Exit

Diverse forfattere Gyldendal 2019 11 anmeldelser

Freddy kjører inn i vintermørket og plukker opp en dame som trenger skyss. Lussi slumrer i forsetet da bilen og ferieplanene blir snudd på hodet. Maria er på vei inn i ørkenen, med kribling i magen og et presserende problem. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anine

Exit

Skrevet av 13. november 2019 av Anine på Grov skole

Exit er en novellesamling av sju forskjellige forfattere. De varierer i sjanger og innhold og de fleste var i min mening veldig godt skrevet. Forfatterne skildret følelser veldig fint i alle hovedpersonene og novellen "Sønner av Hurlumhei" var min favoritt. Den novellen jeg likte minst var "Let it loose". Alle novellene handler om ungdommer. Dette var det jeg likte best ved novellene, at jeg kunne kjenne meg igjen i karakterene og handlingene deres. Den ene novellen som heter "Space", var grafisk og falt ikke helt i smak. Jeg skjønte heller ikke innholdet i novellen. Den var veldig forvirrende, og jeg forstår fortsatt ikke hva den handler om.

Boka var veldig lett å lese og alle novellene egnet seg for yngre lesere. Noen noveller er bedre enn andre, men alle hadde noe til felles som var at de handlet om ungdommer som møtte på noe nytt.

Terningkast: 4-5


Leah

Exit

Skrevet av 7. november 2019 av Leah på Hisøy skole

Exit anmeldelse
Boka «Exit» er en bok der man tar for seg 7 forskjellige noveller, alle om ungdommer som søker noe nytt. Det var fortellinger om alt fra å rømme fra hverdagen, til gjengpresset mange kjenner på til behovet etter å kontinuerlig være god nok, til kjipe kjærlighetsforhold.
De syv novellene byr på syv forskjellige ungdommer og hva de sitt liv innebærer. De lever i forskjellige miljøer, de har forskjellige livssyn, forskjellige egenskaper og livsidealer. Det er likevel en felles ting blant alle disse. De er ungdommer og treffer på forskjellige utfordringer langs veien. For uansett når du var og er ungdom eller hvor i verden du bor, så byr ungdomslivet på utfordringer du sikkert helst ville vært foruten. Det som da kan trekkes frem som positivt i den sammenhengen er de lærdommene du vil kunne ta med deg videre, lærdommer som personer du bør holde deg langt unna, til hvilke behov du har for å føle deg vellykket.
Jeg synes boka var bra, noen av kapitlene var bedre enn andre, men det vil jeg anse som svært individuelt. Forfatterne er klar over flere ungdomsrelaterende ordutrykk og utfordringer, dette fikk de godt skrevet ned i novellene. Boka gir et bredt utvalg av forskjellige syn som jeg tror vil ha en positiv påvirkning i den form at den vil treffe flere. Den er relaterende, til tider vittig og ganske gøy. I flere noveller vil du kunne trekke på smilebåndet, men også kanskje kjenne på tårevåte øyne. Jeg likte samarbeidet og sammentrekningene ved alle disse novellene som derav skapte en god bok.
Jeg synes boka var god, og den vil nok treffe mange. Det er ikke sikkert alle vil ha like gøy av å lese den, men jeg mener den er verdt et forsøk. Vi får se ungdomsliv på deres beste og verste fra både feminine, men også maskuline sider og vinkler.


Syver Storødegård

Bra, men forvirrende

Skrevet av 5. november 2019 av Syver Storødegård på Smestad ungdomsskole

Novellen Exit har sju forskjellige noveller i seg. Hver novelle handler om hvordan det er å være ungdom i dagens samfunn.
Boka er veldig bra skrevet og du blir revet med når du leser den. Hver novelle starter midt i handlingen, og gjør at det blir spennende med en gang. Boka er interessant og vanskelig å legge fra seg. Det kunne være litt forvirrende og starte rett på en ny novelle hele tiden, men det var ikke noe stort problem.

Målgruppen for denne boka er nok for de mellom 13 og 16. Årsaken er at boka er veldig ungdommelig med litt vanskelig språk.
Jeg vil anbefale denne boka til andre som er interessert i å lese, og liker slike typer ungdomsbøker.
Terningkast: 4


Tuva

Exit

Skrevet av 5. november 2019 av Tuva på Kråkerøy ungdomsskole

Denne boka har 7 noveller. 17 grunner av Arne Svingen, Sønner av hurlumhei av Erik Eikehaug, let it loose av Mariangela Di Fiore, Space av Anja Dahle Øverbye, Gripepunktet av Neha Naveen, Bare idioter drar til Syden av Linn T. Sunne.
Novellene var spennende og passe lett å lese. Alle novellene var om unge personer. Forfatterne har brukt ord som vi unge bruker, som iPad, Xbox og BMW. Noen av novellene var litt kjedelige. De begynte spennende, men ble kjedelige utover. Jeg likte novellene gripepunktet og bare idioter drar til Syden best. I de skjedde det mye og ble ikke kjedelige.
Gripepunktet handlet om ei jente som skulle øvelseskjøre. Også fikk hun en kjekk kjørelærer. Når hun kjørte så hun moren inne på en kafe, mens hun holdt en annen mann i hånda. Foreldrene til jenta var gift, så hun ville ta moren i å være utro.
Bare idioter handler om en familie som skulle til Syden. Men på veien til flyplassen var de med i en bil ulykke. Hele familien ble lagt inn på sykehus, men alle unntatt moren kom ut. Hovedrollen møtte en jente, hun ble med hjem til den nye jenta.
Jeg vil gi boka terningkast 5


Birkeboms

EXIT!

Skrevet av 30. oktober 2019 av Birkeboms på Grov skole

Det er sju forskjellige noveller i boka. Veldig forskjellig hendelser fra en motorsykkelklubb til et fly som styrter. Veldig spennende bok. Den var vanskelig å legge i fra seg. De ulike karakterene gjorde slik at jeg levde med inn i boka. Karakterene passer godt til de varierende handlingene i du forskjellige novellene. Det er ei kreativ bok, jeg har ikke lest noe lignende så vidt jeg kan huske.

Det er litt troverdighet i boka på grunn av karakterene. Boka var lett å lese, det var korte setninger hele tiden. Novellene handler egentlig om ganske vanlige situasjoner som gjør boka veldig bra. Boka har noe å si, men det finner du ut hvis du leser boka. Det beste med boka var den novellen som het kamikaze fordi den handler om en fyr som har flyskrekk. Andre bør lese boka, jeg synes den var spennende.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen