Et slott av sølv

Aslak Dørum Aschehoug 2016 9 anmeldelser

Radarparet Olav og Amir havner i en liten seilbåt midt ute på Stillehavet, uten vind. Tåka kommer og båten driver med strømmene. Etter flere dager støter de på et ensomt lasteskip og tar seg om bord i det.Det store skipet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sara Rødde

Sara Rødde

Skrevet av 14. desember 2016 av Sara Rødde på Vikhammer ungdomsskole

Beste boken jeg har lest på lenge

Den handler om de to bestevennene, Olav og Amir. De er på en liten seilbåt, da vinden forsvinner og tåka kommer. I mange dager driver de rundt på havet, helt til de ser et drivende skip. Olav og Amir tror de er reddet, men det er da de kommer i virkelig trøbbel. De havner etter hvert i kalde Russland der de skjønner at, man skal ikke stole på hvem som helst.

Boka "Et slott av sølv", er tredje bok i serien om de to guttene, Olav og Amir. Jeg har bare lest et utdrag fra den første boka "En flåte av gull". Men jeg synes det gikk helt fint å lese tredje bok i en serie, jeg ikke visste mye om. Det er noen tilbakeblikk fra de to første bøkene, men Aslak Dørum skriver slik at jeg skjønner hva som har hendt tidligere. Jeg tror nok dette er en spenningsbok, men den inneholder andre elementer som, kjærlighet og litt humor.

Forfatteren skriver veldig godt, og har en veldig god blanding mellom skildring, tankereferat og dialoger. Dette er en lett bok å lese selv om den er litt lang. Det jeg elsker med denne boken er at den er veldig uforutsigbar. Da jeg trodde den hadde nådd toppen av spenningskurven tok jeg veldig feil. Det er mange høydepunkter, og det er veldig vanskelig å forutse handlingen. Jeg ble nesten med engang engasjert i boken og det føltes nesten ut som om jeg var der. Man kan lett kjenne seg igjen i både hovedkarakterene og de andre karakterene, og du føler nesten at du har møtt dem i virkeligheten fordi de virker så realistiske etter forfatterens beskrivelser.

Dette er en veldig original bok og, jeg har aldri lest noe lignende. Boka er veldig spennende, og er umulig å legge fra seg. Den er kanskje ikke så veldig realistisk siden den inneholder noen litt for store tilfeldigheter. Alt i alt er det ingen ting å klage på ved denne boka. Jeg skal lese begge de første bøkene og håper forfatteren skriver enda en bok. Denne boka bør bli nominert til uprisen om ikke vinne uprisen. Jeg annbefaler denne boka til ungdommer som elsker en god historie.

Terningkast:6


Dina Utstumo Skoglund

Dina Utstumo Skoglund

Skrevet av 14. desember 2016 av Dina Utstumo Skoglund på Åretta ungdomsskole

Et slott av sølv
Dette er helt klart den beste boken jeg har lest så langt og jeg kan med en gang si at denne fortjener terningkast 6, og jeg anbefaler den på sterkeste til å bli nominert til u-prisen. Den er ikke vanskelig å lese men er selv om utrolig godt skrevet. Spenningen er i en klasse for seg selv. Når de to guttene Amir og Olav, som er hovedpersonene i boka, har klart å redde seg ut fra en farlig situasjon venter det en ny hindring rundt neste hjørne. Jeg kjedet meg aldri og det skjedde alltid og det trengte ikke være noe ytre spenning heller. Bare hvordan hovedpersonene følte og tenkte gjorde boken verdt å lese. Vendepunktet i boka er noe helt nytt for meg for det som skjedde var det jeg hadde forventet aller minst. Dette hever boka enda mer og jeg digget boken fra start til slutt. Det er en realistisk bok som fint kunne ha skjedd i virkeligheten, selv om handlingen kan høre ut som oppspinn ettersom alt hovedpersonen går i gjennom, og alle utfordringene de møter. Gjennom hele boka er det en rød tråd som binder alle situasjonene sammen. Boken skiller seg ut fra alt annet jeg har lest og jeg synes forfatteren har fått til et virkelig bra resultat!


Anna Pauline Topland Duesund

Anna Pauline Topland Duesund

Skrevet av 13. desember 2016 av Anna Pauline Topland Duesund på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Et slott av sølv

”Et slott av sølv” er en actionfylt og spennende roman. Den er nummer tre i serien av Olav og Amir. Bestevennene Olav og Amir er på ferie på Hawaii. En dag bestemmer de seg for å leie en liten seilbåt, og de drar ut på havet. Plutselig seiler de seg vill, og de seiler mange dager alene på havet. En dag ser de et forlatt skip og de går om bord. Der møter de en jente og det blir starten på en spennende og farefull tur.

”Et slott av sølv” er en rørende og spennende bok. Boken har 251 sider, som gikk veldig fort å lese. Det er utgitt av forlaget Aschehoug. Det er mye som skjer på en gang i boken, det gjør den både spennende og litt forvirrende. Det er fordi det blir veldig mange problem som blir løst på slutten, og da blir begynnelsen litt forvirrende. Man får heller ikke vite navnet til ”jeg –personen” før litt inne i boken.

Jeg syntes ”Et slott av sølv” er skrevet veldig bra. Den har mange rørende øyeblikk, og noen litt triste. Det syns jeg har gitt boken en veldig fin balanse. mellom det spennende og det litt fine og triste. Boken passer for dem som liker bøker som er spennende og som det skjer mye i. Jeg likte boken veldig godt, det eneste var at den var litt forvirrende i begynnelsen. Jeg velger og gi denne boken en 5’er!


Amalie Stene Ross

Amalie Stene Ross

Skrevet av 13. desember 2016 av Amalie Stene Ross på Lindås ungdomsskule

Et slott av sølv
Boka er full av spenning og det er nye ting og oppgåver som må gjerast gjennom heile boka. Den tek deg med rundt i verda og bruker ein del engelske ord og uttrykk. Dette er den tredje boka, hendingane i dei to første bøkene blir nemnd og det blir brukt dei same «bandittane». Det gjer at eg gir boka terningkast 4. Den var kjekk å lese og vanskelig å legge i frå seg. Men det som skjer i dei føre bøkane har mykje å sei for at ein skal forstå kvifor dei gjer som dei gjer.

Til toppen