Et slott av sølv

Aslak Dørum Aschehoug 2016 9 anmeldelser

Radarparet Olav og Amir havner i en liten seilbåt midt ute på Stillehavet, uten vind. Tåka kommer og båten driver med strømmene. Etter flere dager støter de på et ensomt lasteskip og tar seg om bord i det.Det store skipet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse
Julie M. Winther

Julie M. Winther

Skrevet av 31. desember 2016 av Julie M. Winther på Åretta ungdomsskole

ET SLOTT AV SØLV
Skrevet av Aslak Dørum
Dette er bok nummer tre i en actionfylt serie. Amir og Olav er to kompiser som er på ferie på Hawaii. Når de er på båttur blir de tatt av tåka og mister oversikten over hvor de er. Etter et par dager ender de opp på et drivende skip som fører dem ut i en farefull ferd.
Boka starter med å forklare oss hva som har skjedd. Den har gode beskrivelser og dialoger. Det gjør at man føler at man er i handlingen. Boka var veldig vanskelig å legge fra seg. Jeg har aldri lest noe som likner på denne historien.
Boka henvender seg litt mye til de to første bøkene, noe som gjør det litt vanskelig å skjønne alt. Det skjer ganske mye i boka, som er veldig bra. Jeg anbefaler denne boken til personer som liker å lese spenning og action.
Terningkast: 5
Skrevet av Julie


Vilde Kristiansen

Vilde Kristiansen

Skrevet av 16. desember 2016 av Vilde Kristiansen på Rørvik skole

Litt for mye
Boka «Et slott av sølv» handler om kompisene Olav og Amir som er på ferie i Hawaii. En dag drar de ut på en seiltur (noe det aldri komme noe godt ut av). I et øyeblikk er det fin vind og i neste øyeblikk blir det helt vindstilla og de blir slukt av tåka. Etter at de har driftet på havet i dagevis støter de på et forlatt skip. Dette skipet var ikke virkesomhelst skip og uten at de vet det helt enda har de nettopp rotet seg opp i evig kulde, dop smuglere og et merkelig beist som de ser vandrer i skyggene.
Boka starter etter min mening dårlig. Ting blir dårlig forklart og båtturen virker som det kjappeste og letteste i hele verden, til og med når de er helt alene forlatt ute på sjøen så virker det som at det er null bekymringer og tida går super fort. Når de kommer seg til skipet blir det ikke sånn helt supert heller. Alt blir bare dårlig forklart noe som ikke gir deg den feelingen du ønsker når du leser en bok. Når de finner den skadde tyskeren er kanskje det som var dårligst skrevet. Til at det var en mann de kjente og brydde seg om var det ikke noe spesiell reaksjon fra dem. Det ble litt sånn «ja der er han ja så hyggelig, å nei er han skutt. Det var ikke så koselig da». Senere i boka blir ting litt bedre forklart og handlingene blir tydeligere, men det er fortsatt ikke noe som tar tak i deg. Tingene som skjedde i slutten synes jeg var kjempe spennende ting gir mening og du begynner og føle på historien. Det eneste som trekker ned på slutten er kampscenene. Kampscenene er dårlig skrevet og gir deg ingenting.
Alt i alt syntes jeg at det var en bra historie og boka kunne ha vært helt fantastisk, men det som ødelegger er at det blir lagt for lite ord i noe av de viktigste bitene, men det var ikke nødvendigvis en dårlig bok. Jeg synes boka var en bra bok og jeg ble veldig engasjert i om guttene kom til og overleve med et positivt resultat.
Terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen