Et hjerte av glass

Aslak Dørum Aschehoug 2014 10 anmeldelser

Amir og Olav er på vei til Teheran for å lete etter Amirs far, som er forsvunnet, sannsynligvis kidnappet av diamantsmuglere. Men i Den persiske bukt blir skipet kapret av pirater, og de blir tatt til fange. Piratene vil kreve Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 9. desember 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«Et hjerte av glass» av Aslak Dørum
Diamanter med hakekors
Terningkast: 4

Faren til Amir er bortført av diamantsmuglere. De reiser langt for å redde han. Flere ganger virker det som om det er over, men de kommer seg videre. På veien møter de mange problemer og når de til slutt finner faren til Amir, venter flere farer. De må bekjempe sykdommer, fangenskap og nynazisme før det hele er over. Klarer de å bekjempe en siste utfordring?

I starten var det ganske vanskelig å henge med. Starten var trå, og situasjonen karakterene var oppi i starten ble ikke forklart. Ikke hvorfor de var der eller hvordan de havnet der i utgangspunktet. Jeg følte gjennom hele boka at det var noe jeg ikke hadde fått med meg. Noen ganger var den også litt merkelig. «Plutselig våknet jeg av et tordenbrak rett utenfor vinduet, og visste med det samme at Amir var i alvorlig trøbbel.» Det er greit nok at de er gode venner, men at de er i fare skjønner man ikke på grunn av et tordenbrak.

Mot slutten ble boka igjen forvirrende. Gjennom hele fortellingen hadde boka handlet om diamanter, diamantsmugling og svindling, men mot slutten byttet temaene plutselig. Da problemene nesten var løst begynte forfatteren å blande borti nynazisme. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor. Disse to temaene hadde absolutt ingen sammenheng før dette punktet i boka. Da ble nazismen plutselig veldig sentral og nesten alt om diamanter ble glemt.

Selv om dette var en ordentlig forvirrende bok, var den ganske spennende. Man kunne leve seg inn i handlingen på de stedene som ikke var veldig forvirrende. Mens man leste begynte en virkelig å lure på hva som kunne komme til å skje. Allikevel mener jeg at denne boka ikke bør nomineres til Uprisen.


mehrunnisa naveed

mehrunnisa naveed

Skrevet av 9. desember 2014 av mehrunnisa naveed på Løkenåsen skole

et hjerte av gull
denne boka handler om to gutter Olav og Amir som er tatt til fange av pirater sammen med moren til Amir Rashin og onkelen til Olav Henry. moren og onkelen får dem frie fra piratene. etter at de blir løslatt så prøver å lete etter faren til Amir som har blitt kidnappet av noen.
Amir, Rahsin, Olav og Henry reiser til India, Nepal og Himalayafjellene. i Himalayafjellene skjer det mange spennende hendelser

jeg syntes at denne boka var utrolig spennende spesielt midt i boka da de møter mange hindringer. det var en action bok som jeg anbefaler virkelig til ungdommer. språket var lett å forstå og boka kunne man nesten ikke legge fra seg.

det jeg likte veldig godt var når de fikk mange hindringer som gjorde boka spennende og de første sidene fikk meg virkelig til å ikke legge fra meg boka. jeg ville gitt boka 5`er fordi den boka var utrolig spennende og siden jeg liker action veldig godt.

det jeg ikke likte var forsiden fordi jeg syntes at den var litt kjedelig å se på. men ellers likte jeg boka utrolig godt.


Thor-Erik Anfinnes

Thor-Erik Anfinnes

Skrevet av 9. desember 2014 av Thor-Erik Anfinnes på Lagård ungdomsskole

Veldig gøy og spendende bok handler om Olav og Amir som letter etter faren til Amir som viser seg kommer til og bli en farlig reise. Terningkast 5


Mathias

Mathias

Skrevet av 27. november 2014 av Mathias på Lagård ungdomsskole

En av de beste bøkene jeg har lest.
Boka handler om Olav og Amir som prøver å finne faren til Amir, som er fanget i Tsangpo Gorge.
Oppdraget blir fullført med mange hindringer som skaper spenning, og det likte jeg veldig godt.
Terningkast:5


Sander Kristoffersen Skår

Sander Kristoffersen Skår

Skrevet av 20. november 2014 av Sander Kristoffersen Skår på Åkra ungdomsskole

Et hjerte av glass
«Et hjerte av glass» handlar om to gutar: Olav frå Norge som er på tur med onkelen sin Henry og Amir med sin mor Rashin. De er på vei til Teheran for å prøve å finne faren til Amir som mest sannsynlig har blitt kidnappa av diamantsmuglaren. De blir tatt til fange av piratar og kommer seg vidare til India og Nepal og fjellene i Himalaya.

Boken har en drivande spenning som gjør at 250 sider ikkje virket så mye. Det er en bok som er spennande frå første til siste side. Språket er enkelt noe som gjør at det er enkelt å holde et høgt tempo slik man ønsker å lese boken i. Språket har også noen passasjer som har god beskrivelsar av naturen rundt noe som gjør at man kan sjå for seg og leve seg inn i boken. Boken handlar også om temaer som vennskap, brorskap og familie. Det handlar om det å være et godt menneske og ha verdiar og modighet i vanskelige situasjonar. Eg har lest at ‘En flåte av gull’ e ein liten begynnelse av denne boka.

Dette er en bok eg vil anbefale for ungdom som er glad i fart og spenning. Det er også en historie som ikkje handlar om romantikk som så mye annen ungdomslitteratur. Boken kan virke lang men er absolutt overkommelig sjølv for de som ikkje er vant eller glad i å lese. Den er skrevet for ungdommer.

Til toppen