Et hjerte av glass

Aslak Dørum Aschehoug 2014 10 anmeldelser

Amir og Olav er på vei til Teheran for å lete etter Amirs far, som er forsvunnet, sannsynligvis kidnappet av diamantsmuglere. Men i Den persiske bukt blir skipet kapret av pirater, og de blir tatt til fange. Piratene vil kreve Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tobias

Tobias

Skrevet av 21. oktober 2015 av Tobias på Varteig skole

ÅRETS MEST FORVIRRENDE?
<<Et hjerte av glass>> av Aslak Dørum er en spenningsbok som tar deg med inn til en helt annen verden. Etter å ha lest starten, fremstår boken som veldig rotete og forvirrende, og ikke før du er ferdig med hele boka skjønner du sammenhengen.
Du får et sterkt inntrykk av at de hopper fram og tilbake fra plasser og steder hele tiden som kan gjøre det forvirrende; og det hjelper ikke akkurat når alt nazi- greiene blir innblandet! På tross av dette har de alltid ett mål; å finne faren til Amir som er tatt til fange.
Det tar for lang tid før boka griper tak i deg, men når den først gjør det så forstår du virkelig hvor viktig dette er for Amir.
Den er proppet med fantasi, humørskildringene er helt fantastisk og når spenningen er på sitt ytterste klarer du ikke legge den fra deg! Men det er ikke nok når du gjennom mesteparten av boka er forvirret over hva som egentlig skjer.
<<Et hjerte av gull>> er en passe lang bok, noe som drar ut det som egentlig ikke virker til å ta så lang tid, noe som kan være både positivt og negativt. Her var det egentlig litt begge deler.
Terningkast: 4 –


Iselin

Iselin

Skrevet av 16. desember 2014 av Iselin på Lundenes skole

ÅRETS DÅRLIGSTE UNGDOMSBOK?

Boken handler om to gutter, Olav og Amir som leter etter faren til Amir. På jakten etter han blir de tatt til fange av pirater. Sammen med dem er moren til Amir, Rashin og Olavs onkel, Henry.

Denne boka ga ikke motivasjon til å lese videre! Det var umulig å leve seg inn i handlingen, fordi forfatteren hoppet fra den ene hendelsen til den andre uten å forklare eller å ta pauser, det ble så stressende! I tillegg ble handlingen etterhvert så usannsynlig og lite troverdig at det ikke fenget på noen som helst måte. Dette var en nedtur!

Denne får ikke mer enn en toer hos meg – på grunn av de dårlige forklaringene og at alt skjer for fort. Det går faktisk an at en bok kan være en blanding mellom lettlest og tunglest på en gang!


Thea Knutsen

Thea Knutsen

Skrevet av 15. desember 2014 av Thea Knutsen på Finnsnes ungdomsskole

Et hjerte av gull
Boka som er spennende fra første til siste side, romanen er skrevet av forfatter Aslak Dørum. Et hjerte av gull er en etterfølger av boka "en flåte av gull" og handler om to tenåringsgutter Amir og Olav som er på jakt etter Amirs far som ble tatt til fange av diamantsmuglere for over 5 år siden. Med seg har de Amirs mor Rashin som akkurat har fått seg ut av fengslet, med er også Olavs onkel Henry. Her mangler det ikke action, ved hjelp av lojalitet, gode venner og hverandre kommer de seg ut av hver en eneste knipe. I boka er de på et skip som skal ta de til Dubai. På veien blir de tatt til fange av pirater og møter stadig nye utfordringer.
Jeg synes absolutt boka burde nomineres i u-prisen på grunn av at det er en fantastisk spennende bok, boken er også veldig lettlest ettersom den er skrevet på en lett og fin måte.
Terningskast 5!


Hanna

Hanna

Skrevet av 15. desember 2014 av Hanna på Åretta ungdomsskole

Et hjerte av glass

Aslak Dørum har skrevet en spenningsfylt bok, som handler om to tenåringsgutter, Amir og Olav, som er på vei for å redde faren til Amir som er fanget av diamantsmuglere. På veien blir de også tatt til fange av pirater, men klarer å rømme. På veien til å befri faren til Amir møter de flere hindringer gjennom bla, Teheran, India og Nepal på jakten etter faren.
Jeg synes boken er ganske så forvirrende i starten, det tar litt tid før jeg skjønner hva boken handler om. Selv om boken er skrevet på en god måte, blir det dessverre litt for forvirrende. Men det er deler i boka hvor jeg klarer å henge med, og jeg skjønner hva som skjer. Det er også der boka er på sitt beste.
Jeg synes ikke boken bør nomineres til uPrisen, grunnet forvirrende handling og til tider dårlig språk. I slutten av boken blir dessuten nynazismen blandet inn, dette gjør det bare enda mer forvirrende.


Hanne Bergum Eriksen

Hanne Bergum Eriksen

Skrevet av 10. desember 2014 av Hanne Bergum Eriksen på Dokka ungdomsskole

Amir sin far er kidnappet av diamantsmuglere. Olav og Amir er på vei for å befri han, men de støter på mange problemer, og må bekjempe sykdom og fangenskap.
Jeg syntes det var utrolig vanskelig å henge med i boka her, og den var veldig forvirrende. Forfatteren begynner også plutselig å fortelle om nynazisme. Noe som ikke passer inn i dette temaet i hele tatt.
Så alt i ett syntes jeg dette var en forvirrende bok, selv om den også var nok så spennende. Syntes ikke denne burde bli nominert til u-prisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen