Enkebyen

Thomas Enger Capitana 2019 55 anmeldelser

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nirol Amin

Midt på treet

Skrevet av 10. desember 2019 av Nirol Amin på Blomdalen skole

ENKEBYEN, DE BORTFØRTE
Boka som er skrevet av Thomas Enger er en kriminalroman og spenningsroman, og handler om å overleve. Stella (16) og faren må flykte fra byen Gravdal der de har bodd hele livet, på grunn av en stor flom. De møter mange farlige utfordringer på veien til Enkebyen, der moren til Stella jobber som sykepleier. Når Stella kommer fram til Enkebyen, blir hun fortalt at det er en rekke jenter og kvinner som blir drept med en J malt eller risset inn på kroppen fordi de må få ned befolkningstallet. Det vil hun prøve å stoppe. Stella møter noen nye venner som trener henne opp til å bli sterk, for i Enkebyen er det ikke lett å overleve hvis du ikke kan forsvare deg selv.
Dette er en bok med mye drama, forelskelse, rare og uforklarlige ting som skjer. Jeg syns boka er nokså gøy og spennende fordi forfatteren bruker mye beskrivelser sånn at du kan se for deg hva som skjer. Den hadde vært bedre om det hadde vært flere spenningstopper fordi jeg føler man må vente litt for lenge før noe spennende skjer. Boka er også litt treig og lang. Det er litt over 300 sider så tar en god stund å lese den, det gjorde det hvert fall for meg. Slutten er ganske brå, så jeg håper på en fortsettelse. Den ville jeg likt å lese hvis den ikke var like lang. Jeg anbefaler denne boken til ungdommer og voksene som liker spenning og drama, men som også er tålmodige lesere.
Terningkast: 3


Vegard Lauvdal

En helt grei bok.

Skrevet av 10. desember 2019 av Vegard Lauvdal på Blomdalen skole

Enkebyen

Hovedpersoner: Cursa, Allhena Giga, Stella, faren, Cyto og Mora
Boka handler om Stella, faren, Cyto og Mora. De bor i en by med en demning som har blitt omtalt til og være underbygd, det kommer en skikkelig storm. Og demningen faller, byen fylles med vann. Stella faren og Cyto prøver å gå på en utfordrende tur til enkebyen. Men i Enkebyen finner de ut av at en rekke med Jenter har forsvunnet, så Stella kjemper for å overleve.

Jeg hadde syntes boka var helt ok hvis den hadde vært 200 sider kortere, jeg leser nesten aldri, så da ble det litt mye. Jeg syntes også forfatteren hoppa litt i historien. Men hvis du liker å lese lange bøker så anbefaler jeg denne boka til deg.
Jeg vet ikke helt om jeg syntes boka burde nomineres, men gir den terningkast 3


Eirik

hvis du trodde du hadde det dårlig hjemme vent til du leser denne

Skrevet av 4. desember 2019 av Eirik på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Enkebyen er en bra bok om en post apokalyptisk verden etter en krig som kalles vannkrigen
I den krigen har de får lite mat og vann og slåss om territorier og ressurser uansett i ettertiden krigen er tapt for lite mat og vann for mye folk og en gruppe kalt Janus gruppen starter og finnes Janus gruppen prøver og drepe alle intelligente/flinke damer for å få mindre mennesker derfor tar de smarte og flinke først for da kan de ikke gjøre mye motstand. Resten må du lese selv.
Terningkast 4
Fantastisk bok men altfor lang og etter alt det lange er det et plot twist eller en Cliff hanger som jeg ikke likte fordi jeg er for lat til å lese neste bok.


Mina Leknag Eiterjord

Bokandmeldelse Enkebyen

Skrevet av 3. desember 2019 av Mina Leknag Eiterjord på Rønvik skole

Enkebyen; de bortførte 
Mina Lekang Eiterjord 
Vannkrigen er over og Stella og faren er på flukt fra en voldsom flom i hjembyen deres Gravdal. De reiser til byen Enkebyen, der moren jobber, men der finnes det mange prøvelser. Byen blir styrt av Grulg, en ondsinnet mann som har hele byen under kontroll. Det forsvinner jenter over hele byen, og noen dukker opp med en J markert på kroppen. Stella og vennegjengen bestemmer seg for å finne ut av hva som foregår i byen. De lager en egen avis kalt Dagslys der de oppsummerer all informasjon som Grulg ikke vil at folk skal vite. De finner ut at det er en gruppe kalt Janus-gruppen som dreper jenter og kvinner. Stella og vennene hennes kjemper mot store makter der de er nødt til å være sterk og modig for å vinne. 
Jeg synes at boken var veldig spennende og bra fortalt. Det er en av de beste historiene jeg har lest og jeg håper på at det er en bok nummer to. Selve fortellingen var innholdsrik og full av action, humor og kjærlighet. Jeg gir boken terningkast 6. 


Kasper

Kvinnenes kamp

Skrevet av 30. november 2019 av Kasper på Sunnland skole

Kvinnenes kamp

Boka heter Enkebyen, boken er en fantasy bok og handler om den 16 år gamle Stella Stærk. Stella blir nødt til å flytte fra hjembygda si Gravdal sammen med faren sin. Når de til slutt kommer til Enkebyen flytter de inn i en leilighet sammen med moren til Stella. Det kommer en gruppe til byen som dreper kvinner og Stella havner i mye trøbbel.

Boka var ganske lett og lese, passe lange setninger og bra tegnbruk. Boken var ganske lang med ca 300 sider men var ikke særlig vanskelig å lese. Boken var veldig spennende og godt skildret. Spenningen starter helt i starten av boka og holder seg jevnt utover slik at det blir interessant å lese. Det er mange spenningstopper i boken og den er veldig vanskelig å legge fra seg når du først har begynt å lese. Det er noe banning i boken. Det er ikke så mye banning men nok til at det blir mer interessant og lese. Språkbruken passer ganske bra til historien og fungerer bra med teksten.
Det er en veldig spesiell og original bok noe som gjør den veldig spennende og morsom å lese. Det er ikke mange bøker som er som denne og den gjør et inntrykk på deg når du leser den. Den får deg til å tenke over blant annet kvinner og deres rettigheter og undertrykkelse i enkelte land.
Boka starter brått med en fengende start som får leseren til og fortsette å lese. Boken var spennende helt fra starten med mange spenningstopper og generell spenning ut over boka som gjør den vanskelig å legge fra seg. Boken er morsom og har replikker som er spydige morsomme og lett og kjenne seg igjen i. Det var mye av handlingen det var lett og kjenne seg igjen i. Spenningskurven går slik at det starter brått, så roer det seg litt før det kommer noen flere spenningstopper. Mot slutten av boka blir den veldig spennende og boka slutter veldig brått og får deg til å tenke selv på hva du tror skjer videre. Jeg syntes boken var veldig spennende og godt beskrevet både person og miljøskildringer. Man blir godt kjent med hovedpersonene og deres liv og utfordringer.
Forfatteren av boka er: Thomas Enger. Thomas Enger er en norsk forfatter og journalist. Han ble forfatter i 2009 og har flere andre bøker, noen av de mest likte bøkene hans er: Pierced og Burned. Thomas enger har vunnet Uprisen 2 ganger før, først i 2014 deretter i 2018. Jeg syntes forfatteren lyktes med å skrive en bra og spennende bok og skulle gjerne lest en videre fortelling om boken.
Boken handler om det og tilpasse seg noe nytt og stå opp for det man mener er rett. Tror forfatteren prøvde og sette lys på kvinners rettigheter og selvstendighet, noe jeg syntes han lyktes godt med. Tror den prøver og tenke over hvordan man egentlig har det, og aldri gi opp å fortsette og kjempe for det man tror på. Boken kan definitivt påvirke ungdom spesielt, mye fordi det er lett og kjenne seg igjen i. Den tar opp mange temaer som er viktige i ungdomstiden. Vil si at målgruppen for denne boken er 12 år og oppover dersom det er mye voldelig handling og noe banning. Vil definitivt anbefale boken videre til noen på min egen alder.

Vis flere anmeldelser

Til toppen