Enkebyen

Thomas Enger Capitana 2019 56 anmeldelser

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sondre Emil

Veldig bra skrevet

Skrevet av 10. desember 2019 av Sondre Emil på Kråkerøy ungdomsskole

Bokas tittel er Enkebyen og forfatteren er Thomas Enger. Jeg tenker at sjangeren er hovedsakelig spenning men jeg føler det er litt drama flettet inn. Forlaget er Capitana.
Boken starter med at en flom skyller over bygda Stella (16) og faren bor i. Dette sender dem da på en flukt til Enkebyen, de kommer frem til Enkebyen, men det var ikke akkurat som stella hadde sett for seg. De møter mange utfordringer på veien, og Stella ser at verden rundt henne var helt annerledes enn hva hun så for seg.

Jeg synes boken var ganske lett å lese fordi det var relativt store bokstaver og fin linjeavstand. Jeg synes lengden på setningene var fint balansert. Det var ikke veldig mye banning i boken, men du kunne finne noen banneord innimellom. Boken ble skrevet på bokmål uten noen særdialekter. Noen ord kunne bli sagt på ungdommelig språk, men for meg funket det bra og jeg følte det ga mer innlevelse.
Jeg tenker at boken egentlig handler om forskjellene i verden og at selv om du har det bra, kan det være andre som ikke er så heldige. Jeg tror forfatteren valgte dette fordi det er veldig viktig å få satt lys på dette temaet, og å lære barn og unge om forskjeller.
Boken starter på en kjempe fin måte som fanger leseren sin interesse på en fantastisk måte, den starter med en kronologisk start men man føler det også er in medias res fordi det er rett på spenningen, men likevel for forfatteren flettet inn viktig informasjon om hovedpersonen på en kjempefin måte. Boken har en veldig fin spenningskurve hvor du har spenning rimelig ofte så det blir ingen av de «tørre» periodene. Personlig tenker jeg høydepunktet er når Stella kommer inn til enkebyen fordi man får svar på veldig mye av historien. Boken slutter på en ganske mystisk måte som får leseren til å sitte igjen med mange spørsmål om hva som skjer videre i historien. Jeg likte boken kjempe bra fordi det var mye spenning og fine skildringer. Jeg vil absolutt anbefale denne boken for andre. Jeg har aldri lest en bok som var i nærheten av dette, så den er original i mine øyne. Boken baserer seg på en historie som kunne ha skjedd, og skildringene til hovedpersonen er kjempebra skrevet, så jeg føler man lever seg inn i boken. Derfor tenker at dette er en troverdig bok.
Det jeg husker spesielt godt var nesten måten boken var skrevet på og ikke selve boken. Jeg som leser følte jeg fikk en fantastisk innlevelse i boken, som jeg ikke har sett hos mange forfattere.


Nirol Amin

Midt på treet

Skrevet av 10. desember 2019 av Nirol Amin på Blomdalen skole

ENKEBYEN, DE BORTFØRTE
Boka som er skrevet av Thomas Enger er en kriminalroman og spenningsroman, og handler om å overleve. Stella (16) og faren må flykte fra byen Gravdal der de har bodd hele livet, på grunn av en stor flom. De møter mange farlige utfordringer på veien til Enkebyen, der moren til Stella jobber som sykepleier. Når Stella kommer fram til Enkebyen, blir hun fortalt at det er en rekke jenter og kvinner som blir drept med en J malt eller risset inn på kroppen fordi de må få ned befolkningstallet. Det vil hun prøve å stoppe. Stella møter noen nye venner som trener henne opp til å bli sterk, for i Enkebyen er det ikke lett å overleve hvis du ikke kan forsvare deg selv.
Dette er en bok med mye drama, forelskelse, rare og uforklarlige ting som skjer. Jeg syns boka er nokså gøy og spennende fordi forfatteren bruker mye beskrivelser sånn at du kan se for deg hva som skjer. Den hadde vært bedre om det hadde vært flere spenningstopper fordi jeg føler man må vente litt for lenge før noe spennende skjer. Boka er også litt treig og lang. Det er litt over 300 sider så tar en god stund å lese den, det gjorde det hvert fall for meg. Slutten er ganske brå, så jeg håper på en fortsettelse. Den ville jeg likt å lese hvis den ikke var like lang. Jeg anbefaler denne boken til ungdommer og voksene som liker spenning og drama, men som også er tålmodige lesere.
Terningkast: 3


Vegard Lauvdal

En helt grei bok.

Skrevet av 10. desember 2019 av Vegard Lauvdal på Blomdalen skole

Enkebyen

Hovedpersoner: Cursa, Allhena Giga, Stella, faren, Cyto og Mora
Boka handler om Stella, faren, Cyto og Mora. De bor i en by med en demning som har blitt omtalt til og være underbygd, det kommer en skikkelig storm. Og demningen faller, byen fylles med vann. Stella faren og Cyto prøver å gå på en utfordrende tur til enkebyen. Men i Enkebyen finner de ut av at en rekke med Jenter har forsvunnet, så Stella kjemper for å overleve.

Jeg hadde syntes boka var helt ok hvis den hadde vært 200 sider kortere, jeg leser nesten aldri, så da ble det litt mye. Jeg syntes også forfatteren hoppa litt i historien. Men hvis du liker å lese lange bøker så anbefaler jeg denne boka til deg.
Jeg vet ikke helt om jeg syntes boka burde nomineres, men gir den terningkast 3


Eirik

hvis du trodde du hadde det dårlig hjemme vent til du leser denne

Skrevet av 4. desember 2019 av Eirik på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Enkebyen er en bra bok om en post apokalyptisk verden etter en krig som kalles vannkrigen
I den krigen har de får lite mat og vann og slåss om territorier og ressurser uansett i ettertiden krigen er tapt for lite mat og vann for mye folk og en gruppe kalt Janus gruppen starter og finnes Janus gruppen prøver og drepe alle intelligente/flinke damer for å få mindre mennesker derfor tar de smarte og flinke først for da kan de ikke gjøre mye motstand. Resten må du lese selv.
Terningkast 4
Fantastisk bok men altfor lang og etter alt det lange er det et plot twist eller en Cliff hanger som jeg ikke likte fordi jeg er for lat til å lese neste bok.


Mina Leknag Eiterjord

Bokandmeldelse Enkebyen

Skrevet av 3. desember 2019 av Mina Leknag Eiterjord på Rønvik skole

Enkebyen; de bortførte 
Mina Lekang Eiterjord 
Vannkrigen er over og Stella og faren er på flukt fra en voldsom flom i hjembyen deres Gravdal. De reiser til byen Enkebyen, der moren jobber, men der finnes det mange prøvelser. Byen blir styrt av Grulg, en ondsinnet mann som har hele byen under kontroll. Det forsvinner jenter over hele byen, og noen dukker opp med en J markert på kroppen. Stella og vennegjengen bestemmer seg for å finne ut av hva som foregår i byen. De lager en egen avis kalt Dagslys der de oppsummerer all informasjon som Grulg ikke vil at folk skal vite. De finner ut at det er en gruppe kalt Janus-gruppen som dreper jenter og kvinner. Stella og vennene hennes kjemper mot store makter der de er nødt til å være sterk og modig for å vinne. 
Jeg synes at boken var veldig spennende og bra fortalt. Det er en av de beste historiene jeg har lest og jeg håper på at det er en bok nummer to. Selve fortellingen var innholdsrik og full av action, humor og kjærlighet. Jeg gir boken terningkast 6. 

Vis flere anmeldelser

Til toppen