Enkebyen

Thomas Enger Capitana 2019 55 anmeldelser

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marius Heggelund

En veldig spennende/mystisk historie

Skrevet av 17. desember 2019 av Marius Heggelund på Jordal skole

Dette er en bok som handler om mennesker i dystopisk fremtid. Om hovedpersonen en jente som heter «stella stærk». Hennes hjemby blir tatt av en flom så meste parten blir borte. Hennes famille velger da å dra til en by som heter «Enkebyen»

Jeg virkelig elsker den fordi den har så mysterie som desto mer du leser desto flere spørsmål kommer opp i hodet. Du virkelig får bare lyst til å lese mer. Det er også så mye spenning i boken som gjør den bare så mye mer lyst til å fortsette å lese.

Det er også en så bra slutt på den måten at den hadde en stor kliffhanger. Som fikk meg så lyst til å lese neste bok.
Karakteren: 6


Sondre

Anmeldelse «Enkebyen»

Skrevet av 13. desember 2019 av Sondre på Hauketo skole, 10. trinn

«Enkebyen, de bortførte» av Thomas Enger er en spennende bok. Boka handler om ungdommen Stella som må flytte fra landsbyen sin på grunn av en flomm. Sammen med faren sin, flytter hun til Enkebyen der moren jobber fra før av. Faren får seg en jobb og de setter seg til rette i deres nye samfunn. Men, når hun endelig har tilpasset seg, innser hun at byen er mye farligere enn hun trodde.
Boka er rettet mer mot en slags dystopi sjanger. I en alternativ framtids verdenen er det blitt overbefolket av mennesker, og flere begynner å rette seg til farlige grupper som dreper uskyldige sivile for å få ned befolkningen. Boka skriver også om en krig kalt «vannkrigen», som ble til på grunn av overbefolkningen. Når krigen ble over løste den ingen problemer men skapte bare nye.
«Enkebyen, de bortførte» er enkel å lese for alle ungdommer. Gode skildringer og spennende hendelser fører til at man fort blir hekta på boka. Boka slutter med en overraskende plott tvist og får lesere til å ville lese oppfølgeren.
Terningkast: 5


tore

Ikkje til å anbefale

Skrevet av 11. desember 2019 av tore på Sagatun skule

Boka «Enkebyen» handlar om ein flom som gjer at Stella og faren må på flukt. Dei reiser langt men til slutt kjem dei fram til Enkebyen. Der møter Stella ein rekke farar og ekle handlingar.

Boka starta som ei vanskeleg bok. Det er vanskeleg å finne ut av kva tidsepoke ho er i, men dette blir betre etter omtrent 200 sider. Det vil seie at boka er vanskeleg å få kontroll på kva som skjer og kor dei er.

Boka bygge på relasjonar mellom Stella og andre vennar eller folk i familien hennar.

Det er ei bok der forfattaren har dratt handlinga altfor langt ut i forhold til kva han kunne ha gjort, all boka sin interessante handling kunne ha verte samla til ei bok på 100 sider max, men boka er dratt ut til hele 318 sider. Boka vert da uinteressant og ikkje til å anbefale.

Terningkast 2


Marie

Den Vesle Lille Bokbyen

Skrevet av 11. desember 2019 av Marie på Grov skole

Thomas Enger har gjort det igjen, for han har skrevet så mange gode bøker.

“Enkebyen” er en krimroman skrevet av Thomas Enger. Boka ble gitt ut av Capitana, og i boken får vi følge Stella og farens kamp gjennom livet på flukt.

Stella bråvåkner og finner fort ut av hun er i livsfare. Dager senere må de flykte fra Gravdal. Når de kommer fram til Enkebyen, er det ikke bare og være jente, for stadig forsvinner det jenter og noen dukker opp døde med en bokstav risset inn i kroppen. Hvem gjør sånt?

Bokas starter rett i handling så det skal ikke være så lett og legge den fra seg, men boka slutter brått, så man kan forvente at det kommer en andre bok.

Jeg gir denne boka terningkast: 6, for det var rett og slett ikke noe dårlig med boka.


Sondre Emil

Veldig bra skrevet

Skrevet av 10. desember 2019 av Sondre Emil på Kråkerøy ungdomsskole

Bokas tittel er Enkebyen og forfatteren er Thomas Enger. Jeg tenker at sjangeren er hovedsakelig spenning men jeg føler det er litt drama flettet inn. Forlaget er Capitana.
Boken starter med at en flom skyller over bygda Stella (16) og faren bor i. Dette sender dem da på en flukt til Enkebyen, de kommer frem til Enkebyen, men det var ikke akkurat som stella hadde sett for seg. De møter mange utfordringer på veien, og Stella ser at verden rundt henne var helt annerledes enn hva hun så for seg.

Jeg synes boken var ganske lett å lese fordi det var relativt store bokstaver og fin linjeavstand. Jeg synes lengden på setningene var fint balansert. Det var ikke veldig mye banning i boken, men du kunne finne noen banneord innimellom. Boken ble skrevet på bokmål uten noen særdialekter. Noen ord kunne bli sagt på ungdommelig språk, men for meg funket det bra og jeg følte det ga mer innlevelse.
Jeg tenker at boken egentlig handler om forskjellene i verden og at selv om du har det bra, kan det være andre som ikke er så heldige. Jeg tror forfatteren valgte dette fordi det er veldig viktig å få satt lys på dette temaet, og å lære barn og unge om forskjeller.
Boken starter på en kjempe fin måte som fanger leseren sin interesse på en fantastisk måte, den starter med en kronologisk start men man føler det også er in medias res fordi det er rett på spenningen, men likevel for forfatteren flettet inn viktig informasjon om hovedpersonen på en kjempefin måte. Boken har en veldig fin spenningskurve hvor du har spenning rimelig ofte så det blir ingen av de «tørre» periodene. Personlig tenker jeg høydepunktet er når Stella kommer inn til enkebyen fordi man får svar på veldig mye av historien. Boken slutter på en ganske mystisk måte som får leseren til å sitte igjen med mange spørsmål om hva som skjer videre i historien. Jeg likte boken kjempe bra fordi det var mye spenning og fine skildringer. Jeg vil absolutt anbefale denne boken for andre. Jeg har aldri lest en bok som var i nærheten av dette, så den er original i mine øyne. Boken baserer seg på en historie som kunne ha skjedd, og skildringene til hovedpersonen er kjempebra skrevet, så jeg føler man lever seg inn i boken. Derfor tenker at dette er en troverdig bok.
Det jeg husker spesielt godt var nesten måten boken var skrevet på og ikke selve boken. Jeg som leser følte jeg fikk en fantastisk innlevelse i boken, som jeg ikke har sett hos mange forfattere.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Najma

Bra bok

Skrevet av 5. november 2019 av Najma på Jordal skole

Denne boken var veldig spennende og rar boka handler om stella på 16 år som er fra Gravdal, Hun måtte flykte til Enkebyen fordi det var en oversvømmelse i byen Gravdal.
Moren til stella bor på Enkebyen og derfor var det enkelt for stella og dra til enkebyen

Denne boka her gir meg liksom fremtid følelser og det jeg likte med boka var innholdet altså at det er science fiksjon og jeg gir denne boka en 4- for det kunne vært mer innhold og tekst

Til toppen