Enkebyen

Thomas Enger Capitana 2019 42 anmeldelser

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mathea

Kvinnene

Skrevet av 20. november 2019 av Mathea på Sunnland skole

Boken Enkebyen de bortførte, som er skrevet av Thomas Enger, er en spennende og litt provoserende bok. Sjangeren er spenning og krim. Hovedpersonen heter Stella, hun mister alt og må starte på nytt. Hun finner ut av en hemmelighet og må ta et valg. Noen andre viktige personer i boka er Cyto,Alhena og Cursa.

Boken er gripende og veldig spennende. Slutten er noe helt annet enn det boken starter med, men forfatteren klarer og holde en rød tråd gjennom. Boken er lett og lese og språket passer til boka. Den har setninger som henger sammen og er forståelige. Det er noe replikker, men vi hører mest hva hovedpersonen Stella tenker.

Boken er ikke en typisk trendy bok om varulver eller vampyrer, den er mer som en realistisk bok. Den er heller ikke noe fantasifull, men kreativ derimot er den virkelig. Den kan ligne på andre bøker som divergent og den serien, det er om at samfunnet ikke er noe bra.

Den starter rett på sak, med mye som skjer. Da ble leseren grepet inn i boka med en gang. Boken var oppslukende nesten hele veien, det var noen plasser det ikke skjedde så mye og ble litt kjedeligt. På slutten er den veldig overraskende og uventet, det er noe helt annet enn man ser for seg. Boken er litt provoserende, man blir litt frustrert over kvinnesynet.

Forfatteren har klart og holde en sammenhengende helhet gjennom hele boken og den er veldig troverdig. Handlingen i boka er veldig realistisk og det er skrevet som om det var ekte. Denne boken er ikke fra noe serie og det er heller ikke laget noe film av.

Boken handler om en jente som mister hjemmet sitt og drar på flukt til der Stella sin mor jobber Enkebyen. Det er ikke lenge etter krigen, og nå har alle veldig lite mat og vann. Det er ikke mye jord og dyrke på og befolkningen øker og det blir mindre mat. Stella og hennes far sammen med en gjeng andre blant annet Cyto går i flere dager i håp om et bedre liv. På veien møter de uventede hendelser. Når de er framme er alt annerledes og ikke noe av det Stella hadde sett for seg. Hun venner seg til det og får noen venner, begynner på skolen og alt er helt greit. Det er rasjoner på mat og alle voksne måtte jobbe for og få bli i byen. Myndighetene ville ha kontroll og få ned befolkningstallet, det finner Stella fort ut av når flere kvinner/jenter blir borte og funnet drept. Stella finner ut av en stor hemmelighet og en ny krig kommer. Denne boka passer til alderen 13 år og oppover. Jeg tror mange kan lese denne boken og tror de aller fleste vil like den. Jeg vil anbefale denne boken videre den er spennende og har mange fine synspunkter.


Amanda

Kvinnelegionen

Skrevet av 20. november 2019 av Amanda på Sunnland skole

Kvinnelegionen

Bokas tittel er egentlig Enkebyen de bortførte. Boka er ikke fra noen serie eller film det er kun en bok. Bokas sjangre er spenning og krim. Hovedpersonen er jenta Stella. Brunt hår til skulder lengde, 16 år og blå grønne øyne. Andre viktige personer er faren og moren til Stella, Cyto, Alhena og Cursa.

Språket i boka var lett å lese fordi det var gode og forståelige setninger som ga mening og hengte sammen. Setningene varierte noen var lengre mens andre var litt kortere. Det var for det meste ganske spennende gjennom hele boka. Noen steder i boka ble man overrasket over hva som skjedde. Det er ingen banning eller metaforer. Språkbruken passer med bokas handling.

Boka er ikke en trend av varulver og vampyrer. Den er mer som en realistisk bok. Den var ikke noe fantasifull men kreativ derimot var den. Det var noen hendelser i boka som fikk meg til å se på hendelsen med nye øyne.

Boka starter rett inn på en handling. Handlingen er ganske spennende. Senere blir det beskrivende og det kommer en forklaring på hva som skjer og man forstår hva som har skjedd. Å legge fra seg boka var ikke så lett. Det var ganske spennende handlinger gjennom mesteparten av boka og jeg ville bare lese videre og videre. Det som gjorde boka så vanskelig å legge fra seg var spenningen i boka og handlingene var godt beskrevet som gjorde at man levde seg inn i handlingen og så for seg hvordan det er. Det var noen få høydepunkter og overraskelser. Sluten på boka synes var brått. Den kom uventet og det var ikke sånn jeg hadde sett for meg at boka skulle slutte på. Slutten var både overraskende og uventet men det var en bra og godt beskrevet slutt.

Forfatteren av boka er Thomas Enger. Han har ikke skrevet noen andre bøker som hører til denne boken. Jeg synes forfatteren lykkes med boka fordi alt i boka henger sammen og det gir mening. Det er forklaring på alt nye ting man ikke har lest om før. Personene i boka er godt beskrevet både utseende og personlighet.

Boka handler om ei jente som bor i en liten landsbygd. Landsbygda blir oversvømt av vann fra en demning som var for full. De har en lang vei foran seg til en ny by og det dukker opp noen problemer på veien. Senere bosetter de seg i den nye byen der jenta og faren finner moren til jenta. Å bo i byen er farlig og jenta må lære seg mange nye ting for å kunne overleve i byen. Boka handler for det meste om unge personer men alle aldersgruppene og kjønn kan lese boka. Jeg anbefaler for andre å lese boka fordi den skriver litt om hvordan det kan være noen steder i verden. Den er spennende og en veldig bra bok. Terningkast: 5+


Michael Skaug Meltzer

En god bok

Skrevet av 20. november 2019 av Michael Skaug Meltzer på Sunnland skole

Enkebyen
En bok med mye drama, forsvinnende jenter og uforklarlige hendelser. Stella og faren må flykte fra flommen i hjembyen og begynner på ferden til Enkebyen. De møter skumle ting og skumle hendelser både på veien og i enkebyen. Rare og uforklarlige ting skjer med jenter som forsvinner og byen er ikke helt som det normale.
Mange deler i boken er spennende , Men det er noen steder som er kjedelige og uinteressante. Boken er litt utenom det vanlige, Men noen ting minner meg litt om krigen. Det er en veldig brå slutt og det er bygd opp til noe i ca.300 sider, Men du må lese neste bok for å finne ut av hvordan boken slutter. Boken var ikke helt noe for meg trodde jeg i starten. men etter at jeg har lest litt så begynte jeg å like boken mere og mere. Boken danner seg et bilde inni hodet ditt. som gir deg litt den følelsen av hvordan de i byen har det. Man kan forestille seg hvordan det ser ut.
Jeg synes at enkebyen bør nomineres til Uprisen. fordi den har en bra spenningskurve. noe av det som gjør den bra. Er at starten er rett på. at det ikke bygger seg opp. men kurven starter på topp. så det er vanskelig å legge fra seg boken. Jeg vil gi boken terningkast 5


Astri Olea S.Ellefsen

Venter på oppfølger

Skrevet av 12. november 2019 av Astri Olea S.Ellefsen på Smestad ungdomsskole

Enkebyen handler om Stella(16) som må flykte hjemmefra på grunn av flom. Hun drar fra alt hun eier og har. Faren og Stella ender opp i en merkelig by, der jenter bare forsvinner. Og opp i det hele finner hun sin ekte kjærlighet. Hva skal Stella gjøre når hun til slutt blir utsatt for sitt livs største valg? Skal hun velge og leve med jentene som gjør seg klar for krig, eller skal hun velge å forsette livet som om ingenting har skjedd?

Thomas Enger er forfatter av Enkebyen, han har prøvd og fått til en spenningskurve, men han har heller endt opp med mange små. Men det han har fått til en slutt. Den gjør deg virkelig ivrig på å vite hvordan fortsettelsen er. Og derfor håper jeg boka kommer med en etterfølger
Alt i alt gir jeg enkebyen terningkastet 5.


Najma

Bra bok

Skrevet av 5. november 2019 av Najma på Jordal skole

Denne boken var veldig spennende og rar boka handler om stella på 16 år som er fra Gravdal, Hun måtte flykte til Enkebyen fordi det var en oversvømmelse i byen Gravdal.
Moren til stella bor på Enkebyen og derfor var det enkelt for stella og dra til enkebyen

Denne boka her gir meg liksom fremtid følelser og det jeg likte med boka var innholdet altså at det er science fiksjon og jeg gir denne boka en 4- for det kunne vært mer innhold og tekst

Vis flere anmeldelser

Til toppen