Enkebyen

Thomas Enger Capitana 2019 56 anmeldelser

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Fatemeh Shojaee

Enkebyen- de bortførte

Skrevet av 31. mars 2020 av Fatemeh Shojaee på Ajer ungdomsskole

Enkebyen – de bortførte av Thomas Enger

Enkebyen – de bortførte er en krim, Sci-fi og spenningsbok. Boka handler om ei jente på 16 år som heter Stella. Etter en voldsom flom i landsbyen blir de nødt til å flytte. De kommer til Enkebyen der en rekke kvinner og jenter forsvinner. Det kommer en oppfølger på denne boka i 2020, og den heter Enkebyen – de drepte.

Boka starter med litt spenning og med fine skildringer. Boka går ikke rett inn i handlingen, men blir grei litt mot slutten.den har en fin spenningskurve. Boka slutter ganske overraskende. Historien er ganske treg, men også troverdig og spennende. På måten miljøet er skildret på kunne man leve seg inn i boka.

Denne boka ligner ikke på andre bøker jeg har lest. Det er en blanding av virkelighet og forfatterens fantasi. Historien høres ganske ekte ut, men samtidig ikke. Jeg tror det er på grunn av de grove handlingene. Noen ganger er det fine skildringer, men andre ganger sier forfatteren det ut. I følge sjangeren er det troverdig.

Boka var lett å lese fordi den er skrevet på en hverdagslig måte. Den har korte setninger. Noen setninger er kjedelige og noen er spennende. Det blir ikke brukt banneord, heller ikke dialekt ord. Språkbruken passer innholdet i boka. Det er ikke skrevet på en spesiell måte.

Boka handler egentlig om kvinnekamp. Jeg tror forfatteren skrev om det fordi det finnes så mye urettferdigheter rundt i verden mellom kvinner og menn. Jeg syns det viktigste ut ifra boka var meningen «hvis det er noe du virkelig brenner for, må du kjempe for det.»

Det beste med boka er at selv om den er lang så fortsetter den og bærer budskapet på en fin måte. Det dumme boka er at den var altfor lang, men den var fortsatt en fin bok altså. Jeg anbefaler denne boka til de som liker krim og spenning.
Mitt terningkast: 5


Marius Heggelund

En veldig spennende/mystisk historie

Skrevet av 17. desember 2019 av Marius Heggelund på Jordal skole

Dette er en bok som handler om mennesker i dystopisk fremtid. Om hovedpersonen en jente som heter «stella stærk». Hennes hjemby blir tatt av en flom så meste parten blir borte. Hennes famille velger da å dra til en by som heter «Enkebyen»

Jeg virkelig elsker den fordi den har så mysterie som desto mer du leser desto flere spørsmål kommer opp i hodet. Du virkelig får bare lyst til å lese mer. Det er også så mye spenning i boken som gjør den bare så mye mer lyst til å fortsette å lese.

Det er også en så bra slutt på den måten at den hadde en stor kliffhanger. Som fikk meg så lyst til å lese neste bok.
Karakteren: 6


Sondre

Anmeldelse «Enkebyen»

Skrevet av 13. desember 2019 av Sondre på Hauketo skole, 10. trinn

«Enkebyen, de bortførte» av Thomas Enger er en spennende bok. Boka handler om ungdommen Stella som må flytte fra landsbyen sin på grunn av en flomm. Sammen med faren sin, flytter hun til Enkebyen der moren jobber fra før av. Faren får seg en jobb og de setter seg til rette i deres nye samfunn. Men, når hun endelig har tilpasset seg, innser hun at byen er mye farligere enn hun trodde.
Boka er rettet mer mot en slags dystopi sjanger. I en alternativ framtids verdenen er det blitt overbefolket av mennesker, og flere begynner å rette seg til farlige grupper som dreper uskyldige sivile for å få ned befolkningen. Boka skriver også om en krig kalt «vannkrigen», som ble til på grunn av overbefolkningen. Når krigen ble over løste den ingen problemer men skapte bare nye.
«Enkebyen, de bortførte» er enkel å lese for alle ungdommer. Gode skildringer og spennende hendelser fører til at man fort blir hekta på boka. Boka slutter med en overraskende plott tvist og får lesere til å ville lese oppfølgeren.
Terningkast: 5


tore

Ikkje til å anbefale

Skrevet av 11. desember 2019 av tore på Sagatun skule

Boka «Enkebyen» handlar om ein flom som gjer at Stella og faren må på flukt. Dei reiser langt men til slutt kjem dei fram til Enkebyen. Der møter Stella ein rekke farar og ekle handlingar.

Boka starta som ei vanskeleg bok. Det er vanskeleg å finne ut av kva tidsepoke ho er i, men dette blir betre etter omtrent 200 sider. Det vil seie at boka er vanskeleg å få kontroll på kva som skjer og kor dei er.

Boka bygge på relasjonar mellom Stella og andre vennar eller folk i familien hennar.

Det er ei bok der forfattaren har dratt handlinga altfor langt ut i forhold til kva han kunne ha gjort, all boka sin interessante handling kunne ha verte samla til ei bok på 100 sider max, men boka er dratt ut til hele 318 sider. Boka vert da uinteressant og ikkje til å anbefale.

Terningkast 2


Marie

Den Vesle Lille Bokbyen

Skrevet av 11. desember 2019 av Marie på Grov skole

Thomas Enger har gjort det igjen, for han har skrevet så mange gode bøker.

“Enkebyen” er en krimroman skrevet av Thomas Enger. Boka ble gitt ut av Capitana, og i boken får vi følge Stella og farens kamp gjennom livet på flukt.

Stella bråvåkner og finner fort ut av hun er i livsfare. Dager senere må de flykte fra Gravdal. Når de kommer fram til Enkebyen, er det ikke bare og være jente, for stadig forsvinner det jenter og noen dukker opp døde med en bokstav risset inn i kroppen. Hvem gjør sånt?

Bokas starter rett i handling så det skal ikke være så lett og legge den fra seg, men boka slutter brått, så man kan forvente at det kommer en andre bok.

Jeg gir denne boka terningkast: 6, for det var rett og slett ikke noe dårlig med boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen