Engel i snøen

Anders Totland Gyldendal 2016 115 anmeldelser

Det er vinter, og det snør, men ikkje alle er ute og leikar i snøen. Nokon orkar berre å stå ved vindauget og sjå ut på snøkrystalla. Nokon vil ikkje at pappa skal vite at ein har vondt, sjølv om Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Mineh

Mineh

Skrevet av 19. november 2018 av Mineh på Den norske skole i Costa Blanca

Engel i snøen- En bok som betyr mye på få sider
Engel i snøen, er veldig meningsfull bok på noen få sider.
Dette er en dramatisk bok, i mine øyne. Det er ikke hovedsakelig drama mellom flere. Men det er mye men samtidig lite som skjer i boka.
Boka handler hovedsakelig om en ungdoms jente som bor på et sykehus på grunn av at hun har fått kreft. Det blir fortalt om hverdagen hennes, og litt som skjer mellom henne og vennene hennes som hun har fått på sykehuset, Silje og Jonas. De tre vennene har alle kreft, men på ulike måter. Hverdagen er som oftest positiv.
Boka starter ganske rolig. Det er ikke så mye som skjer på starten. Hun forteller litt om hva hun må gjøre.
Boka ble lest igjennom veldig kjapt! Nå som boken bare er på ca 64 sider. Jeg syntes boka passer perfekt for barn og unge. Aldersgruppe: 8-14år. Boken var skrevet på en veldig lettlest måte.
Jeg syntes boka var veldig fin. Ettertanke av boka så står jeg igjen med en litt trist følelse.
Terningkast: 4


“Ei veldig fin historie i jula” – ANDERS TOTLAND

“Ei veldig fin historie i jula” – ANDERS TOTLAND

Skrevet av 19. desember 2017 av “Ei veldig fin historie i jula” – ANDERS TOTLAND

[…] Ikkje fordi eg nødvendigvis er meir oppteken av kva prinsesse Ingrid og mora meiner om bøkene mine enn kva Ingrid på Hovedgården ungdomsskole meiner. […]


“Eg vil ikkje anbefale boka til nokon” – ANDERS TOTLAND

“Eg vil ikkje anbefale boka til nokon” – ANDERS TOTLAND

Skrevet av 16. desember 2017 av “Eg vil ikkje anbefale boka til nokon” – ANDERS TOTLAND

[…] usedvanleg trivelege folk som organiserer kåringa. For det andre fekk den første ungdomsboka mi, Engel i snøen, rekordmange bokmeldingar i […]


Ingrid Nilsen Ballo

Ingrid Nilsen Ballo

Skrevet av 15. januar 2017 av Ingrid Nilsen Ballo på Hovedgården ungdomsskole

Enkle ord – stor betydning

«Det er vinter, og det snør, men ikje alle er ute og leiker i snøen».

«Engel i snøen» er en ungdomsroman skrevet av Anders Totland. Boken er en frittstående bok, og Anders Totland sin første bok for ungdom. Boken er skrevet på nynorsk. «Engel i snøen» ble gitt ut i 2016. Forlaget som har gitt ut boka er Gyldendal. Boken består av 70 sider.

Boken handler om en person som ligger på sykehus. På sykehuset får personen to venner; Jonas og Silje, og de påvirker hverdagen til hovedpersonen positivt. De viser seg å bety mye for personen som boken handler om. Felles f0r de tre vennene er at de alle har kreft. Kreften påvirker dem ulikt, og fort snur alt seg på hodet – for alle tre.

I boken får vi ikke vite kjønn, alder eller utseende på hovedpersonen. Dette gjør at man må lese mellom linjene og reflektere for å finne mulige svar. Med utgangspunkt i hvordan personen tenker, tror jeg personen er moden, men ikke moden nok til å være voksen. Jeg tenker hovedpersonen er rundt 14 til 15 år gammel. Hovedpersonen viser takknemlighet for å ha andre rundt seg i vanskelige tider. Et eksempel på dette er når hovedpersonen sier «Det er fint å ha nokken eg kjenner i nærleiken».

Boken starter forvirrende med lite informasjon. Etter hvert blir det lagt veiledende hint og informasjon i teksten. Dette gjør at man vil lese videre for å finne ut mer. Selv om boken er skrevet på nynorsk så synes jeg boken er lettlest. Teksten forklarer godt og ordene er enkle å forstå. Det at boken er skrevet på nynorsk gjør at jeg opplever den som mer ekte og personlig. Anders Totland er utrolig flink til å beskrive tankene til hovedpersonen. På grunn av dette er det enkelt å lage seg et bilde i hodet ut ifra teksten. De andre karakterene er naturlig flettet inn i historien.

Min opplevelse er at det er en større betydning bak de små og enkle ordene i boken. Jeg tenker at boken handler om hva en person trenger å håpe og holde fast på i vanskelige situasjoner. Dette viser boken fra forskjellige perspektiver, noe jeg synes er utrolig spennende å lese om. Dette utdraget fra boken som moren til Jonas sier viser dette godt; «Eg håper jo at det er sånn det er. Og eg trur det og. Men eg er ikje glad for at han er død». Jeg har lest denne boken 3 ganger, og den blir bedre for hver gang. For hver gang jeg leser boken greier jeg å koble sammen mer informasjon og lage meg flere tanker om hva boken handler om. Med andre ord; for å forstå denne boken må du jobbe med den.

Jeg tenker at denne boken er av sin egen type. Ja, det finnes mange bøker om kreft, men jeg har aldri lest en bok som har satt i gang så mange tanker hos meg. Kort oppsummert så tenker jeg at originaliteten er sentral.

Jeg anbefaler denne boken. Anbefalelsen min går til både voksne og ungdom som liker å bruke hjernen imens man leser. Dette er en bok som virkelig har fått meg til å tenke og reflektere.

Terningkast 6: God bok som får deg til å fundere, og som skiller seg ut fra andre bøker.


Jamie McAlpine

Jamie McAlpine

Skrevet av 13. januar 2017 av Jamie McAlpine på Hovedgården ungdomsskole

Engel i snøen- En bok om livet

Engel i snøen er en bok som sier mye om livet på bare noen få sider. boka er en kort ungdomsroman som er skrevet på nynorsk av Anders Totland. Det er en litt trist bok som handler om en døende person som vi ikke får vite navn, alder eller kjønn på. Denne personen bor for øyeblikket på et sykehus med faren, moren døde når personen var ung. På sykehuset bor Jonas som er en venn til personen fordi de gikk på skole sammen også så møter personen en jente som heter Silje og hun kan spille piano så da vil personen lære seg å spille piano ved hjelp av silje.

Jeg synes det er en fin bok å lese for den sier mye å får deg til å stoppe å tenke litt. Jeg likte boka veldig godt fordi å være dødssyk eller ha en som er dødssyk er en utrolig trist ting for både deg og alle de rundt deg, når noe sånt skjer så er det utrolig viktig at du må alltid både få og gi støtte, og det er noe av det boka sier. Jeg liker boka spesielt godt fordi den er kort men er fortsatt bra.

Jeg gir boka terningkast: 5 fordi jeg liker mer spenningsbøker, men samtidig likte jeg denne boka veldig godt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen