En flåte av gull

Aslak Dørum Aschehoug 2013 15 anmeldelser

To unge gutter er på reise med et skoleskip. Under et kraftig uvær faller de over bord. Guttene driver i land på en stillehavsøy, og plutselig blir de kastet ut i farlige opplevelser. Først må de rømme fra morderiske smuglere, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kathinka

Kathinka

Skrevet av 9. desember 2013 av Kathinka på mølladammen

hei Kristine!
Du skriver veldig bra og gjør at jeg får lyst til å lese denne boka


Kristine Mjølnerød

Kristine Mjølnerød

Skrevet av 4. desember 2013 av Kristine Mjølnerød på Mølladammen skole

EN FLÅTE AV GULL
Bokanmeldelse av: Kristine Mjølnerød
Tittel: En flåte av gull
Forfatter: Aslak Dørum
Hovedpersoner: Olav og Amir
Sjanger: Eventyrroman, spenningsbok

Ved å lese denne boken får du bli med på en skummel og spennende reise gjennom den farefulle jungelen med hovedpersonene Olav og hans nye venn Amir. De skulle egentlig på en rolig ferietur i seilbåten til Henry, onkelen til Olav, men de endte langt inne i jungelen og møtte en glemt indianerstamme. Denne indianerstammen sa at akkurat de to guttene var sønner av solen og at de trengte å ha de med på et oppdrag om å finne verdens største gullskatt.
Jeg syntes denne boka var lett å lese og språket i boka var lett å forstå. Min mening er at boka passer for både gutter og jenter som liker spenning, selv om det står i omtalen av boken at dette er en guttebok.
Jeg liker at boka starter rett på en spennende handling fordi det får meg til å ville fortsette å lese. Boka ble mer og mer spennende når jeg hadde kommet et stykke inn i boka. Når man var inne i en av spenningstoppene var det vanskelig å legge ifra seg boken fordi jeg ville vite hva som kom til å skje til slutt.
Boka slutter godt og jeg kjente en liten anelse av lettelse når jeg var ferdig med å lese boka.
Det høres ut som forfatteren elsker å lese selv og at dette er den første boka han har skrevet. Dette var en god bok og jeg har lyst til å vite om han skal eller har skrevet flere bøker.
Jeg syntes denne boka passer for barn og ungdom mellom 11-15 år. Jeg anbefaler også boka videre til andre.


Thomas Vevang Berg Nilsen

Thomas Vevang Berg Nilsen

Skrevet av 22. november 2013 av Thomas Vevang Berg Nilsen på Kjøllefjord

Forfatter: Aslak Dørum
Tittel: En flåte av gull
Sjanger: Action

Boka handler om to gutter som er på seiltur, men båten møter en storm og de må evakueres. Etter noen dager i en gummiflåte kommer de til en øy der de blir funnet av banditter, de rømmer fra en leier og faller i en elv. De blir funnet av en eldgammel urbefolkning. Og derfra begynner jakten på en flåte av gull!

En ganske spennende bok fordi boka gir en god leseopplevelse og er original. Den er litt kjedelig i midten, men tar seg opp etter hvert. Også er det litt forvirrende når det hopper i tid.

terningkast 4/5


anton samuelsen

anton samuelsen

Skrevet av 20. november 2013 av anton samuelsen på torstad ungdomsskole

Spektakulær
Tittel: en flåte av gull
Forfatter: Aslak Dørum
Forlag: Aschehoug
Årstall: 2013
Antall sider: 275
Sjanger: spenningsroman
Handlings referat: To ungdommer overlever etter at skipet deres sank og endte opp på en øde øy. Helt til de blir reddet, tror de. De flykter fra skurkene og overlever med dem på nakken. De snubler over en indianerstamme og blir behandlet som konger og får vite at de er mye mer verdt enn de ante.
Den er lett å lese selv om språket kan være litt vanskelig av og til. Jeg ble helt oppslukt av boka og har lyst til å vite hva som skjer videre.
Boka er spennende og gripende fordi det er gode skildringer og variert språk. Det er umulig å vite hva som skjer, og hvis du tror at du vet det, blir du like overrasket som karakterene. Du vil at det skal gå bra fordi det kan godt skje i virkeligheten.
Terningkast: 5
Fordi boka gir en god leseopplevelse og er original. Litt kjedelig i midten, men tar seg opp etter hvert.


marcus.persen.esperås

marcus.persen.esperås

Skrevet av 6. november 2013 av marcus.persen.esperås på kjøllefjord skole

En flåte av gull en bok verd og lese.

Forfatter: Aslak Dørum.

Boka handler om to gutter som er på seiltur, men båten møter en storm og de må evakueres. Etter noen dager i en nødflåte kommer de til en øy der de blir funnet av banditter, de rømmer fra en leier og faller i en elv. De blir funnet av en eldgammel urbefolkning. Og derfra beggyner jakten på en flåte av gull!

Jeg tror ikke at forfatteren ville si noe spesielt med denne boken.
Jeg tror at temaet med denne boken er eventyr og spenning og vennskap.

Jeg likte boka fordi det skjer alltid uventede ting. Den er spennende og litt humor i den og. Den eneste dårlige tingen med denne boken er at den kan være litt forvirrende. Det som kan være forvirrende er når det hopper litt i tid.

Jeg vil anbefale denne boken fordi det er en morsom og spennende bok jeg håper det kommer en nummer 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen