En del av meg

Maren Engelschiøn Cappelen Damm 2016 39 anmeldelser

Ida har aldri følt at hun passet helt inn i familien. Hun fikk aldri møte faren sin. Han var en halvblods indianer, professor ved universitetet der moren hennes tok et sommerkurs for nesten 19 år siden. Så får Ida vite Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Helen

Helen

Skrevet av 18. november 2016 av Helen på Verket skole

En del av meg
Boken en del av meg er full av tenårings drama og humor. Denne handler om en jente som er 19 år gammel som heter Ida, og ikke vet så mye om faren sin. Det eneste hun vet er at faren er halvt indianer, professor og at moren møtte han på et universet i Minnesota. Når Ida får vite av moren at hun har to halvbrødre i USA, melder henne seg på et sommerkurs ved universitet der moren studerte for 19 år siden. Der begynner hun letingen, og det skjer mye på veien.
Jeg synes denne boken startet veldig bra i førsten og det var vanskelig å legge den fra seg. Den ble roligere etter hvert. Forfatteren startet rett inn i handlingen fra første side. Den er både morsom og spennende. Forfatteren zoomet inn de spesielle tingene i boken, og det var det som gjorde den litt mer spennende. Jeg lærte også om vaner i USA. Jeg anbefaler denne boken, og jeg synes denne fortjener å være nominert. Jeg synes denne boken passer for aldergruppen mellom 12-16 år.
Jeg synes slutten stoppet veldig brått, og jeg var ikke klar til å bli ferdig med den. Jeg anbefaler denne boken for de som liker å lese humor bøker og tenårings drama. Terningkastet er 5.


Solveig

Solveig

Skrevet av 17. november 2016 av Solveig på Ankenes skole

En del av meg

Boka en del av meg handler om ei jente som heter Ida (19) og som bor i Norge, men er halvt amerikansk, fordi moren hadde et forhold med en professor på universitetet MLU, i USA for 19 år siden. Den amerikanske faren til Ida vet ikke at hun eksisterer, men Ida vil så gjerne møte ham. Da hun finner ut av moren at hun har to brødre i Amerika melder hun seg på et sommerkurs ved det samme universitetet som moren gikk på for 19 år siden. Så begynner hun letingen etter brødrene sine, faren sin og seg selv.

Jeg synes denne boken var gripende og den gir deg lyst til å bla videre. Fordi den handler egentlig litt om det å finne seg selv. Denne boka er oversiktlig og interessant. Hovedpersonen er modig og veldig selvstendig. Hun har sterke meninger og er ikke redd for å si det hun mener. Denne boka var så gripende fordi hovedpersonen var sterk og tok egne valg uavhengig av hva andre mente.

Jeg anbefaler denne boka, fordi den handlet om noe som kan skje i dag, noe som er aktuelt for verden i dag. Den slutter litt før hovedpersonen har fått gjort det hun dro til Amerika for å gjøre, men ellers var den veldig bra. Så derfor gir jeg den terningkast 4.


Jeanette

Jeanette

Skrevet av 14. november 2016 av Jeanette på Ankenes skole

En del av meg

Boken handler om en jente som heter Ida, som er 19 år gammel. Hun har meldt seg på et sommerkurs i USA for å finne faren sin og de to brødrene sine som hun aldri har møtt.

Jeg synes at boka var litt vanskelig å lese, og for meg ble spesielt starten ganske så uinteressant. Den er rett og slett litt kjedelig og tunglest. Og det medvirket til at selve leseopplevelsen ikke ble den beste. Når man kommer lengre inn i boken så er deler av den mye bedre.

For meg er det viktig at slutten på en bok er bra, men slutten på denne boken skuffet meg litt. Den sluttet ikke som forventet og føles litt “uferdig”.
Boka passer nok mest for jenter siden det handler om Ida, men gutter vil også ha kunnet lest den uten å føle at det var en “ekte jentebok”. For meg som jenteleser vil jeg nok si at det mest fengende med boka var de romantiske sidene i den.

Alt i alt så var boken helt grei, så jeg gir den terningkast 4.


Ragnhild Bjormyr

Ragnhild Bjormyr

Skrevet av 14. november 2016 av Ragnhild Bjormyr på Sør-Fron ungdomsskole

Den utenfor

Når du leter etter røttene dine.

Ida føler seg annerledes. Alle kjenner faren sin, bortsett fra Ida. Alt hun har fått vite om han er at han var halvt indianer og professor på et universitet i Minnesota, der moren studerte for 19 år siden. Så en dag får Ida vite at faren hadde to sønner. Så hun drar til USA for å finne dem.

Boka er bra skrevet, men ikke en av mine favoritter. Du lærer en del om samfunnet i USA i dag og også om indianernes ståsted, men jeg syns det var litt for lite om indianere. Noen av tingene som skjer i boka er litt vanskelige å skjønne om de skjedde virkelig, for eksempel en sene med Will. Hovedpersonen lærer mye og vokser mye i tiden i USA. Det er litt irriterende og unødvendig at så mange kapitler starter med: fortsatt og så dagen. Slutten er også ganske dårlig for du får ikke vite helt hva som skjer og den er veldig åpen. Det føles ikke som om boka er slutt.

Boka er bra skrevet, men har en del nedturer her og der som gjør at den blir dårligere. Anbefales for personer som har god tid.
Terningkast: 3


Ingvild Ones Spjell

Ingvild Ones Spjell

Skrevet av 9. november 2016 av Ingvild Ones Spjell på Lindås ungdomsskule

En del av meg
Av: Maren Engelshiøn

Forsiden er mystisk, og forteller litt men ikke nok om boken. Forsiden får ikke leseren til å bli spesielt intressert, og kan dermed skremme vekk lesere. Den begynner rolig i stuen der Hovedpersonen og moren ser på en Indianerfilm, når man leser videre oppdager man at hovedpersonen er svært opptatt av Indianere. Hovedpersonen har nemlig en Indianerfar.

Til å begynne med synes jeg at boken var kjedelig, at overskiftene var forferdelig umotiverende til å fortsette. Overskriftene fikk oss til å holde styr på ukedagene, noe jeg synes var en kjedelig måte å ha boka på. Jeg skumleste boka til jeg kom inn i boka, og BANG alt skulle skje samtidig. Hodet mitt surret, for en rotete bok!

Det var vanskelig å holde kontroll på hvem som var hvem, og hendelsene var mange. Jeg søkte på nettet for å finne blant annet aviser eller nettsiders anmeldelser, boken skårte høyt på alt. Jeg måtte tenke meg om, boken hadde gode skildringer og jeg hadde levd meg inn i den. Boken fikk meg til å heie på hovedpersonen, det er ganske viktig i en ungdomsbok.

Hadde hendelsene vært litt mer fordelt ut i boken, og overskritene mer motiverende ville boken fått en bedre karakter.

Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen