En del av meg

Maren Engelschiøn Cappelen Damm 2016 39 anmeldelser

Ida har aldri følt at hun passet helt inn i familien. Hun fikk aldri møte faren sin. Han var en halvblods indianer, professor ved universitetet der moren hennes tok et sommerkurs for nesten 19 år siden. Så får Ida vite Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Synne Norland

Synne Norland

Skrevet av 6. desember 2016 av Synne Norland på Torstad ungdomsskole

En del av meg
En del av meg handler om Ida som finner ut at faren hennnes er halv indianer og professor og at hun har to brødre i USA. Hun aner ikke hva de heter eller noe om de. Ida melder seg på et sommerkurs i Minnesota for å finne dem. Hun får mange nye venner. Hun møter på Will som begynner å få følelser for.
Ida kom til sommerkurset veldig fort, så jeg trodde noe skulle skje, men det gjore det ikke. Jeg følte at forfatteren drøyet tiden alt for mye. Det var veldig vanskelig å lese når det var ikke noe spennende som skjedde. Handlingen i seg selv var bra. Hvis det var noe spennende som skjedde følte jeg at det var over etter bare noe få sider. Forfatteren trengte kanskje ikke å si hver eneste detalj av det Ida gjorde.
Karakter 3


frida glemmestad

frida glemmestad

Skrevet av 28. november 2016 av frida glemmestad på Jevnaker skole

Bokanmeldelse for «en del av meg»

Boka handler om en jente som heter Ida. Hun flytter til USA for å studere. Når hun er der får hun en venn som heter Jenna. Sammen, prøver de å finne ut hvem som er faren til Ida. Opprinnelsen hennes sier at hun er halvt indianer. Veien til å kontakte faren blir hard.
Jeg syntes at boka var ubeskrivelig kjedelig. Forfatteren utdyper ingenting om personene eller omgivelsene. Det var ikke noe spenning i handlingen, det eneste som interesserte meg var romansen i slutten av boka. Jeg mener i hvert fall at det ikke er innafor når spenningen ikke kommer før i slutten boken
Terningkast: svak 3


Frida Solås

Frida Solås

Skrevet av 28. november 2016 av Frida Solås på Hyllestad skule

En del av meg
Handlingsreferat:
Når mora til ida fortel at ida har to halvbrødrar i USA, bestemmer Ida seg for å ta eit sommarkurs på universitetet som faren hennar var professor ved når mora hennar møtte han. Ida har aldri møtt faren sin sidan han døde før ho var født. Ida hadde aldri følt at ho passa inn i familien som bestod av mora og halv søstera og håpte å finne ein familie som var meir lik ho i tillegg til å finne ut meir om indianar slekta til faren. Sommaren blir ikkje som ho for ventar der ho kjem i konflikt med både indianarar og nye venane.

Eg syntest ikkje boka var bra, den var keisam og du visste nesten kva som kom til å skje. I største parten av boka gjekk Ida berre å venta på at ulike ting skulle skje, og spenningstoppane var ofte berre at den tingen ho venta på skjedde. Det var nesten ingenting som overraska meg og kunne etter berre nokre få sider gjette meg til korleis boka kom til å slutte.


Kristin Rise Kirkeby

Kristin Rise Kirkeby

Skrevet av 25. november 2016 av Kristin Rise Kirkeby på Torstad ungdomsskole

En del av meg
Boka jeg leser heter «En del av meg». Den handler Ida som er halvt norsk, halvt indianer. Hun drar til USA for å finne faren sin. Hun kommer inn på en sommerskole som er på universitetet faren jobbet.
Selv om boka høres spennende ut når du leser bakpå så er det misledende. Grunnen til at jeg valgte å lese denne boka var at den virket som en skikkelig bra bok, men det var den ikke. Det er noen ganger forfatteren klarer å gjøre det spennende slik at du får lyst til å lese mer, men det er dessverre kortvarig og det som var spennende varer ikke mer enn et par sider. Forfatteren bruker altfor lang tid på å komme inn i handlingen og går altfor mye i detalj. Når du leser bakpå får du følelsen av at det blir en spennende jakt på faren med noen snutter av det vanlige livet, men det er helt motsatt. Det er bare det vanlige livet det skrives om og det er bare noe få steder hvor det handler om faren og ting som har med det å gjøre.
Jeg vil gi denne boka en 3er.


Sunniva Cecilie Haukedal

Sunniva Cecilie Haukedal

Skrevet av 24. november 2016 av Sunniva Cecilie Haukedal på Søndre Land ungdomsskole, 9A

"En del av meg" appellerte til meg mest fordi den hadde ordet «indianer» på baksiden. Det var vel det som gjorde at jeg kom meg gjennom den første delen av boka, som ellers kunne vært litt kjedelig. Boka er veldig original, jeg har ikke sett mange ungdomsbøker med lignende tema. Det er nok likevel ikke den boka flest velger basert på baksideteksten, men når man kommer i gang er dette en god bok. Den handler nemlig ikke bare om indianere og USA, men om tilhørighet og det å finne seg selv. Språket var ganske enkelt, men med mange gode skildringer, noe som gjorde det fint å lese. Jeg kjente meg igjen i hovedpersonen Ida, noe som gjorde det mer spennende å følge henne gjennom boka.
Det var litt rart at det skjedde så plutselig at Ida kom til USA, det burde vært skrevet litt mer om den delen. Handlingen var litt langtrukken i perioder, og det kan gjøre at mange faller av litt.
Jeg gir boka terningkast 4/5. Siden det er litt interessant at noen har gitt den veldig dårlig omtale, mens noen synes den var kjempebra og har gitt den en 6-er, stemmer jeg for at den bør bli nominert!

Vis flere anmeldelser

Til toppen