En dag skal jeg stupe

Magnus Buen Halvorsen Omnipax 2014 13 anmeldelser

For to år siden var faren til Henrik banens beste spiller. Nå holder han seg i kjelleren. Hvordan endte det slik? Og hvorfor forsvant storebroren Johannes den gangen? Når ei ny jente flytter inn i nabohuset får Henrik endelig mot Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

selma

selma

Skrevet av 15. desember 2014 av selma på Ås ungdomsskole

Jeg synes denne var litt uforståelig i starten, men etterhvert ble den spennende og noen ganger litt vanskelig å legge fra seg. den var bra,men man glemte fort hva som skjedde. noen ganger hadde den mening noen ganger ikke, men jeg tror jeg kommer til å ta med meg boka videre.
terningkast 5


axel

axel

Skrevet av 15. desember 2014 av axel på Ås ungdomsskole

BOK: En dag skal jeg stupe
FORFATTER: Magnus Buen Halvorsen
ANMELDT AV: Axel

Boka handler om Henrik. En gutt med en utslitt fotballegende som far og en forsvunnet bror. Da Henrik begynner å skulke fotballtreningene sine møter han på ei mystisk jente med en svær paraply, og hun er med han på en reise der han graver i faren og brorens historie.

jeg ble ikke helt ferdig med boka fordi den var ganske kjedelig.
terningkast: 3


marthe

marthe

Skrevet av 8. desember 2014 av marthe på Åretta ungdomsskole

En dag skal jeg stupe
Boka handler om en pappa som har en stor historie å se tilbake på. Han var nemlig for knapt to år siden en fotball legende, men etter hvert ble ting snudd på hodet. Faren er helt i kjelleren, og kun fortiden å smile over, unntatt tabben som fikk han til å gi opp. Sønnen til legenden går også på fotball, og har alltid sett opp til han fordi han er så sterk. Etter hvert begynner han å skulke treningene, det er i denne prosessen at han møter nabojenta. Det er jenta som får sønnen til å få opp mote. Sammen begynner de å grave opp gamle minner, å finne ut hva som faktisk skjedde med legenden.
Jeg synes boka er til tider kjedelig og noen ganger bra. Det er klare beskrivelser og lett lest, som gjør boka lett å forstå. Det som gir minus, er at den ikke passer jenter så veldig bra. Boka er heller ikke noe som kanskje står under tema ungdom. Mysteriet er kanskje ikke så viktig å få svar på i denne sammenhengen. Boka passer best for de som er 11-13 år, fordi den er tynn, lettlest og en interesse for dem.
Terningkast 3.


Amanda

Amanda

Skrevet av 25. november 2014 av Amanda på Lundenes skole

I morgen skal jeg stupe i søvn

Hadde det ikke vært for at jeg skulle skrive anmeldelse, hadde jeg aldri klart meg gjennom boka.

Boka handler om Henrik. En gutt med en utslitt fotballegende som far og en forsvunnet bror. Da Henrik begynner å skulke fotballtreningene sine møter han på ei mystisk jente med en svær paraply, og hun er med han på en reise der han graver i faren og brorens historie.

Boka er så forutsigbar som du kan få det. Det er lite uventet som skjer i den. Grunnen til at man vil lese videre kan være fordi at da får man bekreftet tankene som allerede svirrer rundt i hodet, og for å feste de løse trådene. Den spyr ut overflødige replikker som en hissig vulkan. Forfatteren skriver så detaljert at handlingene som egentlig betyr noe kidnappes av utallige litterære virkemidler som beskriver en enkelt liten ting.

Alt i alt er ikke dette en dårlig bok. Den er absolutt grei å lese for de som ikke er like trøtt og lei typiske ungdomsbøker som meg.


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 11. november 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«En dag skal jeg stupe» av Magnus Buen Halvorsen
Outsideren
Terningkast: 5

Da jeg begynte på denne boka forventet jeg meg en typisk «fotballbok» med masse begreper og beskrivelser om fotball. Men jeg tok veldig feil. Dette er mye mer enn en «fotballbok». Fortellingen er ganske trist og har noe litt mystisk over seg;

Henrik har alltid sett opp til faren sin, han vil være like sterk, modig og like flink i fotball. Men når faren hans plutselig stenger seg inne i kjelleren etter en stor nedtur, gjør Henrik alt han kan for å få han tilbake. Men hvorfor ble det egentlig slik? Hvorfor stengte faren seg inne? Da den mystiske nye nabojenta dukker opp, tør Henrik endelig å oppsøke disse spørsmålene en siste gang.

Noe jeg falt veldig for i denne boka var «hoppingen» i tid. I starten omhandlet det mye hva som skjedde med faren til Henrik, men leseren ante ikke hva som hadde skjedd. Dette avslørte seg bit for bit gjennom hele boka. Fortellingen var på noen steder litt sær. Karakterene sa eller gjorde ting som var litt rart. Plutselig kunne en karakter på rundt 12-år minne om en 7-åring.

Slutten var ikke veldig brå, men den sluttet med mange ubesvarte spørsmål. Jeg satt igjen og lurte på hva som skjedde med karakterene etterpå. Hvordan gikk det med dem? Møtte Henrik Sandra igjen? Det ville vært bedre om det hadde vært en epilog eller liknende som besvarte alle spørsmålene til slutt.

Dette var en ganske god bok, med en flott fortelling. Den hadde fin flyt og var skrevet bra. Dette er en god kandidat til Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen