En dag skal jeg stupe

Magnus Buen Halvorsen Omnipax 2014 13 anmeldelser

For to år siden var faren til Henrik banens beste spiller. Nå holder han seg i kjelleren. Hvordan endte det slik? Og hvorfor forsvant storebroren Johannes den gangen? Når ei ny jente flytter inn i nabohuset får Henrik endelig mot Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arion

Arion

Skrevet av 27. november 2017 av Arion på Presterød ungdomsskole

Boka handler om Henrik. Han har en fotballgal far. Faren vil at Henrik skal bli enda bedre enn han men han velger å skulke treningene. faren ligger i koma i 4 måneder og blir frisk til slutt.

Jeg likte boka fordi den hadde bra beskrivelser og den var ganske gøy å lese. Jeg synes boka passer til begge kjønn, og gir den terningkast 4.


Lana

Lana

Skrevet av 14. november 2017 av Lana på Presterød ungdomsskole

En dag skal jeg stupe- Magnus Buen Halvorsen

Denne boka handler om Henrik. Han har en fotballegende som far ( Og i tillegg spiller han fotball selv) og en forvunnet bror. Etter hvert begynner Henrik og skulke fotballtrningene sine og han møter på en jente som heter Sandra. Hun blir kalt "Paraply" av Henrik fordi hun alltid går med paraply. Sandra tror hun kan hjelpe han med det han driver med. Så sammen drar de og graver i faren og brorens historie for å vite hva som egentlig skjedde.

Jeg likte ikke denne boka så veldig godt, det var mye rart som skjedde på en gang. Og det er litt vanskelig og følge med på hva som egentlig skjer. Jeg vil ikke annebefale denne boken til så mange men kanskje de som har et bra tolk.

Terningkast: 4


Sverre Skoglund

Sverre Skoglund

Skrevet av 15. desember 2014 av Sverre Skoglund på Finnsnes ungdomsskole

Boka heter ”En dag skal jeg stupe” og er skrevet av Magnus buen Halvorsen
Boka handler om Henrik. En gutt med en utslitt fotballegende som far og en forsvunnet bror. Da Henrik begynner å skulke fotballtreningene sine møter han på ei mystisk jente med en svær paraply, og hun er med han på en reise der han graver i faren og brorens historie.
Jeg likte ikke boka så særlig, var litt vanskelig og leve seg inn i, syntes også at boka var skrevet veldig vanskelig. Å jeg likte ikke oppbygningen av boka.
terningkast: 3


Kristoffer Sandaker

Kristoffer Sandaker

Skrevet av 15. desember 2014 av Kristoffer Sandaker på Verket skole

En dag skal jeg stupe
En vanskelig ungdomstid på nært hold

En dag skal jeg stupe handler om Henrik som spiller fotball. Boken er skrever av Magnus Buen Halvorsen som i 2012 debuterte med “Aston Martin”. Henrik har et stort press på seg fordi faren hans er tidligere landslags spiller. Broren til Henrik forsvant for et par år siden, og man får ikke så mye informasjon om hva som skjedde eller om Henrik vet hvor broren. Og så møter han Paraply eller Sandra, noe som gir han lyst til å finne ut mer om fortiden sin og hva som egentlig skjedde med broren Johannes.

Boken begynner med at Henrik, som er jeg person, løper opp trappen fra kjelleren hvor faren har tilbrakt de siste månedene, og setter seg ned med moren sin og ser på TV. Også beskriver han moren sin, og omgivelsene. Spenningskurven i boka ligger ganske lavt gjennom mye av boka. Dette er fordi man må halveis inn i boka før det faktisk skjer noe. Før det går han bare til og fra skolen, ligger hjemme på sofaen og går på fotballtrening. Da det endelig skjer noe blir du skuffet igjen fordi spenningen går over fort. Det er vanskelig å leve seg inn i handlingen på grunn av at man hopper melleom fortid og nåtid så og si hele tiden. Forfatteren er heller ikke så flink til å beskrive ting, og omgivelser.

Dette er en spesiell bok, hvor det skjer mye rart, og det er vanskelig å følge med på hva som egentlig foregår. Språket er lett, og ingen avanserte ord. Passer godt til innholdet i boken.

Boken vil jeg tolke som et innblikk i hvordan et vanskelig forhold mellom far og sønn, kan utvikle seg til et vanskelig press på begge parter.

Boken er litt vanskelig å leve seg inn i, og har en litt for dårlig handling og flyt for min del.

Terningkast: 3


Andrea Frøystad

Andrea Frøystad

Skrevet av 15. desember 2014 av Andrea Frøystad på Ås ungdomsskole

EN DAG SKAL JEG STUPE
Boken handler om Henrik, en far som bare sitter i kjelleren og en bror som plutselig ble borte. Da han møter den nye nabojente blir alt snudd, de to sammen, begynner å grave i historien til både faren og broren.
Jeg syntes ikke handlingen var spennende nok, og jeg hadde ikke veldig lyst til å lese mer. Jeg likte ikke at de hoppet frem og tilbake i tid. Jeg likte heller ikke slutten, jeg syntes ikke den var spennende nok. Men jeg likte at boken ikke var tykk og sidene gikk greit å lese.

Jeg trodde boken ville passe til "fotballfolk", men den passer til både gutter og jenter som ikke er innterisert i fotball også.
Boken passer til folk i alderen 12-15 år, pga. litt dårlig språk. Jeg syntes ikke boken " en dag skal jeg stupe" burde bli årets upris bok. Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 11. november 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«En dag skal jeg stupe» av Magnus Buen Halvorsen
Outsideren
Terningkast: 5

Da jeg begynte på denne boka forventet jeg meg en typisk «fotballbok» med masse begreper og beskrivelser om fotball. Men jeg tok veldig feil. Dette er mye mer enn en «fotballbok». Fortellingen er ganske trist og har noe litt mystisk over seg;

Henrik har alltid sett opp til faren sin, han vil være like sterk, modig og like flink i fotball. Men når faren hans plutselig stenger seg inne i kjelleren etter en stor nedtur, gjør Henrik alt han kan for å få han tilbake. Men hvorfor ble det egentlig slik? Hvorfor stengte faren seg inne? Da den mystiske nye nabojenta dukker opp, tør Henrik endelig å oppsøke disse spørsmålene en siste gang.

Noe jeg falt veldig for i denne boka var «hoppingen» i tid. I starten omhandlet det mye hva som skjedde med faren til Henrik, men leseren ante ikke hva som hadde skjedd. Dette avslørte seg bit for bit gjennom hele boka. Fortellingen var på noen steder litt sær. Karakterene sa eller gjorde ting som var litt rart. Plutselig kunne en karakter på rundt 12-år minne om en 7-åring.

Slutten var ikke veldig brå, men den sluttet med mange ubesvarte spørsmål. Jeg satt igjen og lurte på hva som skjedde med karakterene etterpå. Hvordan gikk det med dem? Møtte Henrik Sandra igjen? Det ville vært bedre om det hadde vært en epilog eller liknende som besvarte alle spørsmålene til slutt.

Dette var en ganske god bok, med en flott fortelling. Den hadde fin flyt og var skrevet bra. Dette er en god kandidat til Uprisen.

Til toppen