Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 27 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tim

Klimaopprøret

Skrevet av 2. november 2022 av Tim på Eide ungdomsskole

Embla er ei bok som er skrevet av Arild Midthun og Bjørn H. Samset. Dette er en tegneserie, og sjangeren er spenning.

Hovedpersonen er Embla og hun lever drømmelivet. Hun reiser fra verdensdel til verdensdel, og bryr seg ikke om miljøet. Når hun kommer til New York møter hun en hel gjeng av miljøaktivister. Boken starter altså med at hun lever som en dronning og bryr seg ikke et sekund om miljøet og forurensing. Det kommer et vendepunkt i boken som gjør at hun begynner å tenke mer på klimaet. For å vite mer, må du lese selv.

Boka var ganske lett å lese og hadde ikke så mange sider. Det var mye spenning nesten hele boken. Det ble ikke brukt stygt ordbruk.

Boken får deg til å tenke på at man må være flinkere til å ikke forurense og at må være snillere med miljøet. Jeg tenker at det er et veldig viktig tema forfatteren tar opp i denne boka. Jeg interesserer meg dessverre ikke for den boken her og jeg er ikke veldig fan av sånne bøker, så jeg er glad det bare var 60 sider. Men jeg synes at de tar opp et veldig viktig tema. Jeg anbefaler unger fra 6 til 12 år å lese denne boken, for den er lærerik.

Jeg gir denne boken et terningkast 3


Younes

Kule tegninger, forvirrende slutt

Skrevet av 31. oktober 2022 av Younes på Apalløkka skole

Embla bryr jo seg ikke noe om klimaendringene. Men alt forandres når hodet hennes treffer bilen.

Embla kampen for fremtiden.
Boka starta veldig spennende, men jeg syns den ble mindre interessant og veldig forvirrende etterhvert. I boka møter vi på vikinger, klimaendringer og skumle fremtidsutsikter. Vikinger, hva har det med klimaendringer å gjøre? Jeg skjønner heller ikke hvorfor Embla fikk ansvaret med å redde verden.
Boka kunne vært bedre om vi fikk vite mer om de andre personene og ikke bare hovedpersonen. Når jeg begynte å lese boka så var den spennende og jeg fikk store forhåpninger til det som skulle skje videre. Men når Embla kom inn i en annen virkelighet ble alt bare forvirrende og jeg mistet interessen for boka. Jeg tror boka vil vekke klimaengasjement, men den klarte ikke å påvirke meg mot dette på noen som helst måtte. Boka har ikke fått det til i det hele tatt

Jeg likte ikke boka ,men om du liker tegneserier og er klimainteressert så kan den kanskje være får deg. Jeg gir den en terningkast 3 fordi den var spennende på starten, men for meg så ble den for langsom og forvirrende.


Stian

Ikken den beste boken jeg har lest

Skrevet av 31. oktober 2022 av Stian på Ve skole

Embla sci-fi og faktabok, som handler om Embla som er en blogger.
Denne boken var veldig forvirrende å lese for den ga deg ikke nok informasjon om hvor hun var, og du fikk ikke nok tid til å bli kjent med alle karakterene. Ting skjedde alt for fort i boken, og det gjorde til at det ble vanskelig å følge, og det gjordet det enda mer forvirrende å lese.
Men bildene var veldig bra illustrert med fine farger.

Jeg synes at denne boken ikke skal bli nominert til uprisen og jeg gir den terningkast 2.


Sylvi

Kampen for spenning

Skrevet av 28. oktober 2022 av Sylvi på Smestad ungdomsskole

Embla. Kampen for fremtiden.

Boka Embla kampen for fremtiden er en kort og lettlest bok som man blir fort ferdig med. Boka har mange veldig fine illustrasjoner og har et bra budskap. Men mye av selve innholdet er ganske kjedelig. I boka blir du ikke så godt kjent med karakterene og hendelsene skjer veldig raskt uten noe spenning, entusiasme eller venting. Boka tar deg ikke med på et spennende eventyr, i stedet skjer alt veldig raskt noe som gjør hendelsene uinteressante. Jeg syntes det er synd at så mye tid på de mange flotte bilder ble brukt på denne historien som er så kjedelig.
Jeg gir boka terningkast 3.
Hvis jeg skule endra på noe i boka ville jeg lagd den lenger sånn at man ordentlig ble tatt med av hendelsene, historien og karakterene i den.


Ylva

Embla, en bok om klimaendringer.

Skrevet av 28. oktober 2022 av Ylva på Inderøy ungdomsskole

Jeg har anmeldt boka Embla kampen for fremtiden
Embla er en jente som er veldig opptatt av seg selv.
Hun skal til New York for å møte folk som lager moteklær.
Når hun kommer til New York så er det noen som prøver å stjele vesken hennes og Da slår hun hodet og våkner i en annen verden. I denne verdenen er nesten alt ødelagt, med store monstre og en skapning som kalles «Den grådige». Hun får se hvordan framtida kan bli med klimaendringene.
Meningen med boka er å vise oss hvor galt det kan gå i framtida, men også at det ikke trenger å gå så galt, så lenge vi skjerper oss.
Jeg synes starten på boka var litt kjedelig. Dette er en tegneserie. Jeg liker å lese tegneserier, men jeg synes det var mye som ikke ga så mye mening. Da hun slo hodet og våknet i en annen verden, var det litt vanskelig å skjønne. Det var vanskelig å forstå meningen med det hun opplevde i den andre verdenen.
Boka passer best for de som liker å lese korte, lettleste bøker.
Boka passer for de som er opptatt av klima vis du ikke er så opptatt av klima er det ikke like let å forstå alt
Boka passer best for unge lesere.
Jeg gir boka terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen