Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 49 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Martin

Verdens endringer.

Skrevet av 15. desember 2022 av Martin på Eide ungdomsskole

Arild Midthun er 58 år gammel og er en illustratør, tegneserietegner og tegner. Han har bare skrevet en bok som heter Embla. Boka Embla ble ugitt i 2022. Arild har også tegnet veldig mange tegninger som han er kjent for.

Embla handler om en jente som heter Embla. Folk kaller henne for prinsesse. Hun er kjent for fashion og har mange følere på internett. Hun er på vei til FN bygget for et møte. På veien er det demonstrasjon som får bilen til å stoppe. Når hun går ut av bilen faller hun og slår hodet. Når hun slo hodet havner hun i et annet univers der det er monster som jakter på dem. De klarer å drepe alle monstrene, men Embla faller ned en kløft og våkner tilbake i virkeligheten.

Min mening om boka er at den er bra, men den kunne vært bedre. Boken var ganske kort og nesten for enkel å lese. Jeg brukte veldig kort tid på å lese boka. Jeg gir den terningkast 4.


Emma

Forvirrende bok

Skrevet av 14. desember 2022 av Emma på Berg Montesorriskole

Jeg opplevde boken som veldig forvirrende. Jeg forsto hva budskapet i boken var men selve handlingen i boken var vanskelig for meg å skjønne, den hadde heller ingen særlig spenningskurve. Den gidde meg aldri lysten til å ville lese videre får å finne ut hva som skjer videre.
Boken handler er en original og viktig øyenåpner for unge lesere, den handler om klimaendringene i fremtiden. Men det jeg syns var dumt med boken er at det var veldig mye som skjedde, hun slo hodet og plutselig var hun i 3 forskjellige visjoner.
Det er ikke en dårlig bok, men det er heller ikke en bok for meg. Hvis jeg skulle anbefalt denne boken til noen hadde det vært til de ungene som er litt mindre.
terningkast 2


Kine

Kampen for fremtiden

Skrevet av 13. desember 2022 av Kine på Åkra ungdomsskole

Boka handlar om ei jente som heiter Embla som er på vei til eit viktig møte i New York. På veien sitt ho fast i ein protest der nokon prøvde å stjele baggen til Embla. Embla reddet baggen, men falt og slo hodet i bilen og havnet inn i ein drøm, eller der det ekte?

Boka var bra og spennande. Du blei ikkje så mykje kjend med Embla, men det går greit siden det er ein teikneserie. Eg likte veldig godt måten dei teikna på, eller eg kan sei teiknestilen til dei som illustrerte boka. Boka lærer deg om klimaendringer og kvifor det er viktig. Da Embla traff bilen og besvimte så møter ho folk som er desperate etter hjelp. Dei fortell ho om kva mennesker gjer mot naturen og viser henne tre måter verden kan endre seg på. Nummer ein og to var litt voldsomme, viss eg kunne velge ein av dem så hadde eg valgt nummer tre. Men boka var bra og eg likte den veldig godt. Eg anbefaler den viss du er interessert i miljøet og klimaendringer.

Eg gir boka terningkast 5

Den er spennande til å være om noko som er eit stort problem i den virklege verda.
Den er lett å lese.
Boka har ein god slutt.
Kreativ måte å forklare eit seriøst tema.
Boka er kort og ein blir ikkje så lett lei av boka.

Kanskje blitt litt betre kjend med hovedperson. Ho blir kalla prinsesse, men eg er usikker på om det er eit kallenamn eller om ho faktisk er det.

Eg tenker den kan bli nominert, men ikkje å vinne.


Fabian

kampen om framtiden

Skrevet av 13. desember 2022 av Fabian på Austevoll ungdomsskule

Boken kampen for framtida av Arild Midthun og bjørn H. Samset
Denne boka handlar om klimakrisene og behovet vi har for og tenke på nytt. Embla som er hovud karakter i boka Står i sti livs store gjennombrot. Hun møter masse motstand og utfordringar. Kordan kjem framtida til og bli?

Eg synest boka var ikkje så bra det var vanskeleg å komme seg inni boka og det var vanskeleg å skjønne kva som skjer. Sjangeren på denne boka er fantasi trur eg det skjer noko so aldri kan skje. Eg gir denne boka terning kast 2\6.


Conrad

Conrad

Skrevet av 9. desember 2022 av Conrad på Austevoll ungdomsskule

Denne boka handlar om Embla. Embla er ei dame som reiser rundt om i verden å kjøper masse forskjellige ting, berre fordi ho har lyst til det. Embla reiste til New York, der ho skulle på eit møte om eitt eller anna. På vei til møtet, tar sjåføren hennar ein snarveg. Midt i vegen går det masse folk som protesterer om klimaendringar og sånt, og Embla må ut av bilen for å komme seg fram. Når ho har gått litt, kjem det ein mann som prøver å ta veska hennar. Embla prøver å komme seg vekk, men ho rygger rett ut på vegen der det kjem ein bil. Ho dunkar seg i bilen og havnar i framtida.
Eg syns boka var ganske grei. Bodskapet var nok sikkert det viktigaste i boka, sidan det faktisk kan skje viss me ikkje gjer noko med CO2 utsleppet me har no. Sjølv om den ikkje var so lang, var bodskapet veldig bra. Boka kunne vert litt lengre, men det var ikkje so viktig. Det er ikkje so mykje negativt å sei om denne boka, bortsett frå den kunne vert litt lenger. Illustrasjonen var bra, det trur eg hjalp meg med å skjønne litt meir av teksten.
Eg gjer boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen