Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 49 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Suzanne

Fremtiden

Skrevet av 8. desember 2022 av Suzanne på Eide ungdomsskole

Jeg har lest boka Embla. Embla er en Fantasy-bok. Den er skrevet av Arild Midthun og Bjørn H. Samset. Illustratøren i denne boka heter Arild Midthun. Jeg syns illustrasjonen hjelper med å skjønne hva boka handler om. Hovedpersonen i denne boka er Embla. Embla skal på et møte i New York. Når hun kommer frem, hadde hun det travelt så da tar hun og sjåføren en snarvei. Det mange folk i den gaten de kjørte i så hun gikk ut av bilen, men så plutselig kommer det en person og prøver å stjele veskene hennes. Hun slår hode sitt og havner i fremtiden. Det ser ikke bra ut.

Jeg syns boka var lett å lese å den var litt spennende. Det var mye som skjedde. Jeg syns språkbruken passer bra til bokas innhold. Språket gjør det enklere å skjønne det. Boka får for fram et viktig tema, klima. Mennesker har ødelagt jorda. Jeg syns denne boka var grei og jeg er imponert at de klarte å skrive en så kort bok, men fortsatt klare å ha nok til at vi skal skjønne det. Jeg anbefaler denne boka til de som er 9-12 år. Detter er ikke en typisk bok jeg ville ha valgt, men den var grei. Jeg gir denne romanen terningkast 3.


Selma

Fremtiden står på spill

Skrevet av 7. desember 2022 av Selma på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boka “Embla” av Arild Midthun og Bjørn H. Samset.

Boka handler om en TV kjendis som drar rundt i verden for å prøve ut de nyeste sminke-, klær- og hudproduktene.

Historien starter når hun var på vei til New York for å filme sin neste episode, med en gang hun kom av flyet og tok hun en taxi til “Upper East side”. Etter de hadde kjørt en stund ble de stoppet av en demonstrasjon som handlet om å redde verden. Embla syntes det gikk for treigt i trafikken, så hun gikk ut av bilen og begynte å gå mot sin destinasjon.

Med en gang hun gikk ut av bilen så kom det en person løpende og prøvde å ta veska hennes, hun kjempet for veska og prøvde å få den tilbake. Det endte med at hun snublet og krasjet huet rett inn i taxien. Og hun kom til et helt annet sted enn det vi kjenner til i dag.

Jeg synes boka var bra, den var spennende og litt interessant, men jeg må si at det ikke var helt min bok. Det kunne være vanskelig å få med seg og forstå hva som egentlig foregikk, det skjedde på en måte alt for mye på samme tid.

Men hvis vi ser bort fra det så må jeg si at boka var ganske bra. Den var bra tegnet med fine detaljer i bildene og ganske imponert satt sammen. Hvis jeg måtte gi boka et terningkast så må jeg nok gi den en Treer, bare fordi det skjedde alt for mye på samme tid, som gjorde det forvirende.


Jan-Erik

Embla

Skrevet av 7. desember 2022 av Jan-Erik på Engerdal barne -og ungdomsskole

Denne boka handler om en ung jente som heter Embla, hun var en kjent tv-stjerne, og skulle reise til New York. Når hun kom til New York så var det en taxi som plukket henne opp, de kjørte inn til byen. Der var det en slags parade om klima og miljø, så de kom seg ikke frem. Så da gikk Embla ut av taxien. Men da prøvde noen å stjele vesken hennes. Også føler hun at hun faller ned i et hull, når hun våkner opp igjen så er det noen ukjente menn rundt henne, alt hun ser er en ødelagt verden. De tar henne med seg til fremtiden og sier: “Om alle i verden samarbeider, så kan vi få en fin og nydelig fremtid”. Men så spurte Embla hva elektroniske ting kan gjøre. Da viste den mannen hun en verden for de rike. Men de fattige var hjemløse, og hadde det ikke bra. Men så viste det seg at alt var en drøm. Så da våknet hun opp sittende ved taxien og hadde fått tilbake vesken.

Jeg synes boka var lett å forstå. Det er en veldig fin bok for alderen 9-15år. Boken kom kjapt til hovedpunktet og var veldig spennende. Tegningene hjalp meg til å lese ferdig boka.

Denne boken gir jeg terningkast 5


Odin Martiin

Klimaendringene

Skrevet av 7. desember 2022 av Odin Martiin på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Embla” skrevet av Arlid Midthun og Bjørn H. Samset.

Sjangeren er action og for de som liker litt action så anbefaler jeg denne.

Denne boken handler om ei jente som vil ha endringer på klimaet. Hun reiser til New York fordi hun vet hvor mange mennesker det er som bor der, og hun vil kjempe for klimaet, og når det bor så mange folk i New York så tenker hun at kanskje folket vil høre på hennes meninger. Så derfor er det dit hun vil. Hun forteller folket hva hun vil med verden, og hvorfor hun vil at vi skal endre på klimaet. Hun vil redde verden, og hun mener at den holder på å gå under, derfor vil hun hjelpe verden så godt hun kan.

Det jeg synes med denne boken er at det er en bok som har lite tekst, men også får fram budskapet i boken. Bildene i boken er en god hjelper når det kommer til å forstå boken noe som er veldig fint. Boken er ikke alt for lang heller, men akkurat passe.

Temaet i boken er klima og global oppvarming. Klimaet er noe som har blitt snakket mye om de siste årene. Så det jeg tror er at en bok som handler om klimaet er bra, fordi hvis man leser den så kan det hende at de som leser tenker litt mer på miljøet enn det de gjorde før. Dette er som sagt en ganske bra bok den er ikke alt for lang og har heller ikke med så mye tekst. Bildene hjelper veldig mye når det kommer til å forstå boken.

Terningkast: 4


Simp

En kamp om fremtiden

Skrevet av 6. desember 2022 av Simp på Rana ungdomsskole

Boken Embla handler om en lite miljøbevisst influenser. Hun reiser til New York. I «the big Apple» møter hun mange klimaaktivister. Embla slår hodet og havner i en annen dimensjon.  Der blir hun bedt om å ta vare på eplet sitt. Embla har levd i en veldig harmonisk verden hele livet sitt. Men i denne boken møter hun sitt livs første og største utfordring.

Jeg syns boka er lærerik, jeg lærte mye om miljøet og ble mer inspirert til å være miljøvennlig. Illustrasjonene er ekstra detaljerte som gjør at man vil se hva som er på neste side. Det var mye spenning som gjorde det vanskelig å følge med.

Boken kan være bra for de som liker mye drama og en krysning av fiktiv og ekte historie. Boken minner meg egentlig ikke om en klassisk bok, den minner meg mer om et blad. Så kanskje boken ville passet bedre i et vanlig tegneserieblad. Boken kunne sikkert vært oppe og nikket på 5-6 for noen som er interessert i sjangeren, men det blir bare terningkast 3 ifra meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen