Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 49 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sigrid

Dette er en øyeåpner

Skrevet av 15. desember 2022 av Sigrid på Smestad ungdomsskole

Embla, kampen for fremtiden er en tegneserie-bok og er skapt av tegneserieskaperen Arild Midthun og klimaforskeren Bjørn H. Samset. Boka blander fantasy med fagtekst og belyser klimakrisen på en måte som passer for unge lesere. Influenseren Embla kommer plutselig inn i en parallell verden. Der lærer hun å se ting fra et annet perspektiv og får et stort ansvar.

Boka har et veldig tydelig budskap og nesten med en gang kommer man inn på temaet klimaendringer. Et eple og et epletre i historien brukes som et bilde på liv. Om man greier å ta vare på livet er problemstillingen. Akkurat det kan være litt utydelig, men mye av boka er bare direkte informasjon. Derfor kan man lære mye av å lese den. Fantasidelen av boka var ganske rar og litt uforståelig, men det gjorde ikke så mye siden den er så kort. Jeg leste boka på rundt en halv time så jeg mener at den absolutt var verdt å lese. Boka var en øyeåpner og jeg tror den kan være nyttig for flere å lese.

Historien var litt svak men var alt i alt fin å lese og med et godt budskap. Jeg gir den terningkast 5 og synes den burde nomineres.


Marco

REDD JORDA!

Skrevet av 15. desember 2022 av Marco på Karlsrud skole

Boka Embla er en bok som er laget for å inspirere folk til å ta klimaendringene litt mer seriøst. Boken er skrevet av Arild Midthun og den handler om en jente som heter Embla som er kjent for å gi tips om mote og sminke på sosiale medier. Hun går til en by der hun skal ha et viktig møte, men hun er sent ute og det er mye trafikk. Embla hopper ut av bilen så hun kan gå resten av veien, men når hun gjør dette kommer det en tyv og tar vesken hennes og hun faller og dunker hodet, men når hun våkner er hun ikke der hun var før.

Boka Embla var ganske kort, men den var ikke for kjedelig fordi det skjedde ganske mye om gangen. Boka hadde kanskje noen vanskelige ord, men ikke alt for vanskelige. Boken handler jo om et viktig tema som er klimaendringene og jeg føler at boka kommer til å inspirere mange hvis de faktisk leser den.

Jeg tror at boka hadde passa godt til folk som er interesserte i klimaendringene fordi boken handler jo om klimaendringene. Jeg tror også at boka hadde passa godt til de som ikke gidder å lese en så lang bok. Boka Embla er jo en kort, men interessant bok det er derfor den passer bra til folk som ikke vil lese lange bøker, men vil fortsatt lese noe interessant.

For meg var denne boka kort, men bra. Jeg synes også at boken burde bli nominert til uprisen fordi hvis den blir nominert så kommer flere folk til å lese den og bli inspirert til å gjøre bedre så klimaendringene ikke blir et så stort problem om 20 år. Jeg gir denne boka terningkast 5!


Iver

forvirende

Skrevet av 15. desember 2022 av Iver på Inderøy ungdomsskole

EMBLA, skrevet av Arild Midthun og Bjørn H Samset.

Boken startet bra, men, det er for mye på en gang det er vanskelig å lese fordi det kjer så mye. Og bildene hjelper ikke, bildene er for store med for mye ting på. Vis boken hadde vært lit lenger hadde det hjulpet veldig på å gjøre boken bedre. Boken prøver å fortelle så mye den klarer på alt for kort tid.
Det var mange ganger i der jeg ble veldig forvirra, boken prøver å fortelle at vi må ta vare på miljøet, men jeg fikk ikke noe inntrykk på det i boken.
Så for å oppsummere boken har en bra start med det historien går for fort. Boken burde vært noen sider lenger.
Jeg gir boken terningkast 2. Jeg likte den ikke.


dorian

Kampen om framtiden og miljøet

Skrevet av 15. desember 2022 av dorian på Eide ungdomsskole

Boken Embla kampen om framtida av Arvild Midthun og Bjørn H. Samset.
Denne boka handler om ei Jente som heter Embla. Embla er på vei til et viktig møte i New York, men på vei til møtet sitter hun fast i en protest der noen prøve å stjele baggen hennes. Hun datt og slo hodet sitt og havnet inn i en drøm. Jeg synes at boka er lite interessant og jeg liker ikke temaet på boken. Boka var lett å lese, men jeg klarte ikke å leve meg inn i boken. Jeg gir boken en terningkast 2


olav

Kampen om Miljøet

Skrevet av 15. desember 2022 av olav på Eide ungdomsskole

Boka Embla er skrevet av Arild Midthun og Bjørn H. Samset. Embla er en tegneserie på 60 sider. Boka handler om ei jente som heter Embla hun skal på et viktig møte i New York, hun havner midt i en protest og noen prøver å stjele vesken hennes. Hun får vesken tilbake, men faller og slår hodet sitt. Hun havner i noe som virker som en drøm, men som også virker ekte. Boka setter søkelys på klimakriser og klimaendringene. Jeg mener boka har et godt budskap, men den virker veldig forvirrende. Det er vanskelig å vite hvor man er og hva som skjer, vi blir ikke kjent med hovedpersonen spesielt godt heller. Alt i alt mener jeg at boken er ganske dårlig, siden handlingen er veldig forvirrende og gir lite mening. Jeg gir boken terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Fabian

kampen om framtiden

Skrevet av 13. desember 2022 av Fabian på Austevoll ungdomsskule

Boken kampen for framtida av Arild Midthun og bjørn H. Samset
Denne boka handlar om klimakrisene og behovet vi har for og tenke på nytt. Embla som er hovud karakter i boka Står i sti livs store gjennombrot. Hun møter masse motstand og utfordringar. Kordan kjem framtida til og bli?

Eg synest boka var ikkje så bra det var vanskeleg å komme seg inni boka og det var vanskeleg å skjønne kva som skjer. Sjangeren på denne boka er fantasi trur eg det skjer noko so aldri kan skje. Eg gir denne boka terning kast 2\6.

Til toppen