Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 27 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Martin KS

Hvordan jorda kunne ha vert.

Skrevet av 24. november 2022 av Martin KS på Eide ungdomsskole

Embla er en tegneserieroman. Forfatteren er Bjørn H. Samset. Illustratøren er Arild Midthun.

Sjangeren er drama og spenning. Temaet er global oppvarming.

Denne romanen handler om en jente som heter Embla, og hun er på vei til New York på et møte. På vei til møtet prøver noen å stjele veska hennes. Hun faller, og blir tatt med til tre forskjellige scenarioer, som viser hva som kan skje i framtiden. Min mening om romanen er at den var kort, som er bra for folk som ikke liker å lese. Alle fra aldersgruppen 10 – 14 bør lese boken, fordi den var lett å lese, og den tar opp et veldig viktig tema ikke så mange er klar over. Ternings kast: 3.5


Vilde

Bok om klima

Skrevet av 17. november 2022 av Vilde på Inderøy ungdomsskole

Embla er en tegneserie-bok om en influencer som heter Embla. Hun skal i et viktig møte og blir kjørt av en taxi. De tar en snarvei, men blir stoppet av en klimademonstrasjon som dekker hele veien. Embla bestemmer seg for å gå, men slår hodet og våkner i en helt annen verden.

Jeg synes bildene i boken var bra, men innholdet var litt kjedelig. Den var veldig kort og de siste sidene var som å lese i naturfagsboka. Temaet var viktig, men boken passet ikke helt meg.

Jeg anbefaler boka for de som er opptatt av klimaet og liker veldig korte bøker. Jeg gir boken terningkast 2.


Iver

En klimadystopi

Skrevet av 11. november 2022 av Iver på Inderøy ungdomsskole

Embla: Kampen for framtiden av Arild Midthun og Bjørn H. Samset
Boken handler om Embla som skal i et viktig møte. Embla er influencer og hun tenker ikke veldig mye på klimaet akkurat. Hun tar en taxi, men de blir stoppet av mange klimaaktivister. Embla bestemmer seg for å gå resten, men da prøver noen å ta vesken hennes. Det ender opp med at hun slår hodet i taxien og våkner opp i en slags annen dimensjon der verden er helt annerledes.
Det er en kort tegneserie bok som handler om klimaendringer. Illustrasjonene er veldig bra laget og temaet i boken er veldig viktig. Men det er ikke en sånn bok jeg hadde lest bare for å lese noe. Den er litt forvirrende og igjen veldig kort. I slutten føles det mer som at du leser i naturfagsboka di.
Det er et veldig viktig tema og boka er et bilde på hva som kan skje i framtiden en gang hvis vi ikke gjør noe. Men som en bok du bare vil lese i var ikke dette noe for meg. Jeg gir boka terningkast to.


Knut Johan

Embla - vår fremtid

Skrevet av 4. november 2022 av Knut Johan på Eide ungdomsskole

Embla er en tegneserieroman. Sjangeren er drama og spenning. Temaet er global oppvarming. Forfatteren er Bjørn H. Samset. Illustratøren er Arild Midthun.

Embla er på vei til New York for et viktig møte. Møte er med FN. Hun er på vei til taxien sin, men da blir vesken hennes stjålet, og hun besvimer. Embla våkner opp i fremtiden, der hun blir forklart hva som har skjedd med jorda etter den globale oppvarmingen fortsatte.

Boken starter i medias res, der Embla er i flyet til New York.

Det er et høydepunkt, der Embla sloss mot et stort vesen som ble skapt under den globale oppvarmingen, som var veldig bra illustrert i slutten av romanen, men det blir fort kjedelig igjen på grunn av vendepunktet som skjer rett etter.

Romanen slutter overaskende, fordi du har helt glemt hva som skjedde før hun kom inn i framtiden. Jeg levde meg litt inn i romanen på grunn av bildene, som var bra tegnet. Romanen er veldig lett å lese, fordi det er lite tekst og mesteparten bilder.

Min mening om romanen er at den var litt for kort, så du fikk ikke alle detaljene og infoen som du hadde forventet. Alle fra aldersgruppen 10 – 14 bør lese boken, fordi den var lett å lese, og den tar opp et veldig viktig tema ikke så mange er klar over.

Jeg synes boken ikke bør bli nominert til Uprisen, fordi den var litt for kort og litt for lite skildrende.

Jeg gir denne boken terningkast 4


Bjørn Viktor

Faktabok om klima

Skrevet av 3. november 2022 av Bjørn Viktor på Inderøy ungdomsskole

Boken er skrevet av Arild Midthun og Bjørn H. Samset. Bokas sjanger er tegneserie
Boken handler om en jente som skal til New York på et viktig møte. Hun stresser skikkelig for å rekke møtet siden hun har dårlig tid. Vel fremme i New York skynder hun seg for å finne en taxi. Hun ber taxien kjøre fort, plutselig kommer det hindringer. De møter et stort folkehav som går over veien. Embla går ut av taxien hvor noen snapper vesken hennes, hun løper etter, faller og slår hodet. Plutselig er hun inne en annen verden.

Boken Embla er en tegneseriebok. Boken har fine illustrasjoner. Jeg syntes Embla var en veldig kort bok. Jeg brukte kort tid på å lese ut boka. Det ble for mye informasjon om klima og miljø mot slutten av boka. Det var som å lese i naturfagsboka! Boka hadde en litt rar handling. Det var en klar historie, men plutselig gikk det over til å være en naturfagsbok. Det jeg likte var at illustrasjonene var bra og at de prøver og få ungdom til å tenke på klimaet. Boka hadde en spennende, men rask start. Den startet med et pang, det skjedde noe hele tiden i starten. Boka er et slags hint om og få oss til og tenke mer miljøvennlig så verden ikke blir helt ødelagt slik som man fikk se i boken.
Jeg vil anbefalt boka til klimainteresserte ungdommer også til de som ønsker å bli klimainteresserte!
Jeg gir boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Alan M

Spennende for klima

Skrevet av 30. september 2022 av Alan M på Karlsrud skole

Denne boken handler da om en jente som heter Embla. Hun skal da fly til NewYork for å teste noen produkter. Etter det så blir hun da tatt av et monster men det er egentlig en drøm. Men hun vet ikke at det er det. Så denne boken syntes jeg at den var veldig spennende fordi den hadde mange kule scener. For eksempel på slutten så kom det et digert monster og sparket Embla ned fra et fjell. Da var det veldig spennende jeg fikk da sommerfugler i magen i den scenen så denne boken her ville jeg da en 5/6 men det som jeg syntes at var dårlig var da at spenningen startet så fort. Så nesten med engang jeg begynte leste teksten så kom det spenning med engang. Fordi jeg liker at det skal være spenning på mer på slutten at det tar tid før det kommer spenning ikke at de kommer med engang.

Til toppen