Embla

Arild Midthun og Bjørn H. Samset Cappelen Damm Illustratør: Arild Midthun 2022 31 anmeldelser

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aylin

Aylin

Skrevet av 28. november 2022 av Aylin på Bråtejordet skole

Annmeldesle
Boka er en action-sjanger. Den handler om en jente som har levd i en trygg verden av moter og sosiale medier, som plutselig møter motstandere og utfordringer. Hvordan vil fremtiden bli? Denne boka anbefales til alle som liker action, eller har en form for interesse av det. En veldig bra bok, 10/10.


Anton

Kjedelig om fremtiden

Skrevet av 28. november 2022 av Anton på Tjøme ungdomsskole

Embla er veldig kjedelig fordi den er skrevet på en måte der de prøver å være morsomme og de gjør litt narr av fremtiden, men den er viktig fordi den handler om miljø og framtiden. Og det tror jeg du kan se for deg hvordan den er og framtiden er veldig viktig og sånt, men historien er ikke så veldig spennende. Det eneste som er spennende er konflikten og når de må kjempe mot det onde.

Til slutt vil jeg bare si at det er den kjedeligste boka jeg bar lest og jeg gir den den 2. Jeg bare skjønner ikke hvordan de kan gjøre noe som er så morsomt og gøy til noe sååå kjedelig. Fremtiden er spennende, men historien er ikke god nok til å få det fram. Denne boka var ikke for meg, men alle bøker er ikke for alle.


Tram

Ikke helt interessant, forvirrende og litt irriterende

Skrevet av 28. november 2022 av Tram på Bråtejordet skole

EMBLA- ikke helt interessant, forvirrende og litt irriterende
Handler om en jente som har mange følgere på sosiale medier og bryr seg ikke om klimaet. Etter vært i boken ser hun tre scenarioer på hva som skal skje i framtiden som gjør hun forandre meningen sine om klimaet.
Den startet veldig rolig, men det plutselig hoppet til action. Du vet ikke helt hva boken handler om enn at det er med klima å gjøre, men i den action delen så var det bare forvirrende og rart. Forfatteren puttet noen deler hvor vi fortsatt ser at denne delen skulle handle om klimaet, men jeg opplevde at det passet ikke til boken og gjorde den irriterende og kjedelig. Boken var generelt ikke forståelig spesielt med den action delen. Den nesten gjorde at boken ble irriterende på grunn av det var ikke så interessant som hvordan forsiden på boka gjordet at det så ut som. Jeg gir den terningskastene 2 fordi boken traff ikke helt. Jeg likte hvordan på slutten så forklarer de hva som skjer med jorden når temperaturen øker, men fortsatt det er ikke en naturfag bok vi skal skrive anmeldelser på. Ellers var den ikke noe jeg ville ha anbefalt videre.


Laura

Forvirrende bok om klimaet

Skrevet av 28. november 2022 av Laura på Bråtejordet skole

Boka Embla er en tegneserie. Den handler mye om klimaet og global oppvarming. Boka er skrevet av Arild Midthun og Bjørn H. Samset.

Embla er en kjent influenser som er på vei til et møte i New York. Hun bryr seg lite om klima-endringene og tenker det ikke er noe stort, men da hun går ut av taxien så er det noen prøver å stjele veska hennes. Da besvimer hun og våkner opp i framtiden, der hun ser hva global oppvarmingen har gjort med jorda.

Jeg synes boka var spennende på starten, men etter hvert så ble den mer og mer forvirrende. Den manglet en spenningskurve. Det var mange ting som ikke ga så mye mening for eksempel så skjønte jeg ikke hvorfor det var vikinger der også skjønte jeg ikke hvordan i det hele tatt kom hun seg i framtiden og hvorfor de valgte akkurat hun. Boka starter in medias res, som betyr rett i handlingen. Den er kort, og tar lite tid å lese. Det var lett å lese boka fordi det er lite tekst og fine illustrasjoner.

Boka er unik, og det er det jeg synes er bra med den. Man kan lære mye av denne boka eller i hvert fall tenke seg over hva som kan skje med jorda vår hvis vi ikke stanser global oppvarmingen. Det jeg synes ikke var så bra med boken var slutten , den ble ganske forvirrende.

Jeg gir boka en terningkast 4.


Martin KS

Hvordan jorda kunne ha vert.

Skrevet av 24. november 2022 av Martin KS på Eide ungdomsskole

Embla er en tegneserieroman. Forfatteren er Bjørn H. Samset. Illustratøren er Arild Midthun.

Sjangeren er drama og spenning. Temaet er global oppvarming.

Denne romanen handler om en jente som heter Embla, og hun er på vei til New York på et møte. På vei til møtet prøver noen å stjele veska hennes. Hun faller, og blir tatt med til tre forskjellige scenarioer, som viser hva som kan skje i framtiden. Min mening om romanen er at den var kort, som er bra for folk som ikke liker å lese. Alle fra aldersgruppen 10 – 14 bør lese boken, fordi den var lett å lese, og den tar opp et veldig viktig tema ikke så mange er klar over. Ternings kast: 3.5

Vis flere anmeldelser

Til toppen