Elven

Anna Fiske Cappelen Damm 2018 30 anmeldelser

Elven er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ilene

Ilene

Skrevet av 5. desember 2018 av Ilene på Stuenes skole

Elven
Boken handler om Helena, en jente som har det litt vanskelig. Faren hennes er deprimert, og hun er hodestups forelsket i Andreas. Slik jeg oppfattet det, har hun også litt sosial angst. I tillegg er hun veldig lei av å alltid måtte vente på venninnen Turid, slik at de skulle sykle til skolen sammen. Og en dag når de var på vei til skolen, skjer det noe dramatisk og veldig spennende.
Jeg synes at det var en veldig fin bok. Den var utrolig bra skrevet og den hadde mange litt annerledes, men også veldig gode, illustrasjoner. Forfatteren hadde forklart følelsene til hovedpersonen veldig bra, så det gjorde det mye lettere for meg å forstå hvordan hun hadde det. Jeg synes at spenningstoppen var veldig gripende og jeg kjente at jeg var spent på hva som kom til å skje. Det eneste som jeg ikke forstod, var at noen ganger byttet fortellingen setting helt uten videre, og det var ganske forvirrende.
Jeg gir Elven av Anna Fiske, terningkast 5.


Sofia

Sofia

Skrevet av 5. desember 2018 av Sofia på Landøya ungdomsskole

Jeg synes boken var veldig uinteressant. Boka handler om Helena og hennes hverdag, som er lite spennende. Jeg føler jeg leser det samme om og om igjen fordi det samme skjer hele tiden. Hun sykler til skolen, henter Turid, drar på skolen, ser på isen, sykler hjem også på ny. I boken er det ingen handling og veldig få høydepunkter. Personlig synes jeg det var svært lite bra med boken. Skal jeg si en bra ting synes jeg at noen scener i boken var veldig bra beskrevet og detaljert. Det som irriterte meg mest med boken var at jeg følte den ikke hadde noen mening. Det var ingen budskap eller noe man kunne lære av, noe man kan kjenne seg igjen i. Følte jeg bare kastet bort tiden min med å lese denne boken. Fra meg for denne boken terningkast 2.


Natalia

Natalia

Skrevet av 3. desember 2018 av Natalia på Orstad skole

Boka «Elven» er en bok skrevet av Anna Fiske. Boka er skrevet på bokmål og er lettlest bok. På hver av sidene er ikke det så mye tekst på så det gjør at du lese denne ganske fort.

Boka handler om ei jenta som heter Helena. Hun er bestevennen til Turid, den mest populære jenta på skolen. Helena vet ikke helt hvorfor vil Turid vær venn med ei som Helena. Helena synes ikke at hun fortjene å vær venn med Turid fordi Helena er ikke den populære jenta på skolen. Helena liker ikke seg selv og det gjør at hun tenker bare ned om seg selv og er deprimert. Hver dag sykler Helena og Turid forbi en elv, men en dag er de på vei tilbake fra skolen, ser de noe alvorlig.

Boka «Elven» er bra skrevet men det er ikke en av de beste bøkene jeg har lest. Boka var ganske kjedelige og det var det som gjorde at jeg gir denne terningkast. Jeg synes at boka var ganske kjedelig fordi det var ikke den type bok jeg liker å lese. Jeg liker bedre skumle bøker der det skjer noe hele tiden, mens her er det en rolig bok der det skjer ingenting.
Terningkast 3


Maria

Maria

Skrevet av 26. november 2018 av Maria på Den norske skole i Costa Blanca

Elven

Elven handler om en 14 år gammel jente som heter Helena. Hun er bestevenn med en av skolens mest populære jenter som heter Turid. Helena har aldri helt skjønt hvorfor gun og Turid er venner. Hun føler ikke at hun fortjener det. Hun ser veldig mye ned på seg selv og er ganske konstant deprimert. Hver dag når Helena og Turid skal til skolen, sykler de over en elv. En dag når begge er på vei hjem, ser de en mann i dress som begynner å skal gå på isen som ligger på elven. Jentene prøver å rope til han at det er for tynn is til å gå på men mannen hører ikke på dem.

Boken er veldig lettlest og den har mange tegninger i seg. Det var ikke veldig mye spennende i den og det er veldig mye av det samme som skjer, så jeg syntes ikke den var så veldig bra. Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker bøker som ikke er vanskelige å lese, og som liker å kan se på ting mens de leser.

Jeg vil gi boken et terningkast: 3 for det skjedde mye av det samme og det var ikke mye variasjon i kapitlene.

Maria


Petter

Petter

Skrevet av 21. november 2018 av Petter på Orstad skole

Elven handler om en jente som heter Helena. Helena har en populær venn som heter Turid. Helena klarer ikke å forstå hvorfor Turid vil være sammen med henne. Helena er en veldig deprimert jente og tenker bare ned om seg. Turid er det motsatte, hun er en av de populære i klassen. Boken handler om livet til Helena og hvor forelsket hun er i Andreas som er en gutt i klassen hennes, og etter det jeg har lest vil jeg si hun er helt gal etter ham.

Boken er veldig lettlest og fylt med merkelige tegninger og mye rabbel. Boken er på 138 sider men ikke en eneste side er fylt helt ut, så det gikk ganske kjapt å lese denne boken. Den bruker et enkelt språk, men for å forstå slutten må du nok lese mellom linjene fordi den ga ikke en godt beskrevet slutt. I løpet av hele boken var det kun en handling jeg syntes var I det minste litt spennende. Det var ikke lett å leve seg inn i boken og handlingen intereserte meg ikke i det hele tatt. Det var en veldig merkelig bok, ikke sett maken til en slik bok før.

Jeg gir denne boken terningkast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen