Ellinor

Katarina von Bredow Kagge Forlag AS Oversetter: Line Almhjell 2018 2 anmeldelser

På bursdagen til Ellinor begynner det en ny gutt i klassen. Han heter Viktor, og er pen, morsom og tar liksom plass med en gang. Han ser rett på Ellinor når klassen synger for henne, og hun kjenner at hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Johanne Saksum

Ellinor

Skrevet av 1. november 2019 av Johanne Saksum på Åretta Ungdomskole

Ellinor av Katrina Von Bredow

Denne boka handler om Ellinor og bestevennen Leo. De elsker å klarte, og gjør det ofte på fritiden. Men på bursdagen til Ellinor kommer det en ny gutt i klassen. Alle jentene blir betatt av han, og gir han all oppmerksomheten. All den oppmerksomheten den nye gutten får er noe som gjør Leo sint og sjalu. Den nye gutten skaper drama mellom Ellinor og vennene hennes.

Jeg synes at boka er troverdig. Jeg kan selv til tider kjenne meg igjen om hvordan det var å være en syvendeklassing. Boka viser godt hvordan det er å være en syvende klassing. Med drama, sjalusi, kjærlighet med mer.

Jeg vil gi boka terningkast 4, boka er godt skrevet, og viser livet til en syvende klassing godt. Men blir litt kjedelig i lengden. Jeg synes at boka passer for de som er 12-13 år, som liker å lese om kjærlighet, sjalusi og litt drama.


Lovise

Lovise

Skrevet av 28. september 2018 av Lovise på Torstad ungdomsskole

Ellinor
Sjanger: Romantikk og drama
Innhold: Boka handler om en jente som heter Ellinor og bestevennen Leo. Plutselig kommer det en ny gutt på skolen som blir forelsket i Ellinor. Leo blir sjalu og sint. Han nye gutten blir med Leo og Ellinor å klatre. Det liker ikke Leo og han blir veldig veldig sjalu.

Spenningstoppen går litt gjennom hele boka og den er egentlig ganske spennende hele tiden. Boka er en helhet og hører sammen fra start til slutt. Slutten var veldig brå og denne kunne ikke ende sånn. Boka er ganske original fordi de klatrer i boka, noe jeg aldri har sett før i en bok. Kjærlighets greiene i boka er ikke så originalt fordi det finnes flere lignende historier. Boken er ganske troverdig og det som skjer kunne skjedd på ekte.

Jeg tror forfatteren har skrevet boka fordi hun liker og klatre og hun liker kjærlighet. Jeg tror hun vil prøve å få andre folk til å like klatring. Andre folk burde lese boka hvis de liker å lese om kjærlighet.

Terningkast: 4

Til toppen