Eledone II

Marie Lødrup Svensli Flyt Forlag 2022 3 anmeldelser

19 år gamle Tau Hong Olsen har operert inn en mikrobrikke i bakhodet og blitt medlem i nettsamfunnet Veven. Forstår han fullt ut konsekvensene av det han har gjort? Meninxpandemien har gjort at alle lever isolert, og Tau har mistet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leana Sande

Litt forvirrende.

Skrevet av 14. desember 2022 av Leana Sande på Hvaler barne -og ungdomsskole

Eledone II er en bok skrevet av Marie Lødrup Svensli.
Boken handler om 19 år gamle Tau Hong Olsen som har operert inn en mikrobrikke i hjernen, og blir medlem av nettsamfunnet Veven. Ix er skaperen av dette nettsamfunnet, og gir Tau i oppdrag om å skape en virtuell seilas. Hva skjer videre?

Jeg syntes at det var litt vanskelig å sette seg inn i boken. Det tok tid før jeg forsto inneholde og det gjorde at jeg ikke hadde særlig lyst til å lese videre. Men etterhvert ble det bedre, og jeg kom meg inn i det. Da syntes jeg boken var interessant og veldig annerledes fra bøker jeg har lest tidligere.
Språket som ble brukt i boken er ikke helt sånn jeg ville ha sagt at ungdommer/voksne bruker nå, men innholdet tar plass mange år i fremtiden, så derfor er det vanskelig å vite hvilke språk som vil bli brukt i framtiden.

Jeg tror at boken kan passe noen målgrupper, men ikke alle. Om du er glad i teknologi og bøker som tar plass i framtiden, så er denne for deg. Boken var interessant, men ikke helt for meg, fordi jeg syntes at bøker som er vanskelig å sette seg inn i, blir veldig tungt å lese. Derfor gir jeg den en terningkast 3/4.


Emilie

Vanskelig å henge med!

Skrevet av 12. desember 2022 av Emilie på Karlsrud skole

«Eledone II» er en bok skrevet av Marie Lødrup Svensli. Jeg syns det var litt vanskelig å forstå innholdet i boken. Store deler av handlingen befinner seg på en seilbåt. Dette gjorde at forfattere brukte mange seileord og begreper, som gjorde at det kunne bli vanskelig å forstå innholdet. Språket i boken var og litt voksent som gjorde at det ikke ble så realistisk fordi karakterene er ungdommer.

Boken handler om 19 år gamle Tau som har operert inn en brikke i hodet. Det gjør at han har blitt medlem av nettsamfunnet veven. Skaperen av brikka har planer om å ta over kroppen og brikka til Tau.

Selv om boken var litt vanskelig å henge med i og full av detaljer, ville jeg vite hvordan det gikk med Tau. Jeg syns det var en litt merkelig og rar bok, men det er en handling jeg aldri har lest før. Er du interessert i dataspill og seiling kan det være boken for deg. Jeg interesserer meg egentlig ikke for noen av de temaene, derfor gir jeg boken terningkast 3.


Arvid

Full forvirring

Skrevet av 11. desember 2022 av Arvid på Engerdal barne -og ungdomsskole

Verden etter en omfattende pandemi, brikker som opereres inn i hjerner, spill som krysser grensen til virkeligheten og bevissthet som kan flytte seg mellom mennesker. Dette er kort oppsummert noen av hovedpunktene i denne boka. Vi møter spillutvikleren Tau, han bor alene etter at Meninxviruset har tatt livet av foreldrene hans og har heller ikke særlig omgang med folk, da viruset fortsatt herjer på jorda. Tau får operert i en brikke i hodet og blir da en del av et større fellesskap, veven. Her kan folk kommunisere med hverandre – på en slags interaktiv måte. Denne boka er på en måte en kamp mellom det gode og det onde, sistnevnte representert ved Ix, en mystisk figur som kan ta kontroll over brikka di og overta kroppen din. Det er dette som skjer med Tau og boka handler om da han kjemper for å få kroppen sin tilbake, store deler av handlingen foregår i et spill – og Taus bevissthet har gått inn i hans egen spillavatar.
Var dette vanskelig å henge med i? Det synes jeg også – det er i tillegg mye jeg ikke har nevnt. For eksempel avataren Stjernelys aka Lea. Og Ann. Og Fredrik – som er død og ligger i en fryser. Her er det mye!!! Jeg er rett og slett ikke så veldig opptatt av spill, og kjente at denne boka strevde jeg litt med. Det ble utrolig mye prat om brikka, veven og andre kompliserte uttrykk. Som nevnt foregår store deler av handlinga i et spill – dette spillet er en atlanterhavsseilas, det gjør også at det er ganske mange utrykk fra seiling man må henge med på. Hvis du tilfeldigvis er veldig opptatt av spill og seiling kan dette være boka for deg.
Samtidig har forfatteren klart å holde på en viss spenning, det gjorde at jeg holdt ut, jeg ville vite hvordan det gikk med Tau til slutt, selv om jeg hadde lyst til å legge fra meg boka innimellom.
Når det gjelder språket virker det litt som om boka havner et sted mellom bokmål og nynorsk. Mange a-endinger, av og til står det «verda» – dette er også med på å forvirre meg oppi alt snakket om brikka og veven.
Elledone II er en litt sær og merkelig bok. Litt fascinerende og ganske irriterende. Jeg gir den terningkast 2.

Til toppen