Elastico

Luis Antonio Guaragna, Michael Stilson Ena Illustratør: Luis Antonio Guaragna 2020 10 anmeldelser

Ibra drømmer både om en plass på det norske juniorlandslaget og å vinne hjertet til den søteste jenta i klassen. Men han har en rival på begge fronter. Ibra kjemper innbitt for å nå sine mål, med og uten ball, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emil Strandheim

Jeg kunne gjerne fintet meg forbi boka

Skrevet av 20. november 2020 av Emil Strandheim på Smestad ungdomsskole

Elastico, når du må tape alt for å vinne er en tegneserie skrevet av Michael Stilson og Luis Guaragna. Boka handler om gutten Ibra som skal lære seg Elastico og at en ny jente begynner på skolen. Hun heter Hedda og er også fotball interessert så de begynner å trene sammen. Det er med noe spoilere, så hvis du absolutt vil lee boka så ville ikke jeg les videre. Vil du høre min mening om kort oppsummert så ville jeg gått til siste avsnitt.

Vi får en dårlig introduksjon av karakterene og det er vel grunnet at det er så ufattelig lite tekst. Du blir ferdig med boka på omtrent et kvarter. Helt uten problem egentlig. Jeg har egentlig ikke no imot lettleste bøker, men når formidlingen av historien er gjort så dårlig som i denne boka så blir det fort kjedelig. Jeg får null medfølelse for karakteren og jeg kunne ikke brydd meg mindre om han klarer den finta. Det er litt fordi han virker som en drittsekk. Når du taper alt for å vinne er vel også litt å ta i fordi han møter lite motstand og du veit at han vil klare det. Historien er også svært forutsigbar, noe som vil påvirke spenningen betraktelig. Den ene venninna vender ryggen til han, men du skjønner ganske kjapt at det er kortvarig og ganske riktig, så er det nettopp det.

Så for å konkludere så er det lite positivt å trekke fram, men det er noe positivt og det er illustrasjonene. Det er fargerike og de viser mye på et bilde. Bare så synd at ikke illustratørene ikke hadde en bedre fortelling å jobbe med. Forfatterne skal også ha creds for ideen om en fotball tegneserie og om en gutt som vil klare noe, dessverre så var det dårlig utnyttet. Michael Stilson skrev jo boka Bare spille ball som var en ekstremt bra bok. Så jeg synes det er synd at ikke denne var i nærheten i gang, selvom dette er en barnebok så fortjener de noe bedre enn dette. Det som trekker opp er at boka har veldig fine illustrasjoner, så jeg gir en svak terningkast 3.


Ragnhild

elastico

Skrevet av 5. november 2020 av Ragnhild på Smestad ungdomsskole

tittel: Elastico
forfatter: Michael Stilson
målgruppe: ungdom
sjanger: sport/tegneserie
Elastico handler om en gutt som heter Ibrahim som spiller fotball. Ibrahim er klar for landslaget. han jobber hardt for å nå måle sitt men planen hans går ikke helt som den skal.
jeg liker denne boka fordi den er lett og tar ikke lang tid å lese.
jeg anbefaler deg å lese denne boka vis du liker fotball eller tegneserier


Alex Haug

Skuffende tegneserie

Skrevet av 3. november 2020 av Alex Haug på Smestad ungdomsskole

Jeg har lest boken elastico av Michael Stilson og Luis Guaragna. Boka er en tegneserie på 56 sider. Den handler om Ibrahim sov vil inn på landslaget. Han begynner å droppe venner for å jobbe med fotballen. Etterhvert møter han på Hedda, og sammen skal de lære seg elastico finta.

Denne boka er VELDIG lett lest. Jeg gjentar VELDIG lett lest. Jeg leste boka på 10 minutter. Ja det er bra med litt lett leste bøker, men dette ble alt for kort. Vis du er en person som ikke liker å lese i det hele tatt så er kanskje denne boka noe for deg.

Handlinga i boka var også kjedelig. Det var en dårlig innledning og avslutning. Hovedpersonen, Ibrahim, er en kjedelig karakter å følge. Han har ikke noen faktorer som får deg til å få lyst til å bli kjent med han. En av få positive ting i denne boka er tegningene. Jeg synes tegningene er fine og fanger øyet med mange farger. Samtidig så ble det rotete. Dette er kanskje fordi jeg ikke er så vandt med å lese tegneserier. Noen ganger foregikk tegningene på to sider, mens andre ganger bare på en. Det var vanskelig å vite hvor man skulle lese

Alt i alt så er ikke en bok jeg vil anbefale, med mindre du ikke er glad i å lese i det hele tatt. Selvom du er fotball interessert (noe som jeg også er) så tror ikke jeg at du vil nyte denne boka noe særlig. Jeg gir boka terningkast 2 på grunn av dårlig handling, kjedelige personer, dårlig innledning og avslutning og fine illustrasjoner.


Andreas Eidesvik

Elastico - Når du må tape alt for å vinne

Skrevet av 28. oktober 2020 av Andreas Eidesvik på Bremnes ungdomsskole, 9E

Sjanger: Teikneserie som handlar om kjærleik, fotball og drama.

Elastico er ei bok som handlar om sjalusi og intern konkurranse. Hovudpersonen er Ibrahim som har ein draum om å kome på landslaget. Han hadde mange vener, og så scora han vinnarmålet på Norway Cup. Då vart bestekompisen hans Oscar sjalu, og han ville ikkje vere med Ibrahim lenger. På trening, veka etter at Norway Cup var ferdig, vert Ibrahim takla av Oscar. Då seier Oscar at Ibrahim er så svak, og at han ikkje har sjans å kome seg inn på landslaget. Då vert Ibrahim sur og motivert. Han skal begynne å trene styrke kvar dag.

Det einaste målet hans er å kome seg inn på landslaget. Han er så fokusert på å trene at han gløymer å være med venen sin, Albert. Det får konsekvensar, og Albert vil ikkje vere med han lenger. Heldigvis kjem det ei ny jente på skulen hans, og han blir venn med ho. Kvart friminutt trenar dei fotball for å nå målet sitt; Å kome på landslaget. Då landslagsuttaket kom ut, var ikkje Ibrahim tatt ut. Han vart så skuffa. Då Hedda (jenta) kom med på jentelandslaget sa Ibrahim noko dumt. Han sa at det ikkje var så stort, og at dersom du er jente og trenar litt kjem du med. Då vart Hedda sur og ho ville ikkje være med Ibrahim lenger. Det verste for Ibrahim var at den tidlegare bestekompisen hans Oscar kom med. Ibrahim gjekk frå å ha mange vener, til å ha ingen vener. Han forstår at han må ta grep, så han går heim til Albert, med ein kebab i handa. Han håper at Albert tilgjev han. Heldigvis for Ibrahim ville Albert være ven med han.

Det skal være ein skule cup, og Ibrahim har lyst til å spele på lag med Albert. Det er to mot to, og Albert og Ibrahim melder seg på i siste liten. Dei knusar seg igjennom gruppespelet og går vidare til kvartfinalen. Der møter dei ikkje så sterk motstand og tar seg med det vidare til semifinalen. I semifinalen møter dei god motstand og kampen er jamn heile tida. Heldigvis klarar Ibrahim og Albert å ta seg vidare til finalen. Der ventar tøff motstand. To landslagsspelarar. Ja, det var faktisk Oscar og Hedda mot Ibrahim og Albert i finalen. No fekk Ibrahim sin moglegheit til å vise seg fram og ta revansje.

Boka er skriven av Michael Stilson, som har skrive boka “Alene gjennom” som også er nominert i år. Eg synes boka var litt urealistisk, med tanke på at Norway cup helten mista venene sine etter det. Eg trur at han ville ha vore helt på ekte. Sett vekk i frå at boka var urealistisk, så var han spennande, og eg likte boka sånn passe. Det som eg likte med boka var at han var vanskeleg å spå kva som skulle skje, noko som gjer at boka var spennande. Eg vil anbefale boka til dei som liker lettlesne bøker og som er interessert i fotball Eg vil seie at boka passar for aldersgruppa 6-14 år. Boka var veldig lettlese. Eg gir boka eit terningkast 4

TERNINGKAST 4


Ayman Adan Ibrahim

Elastico

Skrevet av 21. oktober 2020 av Ayman Adan Ibrahim på Seljestad ungdomsskole

Sjanger: Tegneseriebok om kjærlighet, idrett og krangling

Jeg synes boken var spennende og morsom og lese. Den var lettlest, og innholdet interesserte meg veldig mye til å lese den på nytt.
Boken handler om Ibrahim som spiller fotball. Den handler også om Hedda som ønsker å komme på landslaget. Hun er snill og elsker fotball. Hedda går i en Ronaldo-skjorte og er venn med Ibrahim. Den tredje personen er Oskar. Han er ikke som Hedda og Ibrahim, da han er mer egoistisk på banen og ikke så hyggelig.

Terningkast: 5

Til toppen