Eit anna blikk

Erlend Skjetne Flamme 2021 3 anmeldelser

Eit anna blikk er ei forteljing frå eit flyktningmottak i Nord-Noreg. Her bur atten afghanske gutar, derimellom Anwar, som elskar bøker og språk og blir kalla Professoren. Ein dag flyttar Walid inn på rommet hans. Walid er Anwars rake motsetning, ein Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

tuva

ulike gutter på flyktningmottak

Skrevet av 28. september 2021 av tuva på Kjeller ungdomsskole

Anwar er en afghansk gutt på et flyktningmottak, han er smart, elsker bøker og blir kalt professoren. Walid derimot, han er det motsatte av Anwar. Walid hadde nettopp flyttet inn på mottaket, med lite eiendeler og endte opp på rommet til Anwar.

Boka er «eit anna blikk» av Erlend Skjetne. Grunnen til at jeg syntes den var bra var fordi den var spennende, det var alltid noe som skjedde som man måtte lese videre i boka for og skjønne. Den fikk deg også til og forstå litt hvordan mennesker på sånne steder kan ha det. Den kan også få deg til og skjønne at selv om man ikke er like, eller har de samme interessene kan kam ha noe tilfelles og finne en måte og komme overens med hverandre på. Jeg gir boka terningkast fem.

Jeg anbefaler den for folk på fjorten og eldre. Grunnen til at jeg anbefaler den for de er fordi den har mye tekst og mer innhold som kan passe for eldre folk, samme hvilket kjønn du er så kan du like den. Den passer også for folk som er interessert med ting rundt dette temaet om flyktninger, vennskap og litt spenning.


Sindre Græsdahl

Enslig asylsøker

Skrevet av 22. september 2021 av Sindre Græsdahl på Kjeller ungdomsskole

«Eit anna blikk»

Enslig asylsøker

Boka «eit anna blikk» er skrevet av og handler om en gutt som har kommet til Norge. Han er fra Afghanistan og heter Anwar. Han kan ikke norsk eller noe om landet. Han har kommet til en asylleir for afghanske gutter. Livet blir vanskelig og kjedelig, men en dag kommer det en ny gutt inn på rommet og denne gutten er en helt annen type en Anwar.

Jeg synes at denne boka var helt grei. Det var ikke så mye som skjedde i boka og den var ikke så spennende, men det var greit å lære litt mer om hvordan det er for asylsøkere å flytte til ett nytt land uten å kunne språket eller noe om kultur. Jeg kunne leve meg inn i denne boka og det var lett å forstå hvordan Anwar hadde det.
Jeg anbefaler denne boka for de som lurer på hvordan det er å komme til ett nytt land uten noen du kjenner. Boka var kanskje ikke så spennende, men jeg lærte mye av den. Jeg vil ikke anbefale denne boka for de som liker action. Her er det litt roligere. Denne boka passet ikke meg så godt så jeg gir den terningkast 3.


Jonatan M. Kristiansen

Vennskap og krig.

Skrevet av 21. september 2021 av Jonatan M. Kristiansen på Kjeller ungdomsskole

"Eit anna blikk" er en roman skrevet av Erlend Skjetne. Anwar er en vanlig gutt som dessverre fikk oppleve det ingen barn vil. Han måtte flykte fra Afghanistan til Norge. Anwar kommer til flyktningmottaket i Nord-Norge. En dag kommer det en ny gutt på rommet hans. Den nye gutten heter Walid. Anwar liker å lese og lære. Walid klarer ikke å sitte i ro og er veldig god i fotball. Anwar og Walid går gjennom fine og vonde ting sammen.

Jeg personlig syns boken ble kjedelig på grunn av mangelen på action, men den har et fint tema.
Jeg anbefaler denne til de som liker å lese i aldersgruppen 13+.
Terningkast 3

Til toppen