Eg har venta på deg

Atle Hansen Samlaget 2020 19 anmeldelser

Stormfull skrekk. Simon gler seg til å ro ut på havet for å fiske. Men kven er det som plutseleg ropar på han? Er det den mystiske jenta han møter på kafeen? Ho som han skal å halda seg vekke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Severin-Juhl

Min egen Fortsettelse

Skrevet av 11. februar 2021 av Severin-Juhl på Majorstuen 7M

Simon så seg rundt, hvem var stemmen han hørte ? Og hvor kom den fra, plutselig kom det en svær SUV rundt svingen og stoppet rett foran ham. Det kom et menneske ut av bilen som hadde Finlands hette på seg. Personen tok fram et håndkle det så våt ut, skulle personen desinfisere meg på hendene ? Nå kom mennesket nærmere og plutselig tok mennesket kluten rett i fjeset hans .
Simon ble plutselig veldig svimmel og besvimte. Det endte han husket var at han ble dyttet in i bilen. Simon våknet igjen han startet og langsomt kunne se. Plutselig så han at han var knyttet fat til en stol. Simon ropte: Halo hvor er jeg ? og hvem er der.
Da kom det plutselig kraklende lyd ut av en gammal høytaler: Heiiiiiii Sim hahahahaha. Hvordaaan går det hahahaha. Simon kunne ikke huske hva det var men han kjente igjen stemmen.
Stemmen: Hvordan går det Sim fikk du masse fisk i daaææææg hahahaha. Og har du lest ferdig Donalden dekning på Toalettet ?
NÅ ble Simon enda mere reddere hvordan vist hun at jeg fisket i dag og hvordan i all verden vet hun at jeg leser Donald på Toalettet ? Personen må være en freak.
Simon ropte: Kom fram og vis deg hvem en duer ……. det ble helt stile men plutselig så åpna det seg en dør. Og så kom det en fot og en til fot og plutselig en hånd og langsomt ett fjes….
Det sto en ung dame foran ham !.
Dama: Hei Sim husker du meg hahahaha
Nå skjønte han det det var Lisa fra den gamle barnehagen hans !
Simon: Lisa er det deg ?

Damen: Ja Sim det er meg hahahaha
Simon: Hva gjør du med meg !
Lisa: Hahaha skjebnen har endelig ført oss sammen etter at den ødela den i barnehagen
Simon: Hva mener du ?
Lisa: Husker du ikke den gangen vi skulle ha skuespill i barnehagen og du skulle være kongen og en av jentene skulle være Dronningen ? Og du fikk lov til og velge en av jentene og så valgte du Riana isteden for meg !
Simon: Ja jeg husker det jeg var liten gutt og jeg valgte bare en av dere
Nå ble Lisa opphisset og sa: Men du skule ha valgt meg, men nå fikk jeg endelig lov til og bestemme så nå har jeg valgt hva jeg skal gjøre med deg hahahaha.
Nå ble Simon kjempe redd: Hva er det du skal gjøre med meg ?
Lisa: Jeg skal utstoppe deg sånn at du alltid kan være med meg og sånn at vi kan bli kjærester hahahahahaha


Ilian

Min egen fortsettelse

Skrevet av 20. januar 2021 av Ilian på Verket skole

Kvinnen som satt på steinen var mystisk og ganske skremmende. Alle slags tanker raste gjennom hodet til Simon. "Var det hun mystiske kvinnen sin stemme han hadde hørt eller ikke", tenkte han. Han visste ingenting. Simon var ganske bekymret og veldig redd. Han visste ikke hva han skulle gjøre av seg. Han hadde i hvert fall ikke tenkt til å dra tilbake til sjøhuset med det første.

Simon gikk rundt i sentrum og spurte seg rundt om den svartkledde kvinnen. Det var ingen som hadde hørt eller sett henne. Mens Simon gikk rundt og spurte folk, fikk han øye på et bibliotek. Han gikk inn og spurte bibliotekaren om den svartkledde kvinnen, men hun ante ikke noe om det. Så Simon valgte å lete i gjennom noen bøker for å finne et svar eller et spor. Etter å ha lett lenge fant han boka han lette etter. Det var en bok som handlet om en mystisk, svartkledd kvinne. Det sto ikke så mye om kvinnen, men det var et bilde der. Under bildet sto det at det kom fra en avis inne i museet. Simon visste at museet ikke var langt unna, men han visste ikke akkurat hvor det lå. Han løp ut av biblioteket for å finne museet. Da han var ute løp litt rundt på måfå, men fant det til slutt. Der fant han avisen han lette etter. Han gikk bort til den og begynte å lese. Overskriften var "Enke myrdet på begravelsen til mannen hennes". Bildet av den svartkledde enken var akkurat det han lette etter. Enken var helt lik den svartkledde kvinnen han hadde møtt. Plutselig så Simon det. Årstallet avisen kom fra. Bildet av enken var over 100 år gammelt! Men hvordan hadde han sett henne hvis hun døde for over et 100 år siden. "Dette ble bare rarere og rarere", tenkte han.


Marthine

"Eg har venta på deg"

Skrevet av 20. januar 2021 av Marthine på Verket Skole

1.Bokmeldelse av utdraget fra fortellingen "Eg har venta på deg"

Jeg har lest utdraget i boksamlingen "Tid for ti". Forfatteren er Atle Hansen, og utdraget er 7 sider langt.

Det hele begynte med at gutten, Simon hadde tenkt seg en fisketur ute på vannet helt alene i helgen. Han hadde akkurat fått ut båten av båthuset, og gjort seg klar, da han legger merke til en dame som er helt svarkledd, bortsett fra sjalet hennes som er blått.

Han ignorerte henne litt og kom seg ut på vannet. Han rodde til det stedet han skulle prøve å fiske, men han fikk ingenting, så han vendte hjemover igjen.

På hjemvegen la han merke til damen som satt ved en strand, og fulgte med han hele vegen.

Simon kom frem og satt inn båten hans i båthuset, men plutselig la han merke til en stemme som sa "Hei Simon, kom opp på loftet da, jeg har venta på deg"
Han skulle akkurat til å gå opp, men han stoppet seg selv, løp ut og syklet så fort han kunne opp bakken.

Jeg syntes hele fortellingen fenget, og jeg fikk lyst til å høre resten, men det jeg syntes var mest spennende var da Simon la merke til damen på vei hjem fra fisketuren, og da han la merke til den stemmen som kom fra loftet, spesielt fordi han var helt alene.
Den musikken i bakgrunn som plutselig dukket opp, syntes jeg passet kjempebra inn, for det første dukket den opp i det mest spennende øyeblikket, og for det andre gjorde det slik at stemningen kom opp!

Det eneste jeg ikke likte, var at vi ikke fikk vite hvem det var på loftet i utdraget, men et utdrag skal få leseren til å få lyst til å lese hele boken, men jeg klarte ikke helt å leve meg inn i historien, alta det kunne skjedd litt mer og kanskje beskrevet litt mer, men jeg likte utdraget!

Jeg ville ha gitt utdraget en sterk 4+.


Ilian

Bokmelding av utdraget til boka "Eg har venta på deg"

Skrevet av 20. januar 2021 av Ilian på Verket skole

Bokmelding av utdraget fra fortellingen "Eg har venta på deg"

Jeg har lest utdraget av boka i boksamlingen "Tid for ti" som foreningen har gitt ut. Forfatteren er Atle Hansen og utdraget er 7 sider langt.

Denne boka handler om en gutt som skulle på fisketur, men når han skulle hente båten, var det en kvinne som satt og så på ham. Hun hadde på seg svarte klær og blått sjal rundt hodet. Det så ut som om kvinnen nettopp hadde kommet fra en begravelse. Simon ignorerte henne og satte seg i båten for å fiske. Han fikk ikke noe særlig med fisk, så han valgte å dra tilbake igjen. Mens Simon rodde tilbake, så han den kvinnen igjen. Hun satt fremdeles der på akkurat samme sted i akkurat samme stilling. Kvinnen fulgte Simon med øynene. Hun var veldig mystisk. Da han kom tilbake til sjøhuset, fortøyde han båten. Etter å ha gjort det, gikk han inn den åpne skyvedøra. Han la fra seg alt utstyret han hadde brukt og var klar til å gå hjem nå. Plutselig hørte han en lav stemme hviske. – Simon er det deg, kom Simon kom. Stemmen kom fra loftet. Simon visste at dette ikke kom til å by på noe bra, men av en eller annen grunn ble han på en måte dratt mot trappa opp til loftet. Alt i kroppen hans strittet imot, men han fortsatte å bli dratt mot trappa. Stemmen fortsatte å hviske, -Kom Simon kom til meg. Til slutt klarte Simon å få kontroll over kroppen sin og spurtet ut av sjøhuset, kastet seg på sykkelen sin og syklet av gårde så raskt som han bare kunne.

Jeg syntes det var spennende at man ikke fikk vite hvem som var på loftet og hvem den kvinnen som satt på stranda var og hvorfor hun satt der. Jeg likte det veldig godt. Det gjør stemningen spennende og mystisk og det får leserne til å komme med egne teorier og idéer. Jeg synes boka eller i hvert fall utdraget fortjener terningkast 6.


Nathalie

Spennende bok

Skrevet av 13. januar 2021 av Nathalie på Verket skole

Hei jeg likte denne boka veldig godt den var spennende, jeg likte ikke helt at det var skummel bakrunslyder men det var jo også kult da. Jeg likte at boka var på nynorsk da kan man jo lære mer av boka på nynorsk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen