Eg blir her

Ann Helen Kolås Ingebrigtsen Samlaget 2022 8 anmeldelser

Oda er 16 år og bur saman med faren og besteforeldra sine i ei lita bygd på Vestlandet. Ho gler seg til å henge med kjærasten Sondre heile sommaren og til å vise han den vakre naturen på heimplassen sin. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Josefine Amalie

Eg blir her

Skrevet av 15. november 2022 av Josefine Amalie på Kvelde skole

Eg blir her er en bok, som handler om en jente som heter oda hun er 16 år. Og hvordan livet hennes på en liten bygd, Hun har en far som ofte drikker for mye. Så hun bor hos besteforeldrene. Hun er veldig forelska i kjæresten sin Sondre, men så kommer det en gutt inn i bilde som heter Daniel, hun får ganske godt kontakt med han. Da merker hun at hun kanskje ikke er like forelska likevel.

Boken er skrevet på nynorsk, det synes jeg er litt dumt, for det kan være litt vanskelig å forstå det som står, men når du har lest litt blir det lettere, det kunne vært litt mer spennende og litt mer som skjedde, for jeg ble litt lei av boka etter hvert. For det skjedde ikke så mye i starten å da hadde jeg ikke noe lyst til å fortsette å lese boka.

Jeg ville anbefalt boka for de som er 12-16 år gamle og for de som er glad i romantiske bøker, men jeg skulle ønske at denne boka ble laget på bokmål ikke nynorsk, for det kan være litt lettere og lese, men selv om boka er på nynorsk så er den bra.

Det var en bra bok men ikke alltid like spennende. Jeg anbefaler denne boka til de som liker bøker som handler om kjærlighet.

jeg vil gi denne boka terningkast 3.


Jorina

Nok

Skrevet av 7. november 2022 av Jorina på Apalløkka skole

16 år gamle Oda er skikkelig forelska i kjæresten sondre. De har planer om å være sammen hele sommerferien, helt til Daniel dukker opp. Faren drukner sorgene sine i alkohol og Oda sliter med å forstå følelsene sine. Hvordan kommer denne sommeren til å gå?

Eg blir her er ei bok med en ganske unik historie, men samtidig veldig forutsigbar. Når nye karakterer dukker opp, er det lett å tenke seg til hva som skal skje. Boka var ganske innholdsrik og jeg ble fort ferdig med den. Det var litt mye kliss i boka etter min smak, men noe av det kunne være litt fint. Boka var stort sett ganske flat. Selv om den egentlig er skrevet ganske bra falt ikke boka helt i smak for meg.

Etter jeg hadde lest boka ferdig måtte jeg smile litt fordi det gikk akkurat sånn som jeg hadde tenkt. Jeg gir den en svak 4, og jeg vil anbefale den for ungdomsskoleelever og eldre som liker bøker om kjærlighet.


Signe

Ei kjærleiksbok på nynorsk

Skrevet av 4. november 2022 av Signe på Sinnes skule

Sidan mora til Oda har døydd, og faren hennar druknar sorgene sine i alkohol, bur ho hos besteforeldra sine. Dei bur på den eine sida av elva der det berre bur tre ungdommar. Oda, bestevenninna hennar Emma og storebroren hennar igjen Magnus. På den andre sida av elva bur Sondre, Odas store kjærleik. Han er nokre år eldre enn ho og veldig sjalu.

På ein sommarfest med ein del av Magnus venner dukkar Daniel opp. Han dukkar opp overalt der Oda er etter denne sumar festen, og Oda lurar på kvifor. Ho er redd for å seie dette til kjærasten sin Sondre, som er så sjalu. Ho veit ikkje korleis han kjem til å reagere.

Boka startar ganske bra vil eg sei. Du blir kjent med alle karakterane i boka på ein oversiktleg måte, noko som eg personleg likar. Viss du likar litt dramatiske kjærleiksbøkar med litt familiedrama inni, blir du fort oppslukt i denne boka. I boka er det ikkje for mange, men heller ikkje for få spenningstopper. Det skjer ikkje masse heile tida som eg trur er bra. Hadde det skjedd for mykje i denne boka hadde det ikkje verka realistisk.

Slutten er bra. Den er veldig romantisk, og er lett å leva seg inn i. Du klarar å legge frå deg boka, men du går og gleder deg til du kan få tid til å lese meir i den.
Sidan dette er ei nynorskbok kan det vere vanskeleg å leve seg inn i boka viss du har bokmål som hovudmål. Men eg trur nok det og skal gå fint. Det var ei lett bok å leve seg inn i sidan den var så realistisk. Du kan godt vere eller kjenne nokon som er desse karakterane. Og miljøet og handlinga kan vere noko som skjer i kvardagen med alle.

Denne boka handlar om korleis det er å vere ungdom i dag på ein liten plass med familie og kjærleiks-utfordringar. Forfattaren skreiv denne boka sikkert for å få ungdom i dag til å kjenne seg igjen, og vite at dei er ikkje åleine med utfordingar innan kjærleik og familie. Eg synast at denne boka tek opp viktige tema som foreldre som har alkoholproblem, og korleis då det er for borna eller bornet den visse personen har. Boka visar og at ikkje alle ungdomar er det bilete vaksne har av ungdomar, som er late, frekke og sure menneske. Det trur eg er bra for nokre foreldre å innsjå, at ikkje alle ungdomar er sånn. Det er viktig å ikkje feie alle under same kost.
Terningkast: 6


Marianna

Eg blir her

Skrevet av 31. oktober 2022 av Marianna på Stokksund skule

“Eg blir her” handlar om 16 år gamle Oda og kjæresten Sondre. Etter mora til Oda døydde har ikkje alt vært det samme, faren til Oda har begynt å drikke og har starta ein eigen pub i stova. Oda har gleda seg lenge til å vere med Sondre, men så kjem nokon andre inn i bilde. Daniel.

I begynnelsen av boka var det lite action, noko som gjorde at eg blei fort lei. Men jo lenger eg kom, jo meir spennande blei det. Det gjorde at eg hadde lyst til å lese vidare. Til slutt var det alt for mykje som skjedde, men ikkje nok til at eg fekk med informasjonen eg trengte til slutten av boka. Boka hadde mange spenningstopper som eg synest var veldig bra, da greide eg å leve meg inn i boka lettare. Første sidene var bra, heilt til eg kom til eit punkt der det blei veldig kjedelig og eg kom ikkje særleg inn igjen før eg hadde lese omtrent 50 sider.

Språket i boka var lettlest og det blei brukt forståelege ord, det gjorde teksta litt lettare å forstå. Forfattaren fekk fram tankane og kjenslane til Oda godt, men eg kunne ønske eg fekk vite kjenslane til dei andre personane med. Mykje av innhaldet i boka vart tatt opp igjen fleire gongar. Det gjorde at eg ikkje hadde så store forhåpningar til innhaldet. Eg synst slutten av boka var veldig fin, men litt brå og eg skulle gjerne ha visst hva som skjedde vidare. Framsida og overskrifta passa godt og eg synest den siste sida var kjempebra i forhold til overskrifta.

Det var ei spennande bok, og eg vil tilrå denne boka til ungdommar som liker kjærleik og sorg. Eg gir derfor boka terningkast 3.


Anna Oline

Ei god nynorsk bok

Skrevet av 31. oktober 2022 av Anna Oline på Stokksund skule

Boka “Eg blir her” handlar om Oda og livet hennar i ei lita bygd der det er få unge. Boka handlar først og fremst om kjærleik og korleis det er å ha foreldre som ikkje er heilt tilstades. Oda hadde gleda seg til ein sommar med kjærasten sondre, men plutseleg kjem ein annan person inn i bilde.

Boka er på nynorsk, noko eg likar veldig godt. No finst det flest bøker som er på bokmål, og det er fint å få nokon frå det andre skriftspråket. Teksta i boka har middels storleik, noko som eg synest er bra, då er det lettare å lese, eg får meir lyst til å fortsette og eg forstår betre det eg les. Det er jamt med spenning gjennom heile boka, ein treng ikkje lese langt i boka før ein kjem godt inn i dei ulike handlingane og vert kjent med hovudpersonane. Boka er relevant og realistisk, noko som gjer at det er lett å leve seg inn i den. Forfattaren har brukt eit språk som er lett å forstå for ungdommen, sjølv om nokre ord er litt gammeldagse og ikkje så mykje brukte i dag. I boka er det førstepersonsfortellar, og vi følgjer hovudpersonen Oda gjennom heile boka og berre hennar sine tankar og følelsar. Eg kunne ønske at eg fekk vite meir av tankane og følelsane til dei andre hovudpersonane i boka. Slutten på boka var ikkje særleg “open”, og dette likar eg godt fordi ein då slepp å lure på kva som skjer vidare. Noko eg mislikte med boka var at det nokre stader kunne vere vanskeleg å vite kven som sa kva i ein dialog.

Eg vil tilråde denne boka til dei som likar realistiske bøker om kjærleik. Eg gir boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen