Eg blir her

Ann Helen Kolås Ingebrigtsen Samlaget 2022 22 anmeldelser

Oda er 16 år og bur saman med faren og besteforeldra sine i ei lita bygd på Vestlandet. Ho gler seg til å henge med kjærasten Sondre heile sommaren og til å vise han den vakre naturen på heimplassen sin. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

victoria

Eg blir her

Skrevet av 15. desember 2022 av victoria på Vormsund ungdomsskole

«Eg blir her» bokanmeldelse

Tittel: Eg blir her

Forfatter: Ann Helen Kolås Ingebrigsten

Boken «Eg blir her» handler om Oda 16 år. Sjangeren til boka er drama. Jeg syntes ikke bokens start klarte å fange min oppmerksomhet. Hendelsene i boka var ganske uinteressante. Situasjonene som skjer i boka kan noen kanskje kjenne seg igjen i, fordi det er ganske typiske tenåringsdrama handlinger. Men jeg følte jeg ikke kjente meg igjen i noe av det, derfor ble boken ganske kjedelig. Situasjonene som skjedde var litt merkelige og ikke særlig interessante. Personlig liker jeg å vite litt mer om rollene i boka, men i denne boken følte jeg at jeg ikke fikk det.

For meg var språket ganske vanskelig å lese, fordi boken er skrevet på nynorsk. Avsnittene i boken var ganske lange noen ganger, det gjorde det vanskeligere å følge med i teksten. Hvis de hadde vært mer delt opp hadde det vært enklere å henge med. Dette er absolutt ikke en bok jeg ville nominert til U-prisen.

Terningkast: 2


Martha

blir du her?

Skrevet av 15. desember 2022 av Martha på Åkra ungdomsskole

"Eg blir her", boka om kjærleik og å ha det tøft heime. Perfekt for ein som elsker ein klassisk kjærleiksroman.

"Eg blir her" går ut på det å sjonglere eit liv med ein alkoholisk far, og å måtte velge kven å elske. Oda er kjærast med Sondre, men noko forandrar seg når Daniel kjem inn i biletet. Forviklingar skjer og er ikkje lette å løyse, vertfall ikkje når ein har ein pappa som ikkje akkurat ofte er edru.

Eg synest boka "Eg blir her" er ei flott skildra bok om kjærleik og det at alle fedre som drikk litt for mykje ikkje trenger å vere forferdlege personar. Ofte synest eg når det er snakk om alkoholikarar i bøker at dei blir skildra som forferdlege personar. Sånn er det ikkje alltid, og det synest eg at forfattaren av denne boka får godt fram. Om eg måtte trekke frem noko minus med denne boka er at ho kunne vore mykje lengre, men det vil eg ikkje sei er eit minus. Eigentleg eit kompliment om at eg ville lest meir om dette. Hovedpersonen er verdt å bli kjent med. Ein får godt innblikk av kva Oda "hovedpersonen" tenker.

Kort sagt synest eg boka var brilijant, flytande og fengande. Eg har berre mange synonym for flott til å beskrive denne boka. Les den! Den passar perfekt for ungdommar som likar romanar om kjærleik, sånn som meg.

Terningkast 6


Oda

Skal jeg føle på ubehag når jeg leser en bok?

Skrevet av 14. desember 2022 av Oda på Apalløkka skole

Oda er 16 år og gleder seg til en rolig sommerferie med kjæresten. Men alt forandres da Daniel dukker opp. Hvorfor skal han alltid dukke opp der hun er? Samtidig må Oda takle en pappa som drikker litt for mye. Det ble nok ikke den sommeren hun hadde håpet på.

Jeg ble veldig forvirret av hovedkarakteren, hun virket ikke som om hun var 16 år, men heller som 13 eller 14 år. Tankegangen hennes og alt det hun tenkte på gjennom hele boka forvirret meg, og det gjorde at jeg ikke helt greide å henge med, og det virket ikke som hun greide å henge helt med hun heller. Jeg ble rett og slett flau over hovedkarakteren. Det virket som forfatteren fikk litt dårlig tid med avslutningen. Hun greide allikevel å gjøre den langstrekkelig, dette fikk meg til å håpe på at boka var slutt når det fortsatt var 30 sider igjen. Det var egentlig ingenting som skjedde i boka. Det var noen hendelser som virket lovende, men de ble ble avsluttet så brått at jeg ble oppgitt og håpet på mer.

Jeg gir denne boka terningkast 2. Den virker veldig urealistisk og tullete. Det er en veldig kort og flat handling, noe som gjorde at jeg egentlig ikke ville lese mer.


Julie Gedde-Dahl

Dilemma om kjærleik

Skrevet av 14. desember 2022 av Julie Gedde-Dahl på Eide ungdomsskole

Boka «Eg blir her» er ein ungdomsroman skrive av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen.

Boka handlar om 16 år gamle Oda som akkurat er ferdig på ungdomskulen. Ho har ein kjæraste som heiter Sondre, og dei har det veldig fint saman heilt til Daniel dukkar opp. Faren til Daniel har ein gard i bygda, og Daniel brukar å være der om somrane. Han gjer ho nesten gal, og det verkar som om han følger etter henne. Oda bur med besteforeldra sine, fordi faren hennar drikk for mykje. Han har starta pub for turistane heime i stova si. Bestevennen hennar som heiter Emma, hjelp ho mykje gjennom det som er vanskeleg.

Eg likte boka veldig godt, den var spennande. Av og til klarte eg ikkje å vente med å lese, så eg måtte bla litt fram. Det er ikkje så veldig lurt, men eg måtte finne ut kva som skulle skje. Boka handlar jo mest om romanse, men eg liker å lese det. Boka er ikkje så lang, og den er skrevet godt. Det var av og til eg måtte lese handlinga på nytt, men det var før eg fekk satt meg inn i boka. Eg synes det var trist at boka slutta, sjølv om det var ein lykkeleg slutt. Eg ville lese meir, vite kva som skjedde vidare. Eg vil nominere denne boka til U-prisen fordi den var spennande, og får deg til å ville lese meir. Ein av dei beste bøkene eg har lest.

Eg gir denne boka terningkast 6.


Daniil

Meget godt beskrevet ungdoms følelser!

Skrevet av 13. desember 2022 av Daniil på Tjøme ungdomsskole

Normalt sett hadde jeg ikke valg å lese en nynorsk bok. Jeg synes at nynorsk kan være vanskelig å forstå noen ganger, men denne boken var relativt enkel å lese.

Starten av boken var ikke ekstremt fengende, derfor var den heller ikke særlig motiverende å lese. Men jeg hadde fortsatt håp om at boken skulle snu brått og bli bedre. Og det var det som skjedde! Da kom jeg virkelig inni den. Jeg synes at det var til en viss grad en uventet hendelse, en bra spenningstopp ført inn av forfatteren.

Boken har ikke en unormal historie. Historien har ingen fascinerende eller originalt plot, men dette er ikke negativt. Det gjør ikke boken uinteressant. Det er en enkel, men interessant indre spenning, som ikke lar boken bli uinteressant.

Jeg likte kanskje ikke starten av boken, likevel synes jeg ikke at dette gjør den mindre spennende. For noen kan det være lett å kjenne seg igjen i hovedpersonens opplevelser og følelser gjennom hele historien. Personlig tenker jeg at forfatteren har klart å skrive boken med riktige tanker og følelser. Det er det som gjør boken spennende og individuell.

Fra meg får boken «Eg blir her» terningkast 5! Jeg likte hvilken måte forfatteren bygde opp boken på. For å være en bok på 155 sider er den meget imponerende gjennomtenkt. Min mening er at denne boken bør bli nominert videre i U-prisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen