Dystopia IV

Terje Torkildsen Samlaget 2013 9 anmeldelser

I denne fjerde og siste boka i Dystopia-serien er dei fire gjenlevande ungdomane komne bort frå dei verste flaumramma områda ved kysten. Dei er tilbake i ein sivilisasjon der telefon og internett fungerer, transportnettet er i orden, pengane har verdi Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse


Torkil

Torkil

Skrevet av 24. oktober 2013 av Torkil på ås

det du skriver er Top og det sier jeg ikke fordi jeg er enig i noe av det du sier men jeg er enig i alt!


ukjent

ukjent

Skrevet av 23. oktober 2013 av ukjent på øberg

Dystopia IV
Av Terje Torkildsen

Dette er en roman som er utgitt i 2012.
Og boka handler om fire flyktninger som har flyktet til Berlin i Tyskland. Der vi møter Deepika, Victor, Scott og Kristine. De er fire ungdommer som har overlevde en flodbølge over hele Storbritannia. Og nå må de komme seg hjem til Norge. Men det er ikke akkurat veldig enkelt.
Boka er bygget som en vanlig bok med innledning, hoveddel og avslutting.
I denne boka er det mye banning, det mennes at det er mye stygg ord bruk. Språket er ikke så vanskelig og forstå men det kan komme et eller to ord som er litt anderledes og uforståelige en de fleste.
Forfatteren vil at vi skal forstå at det er noen ganger at det kommer til en litt vanskelig situasjon som du må svare på. Eks: Deepika hadde ikke pass og kunne derfor ikke fikk fly hjem.
Jeg syntes at boka passer alle ungdommer, både gutter og jenter burde lese denne romanen. Jeg anbefaler og lese de første bøkene først, for det gjør det lettere og forstå romanen . Men du trenger ikke å gjøre det, fordi du vil forstå historien ettervært. Og hvis jeg skulle gi et terning kast skulle jeg ha gitt en svak 5.marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Endelig hjemme…

-Nei, slapp av, take it easy. Victor viser begge handflatene. – Me skal ikkje gå enno. Eg skal berre ein tur på dass. Eg er ikkje ferdi å eta. Først skal eg drita, så skal eg eta meir. Så skal eg drita, så skal eg eta. Heile resten av livet: drita og eta. Eg er en føkkings evigheitsmaskin! Fy faen, livet er herleg.
(utdrag fra Dystopia 4)

Terje Torkildsen har skrevet Dystopia-bøkene. Det er tilsammen fire bøker i Dystopia, Dystopia 3 vant prisen for årets ungdomsbok i fjor og Terje skrev også boken Marki Marco som vant prisen for årets ungdomsbok 2009.
Boken kan knyttes til tenåringsliv, vennskap, innvandrerliv, kjærlighet, action og drama, Dystopia handler om en gruppe norske ungdommer som blir sittende fast i utlandet, etter at en stor naturkatastrofe har snudd verden på hodet. Bøkene tar for seg hvordan de overlever i en verden av kaos, og hvordan de forsøker å komme seg hjem. Selv om tema er gjenkjennelig, fra flere andre bøker og filmer med fremtidsvisjoner, er den fortsatt ganske nytt. Boka var lett å lese selv om den var på nynorsk, den hadde variert, ungdommelig språk, var lett å kjenne seg inn i og var spennende. Jeg leste Dystopia 3 i fjor, og var ikke overbegeistret – ble egentlig litt overrasket over at den vant, men jeg syns tross alt Dystopia 4 var litt bedre, selv om jeg håper at denne IKKE vinner uprisen i år.

Siri Marie, 15 år

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Verdt det

Dystopia mener jeg er en bok som det er vanskelig å si noe helt bestemt, som mange andre bøker kommer det mest an på leseren om boken blir sett på som bra. Boken handler om de fire ungdommene Victor, Scott, Kristine og Deepika, de er flyktninger i Tyskland og Russland i denne boken, men for å få hele historien anbefaler jeg på det sterkeste å lese de tre første bøkene i serien før denne. Personlig mener jeg at boken er bra, forfatteren skriver med stor innlevelse og det vises tydelig at han gjennom årene har fått et godt forhold til karakterene og klarer enkelt å gjøre deg interessert i livene deres. Terje Torkildsen, jeg tar hatten av for deg, dette er en bok det definitivt er verdt å lese.

Til toppen