Dystopia III

Terje Torkildsen Samlaget 2013 12 anmeldelser

I den tredje boka i Dystopia-serien har 17-åringane Scott, Victor, Kristine og Deepika komme til Belgia. Utmatta etter vandringa gjennom det katastroferamma landskapet, finn dei til slutt ly i slottet til markien av Moulindam. Men ikkje før dei har komme Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dette var en sekser!

Dystopia er den tredje boken i en serie på fire. Det er en ganske blodig og litt ekkel krim, som handler om fire ungdommer som kommer til et slott i Belgia
hvor alle rundt dem blir drept av en mystisk morder.Denne boken er lett å leve seg inn i den er skrevet på godt ungdoms språk med mye banning og mer.

Forfatteren heter Terje Torkilsen og har skrevet Marki Marco som ble nominert til U-prisen og vant i 2009. Han har skrevet Dystopia 1,2 og 3, han holder på med å skrive nr 4. Boken holder spenningen og det skjer noe nytt hele tiden det gjør slik at den er vanskelig å legge vekk. Slutten er ikke slik som forventet.

Av Simon


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Ulykke eller mord? Dette var den beste boka jeg har lest til nå!

Vi følger fire ungdommer fra Norge som har overlevd flukten fra England på vei sørover, vekk fra ødeleggelsene en stor flom har skapet. Underveis blir de fanget i et forferdelig uvær. Victor, Kristine, Scott og Deepika kommer til et gammelt slott for å søke ly og få liv i Deepika som har besvimt. Men like etter at de har kommet inn i slottet, begynner folk rundt dem å dø, og det hele går fra stor glede til et uforglemmelig mareritt! Og det blir ikke bedre når slottets eier, Marco skal bli far og ikke får med seg alt som skjer rundt. Noen på slottet mener det bare er ulykker, men hva om det ikke er slik – hva om det går en morder løs omkring på det store slottet?

Boken er ikke tykk, men den gir likevel stor leseglede. Den er på nynorsk og det gjør faktisk at boka blir så bra! Banning, action, spenning og ekle scener. Det er et under at alt skjer på bare to dager! Helomvendinger og plutselige hendelser er også med, og alt dette blandet sammen = Sabla bra bok!!!

Jeg anbefaler boken for alle mellom 12 – 16 år’s alderen, gutter og jenter! Den er så fantastisk bra at du bare må lese den for å forstå hva jeg mener! Det finnes fire bøker om disse ungdommene og dette er den tredje.

Av Kjersti


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

DYSTOPIA

Dystopia III er bok nummer tre i en serie med fire bøker. Boka som handler om 4 ungdommer på 17 år, Kristine, Deepika, Viktor og Scott. Etter å ha gått lenge gjennom et landskap som er ødelagt av en enorm flom, så kommer de til et øde slott. Deepika er alvorlig syk, og Kristine har en utfordring som hun ikke vil fortelle om til de andre. De banker på for å søke ly for natten, først kommer en gammel dame, men hun slipper dem ikke inn. De banker på døra på nytt igjen, så kommer det en ung og kjekk mann med navn Marco som slipper dem inn. De har ikke før kommet inn på slottet så begynner det å skje dramatiske ting. Den gamle dama, kokka, blir funnet dø og kona til Marco skal føde, og det er ikke det eneste som skjer.
Terje Torkildsen som har skrevet Dystopia III har også skrevet Dystopia II og I, nu jobber han med Dystopia IIII. Han har også skrevet Marki Marco sammen med en ungdomsskole, og den vant U-prisen i 2009.
Personlig synes jeg at boka var ganske bra, lett å lese. Hadde spenning fra start til slutt, og ting bygget seg mer og mer opp. Jeg syntes først at boka hørtes rar ut, for overskrifta var ‘’Dystopia’’ men den viste seg å være ganske bra. Boka var på nynorsk, men språket i boka var ganske så ungdommelig og det var ikke lite banning i den, det var veldig mange replikker og ikke så veldig mye beskrivelser. Det var spenning fra begynnelsen til slutten, og jeg ble ganske så overrasket over slutten. Ikke som forventet, det kan man vel trygt si. Opplevelsen av boka var veldig bra, når man starte på den så klarte man ikke å slutte å lese den. Jeg vil anbefale boka til de mellom 12-16 som liker å lese action, spenning og drama.

Av Julie


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dette ble fort min favorittbok!!

I Dystopia ||| møter vi fire ungdommer på 17 år, Deepika, Kristine, Scott og Viktor, som flykter sørover, vekk fra flommen og dens ødeleggelser, men møtes istedenfor et forferdelig uvær. Ungdommene redder sine egne liv ved å søke ly på et urgammelt slott, men de kan etter en knapp halvtime begynner folk rundt dem å dø. Er det en morder som går rundt på slottet? En de har møtt før? En ukjent? Og med en høygravid kvinne som kan føde når som helst, dette er ikke noe trygt sted. Og det er noe som er kjent med denne Mata Hari, og den unge og kjekke Marco.

Boken er skrevet av Terje Torkildsen, født 10.06.1971 og er en norsk skuespiller, komiker, miljøvern, skribent og forfatter.

Jeg mener Dystopia ||| er en flott bok, helt fra første side har det vært veldig vanskelig å legge den fra seg, og ble fort til min favorittbok. Det er den 3. boken i serien, men du er ikke nødt til å lese de to første bøkene for å skjønne denne. Det er ikke vanskelig å leve seg inn i boken, det er mye skildringer og miljøbeskrivelse, en hel motorvei av en leseropplevelse, jeg anbefaler boken sterkt, hvis du får sjansen, så bare må du gjøre det, det er virkelig en flott opplevelse.

Dystopia ||| er skrevet på Nynorsk, men du kommer fort inn i det, jeg har aldri lest noen bok på Nynorsk før, i begynnelsen var det litt vrient, men ordene kommer igjen, og gjentar seg ofte, og du kommer ganske lett inn i det hvis du prøver. Handling er gjevnt over hele spennende, og du kommer lett inn i hva som skjer.

For dere som liker krim og spenning er dette boken. Den har en spennende klump i magen hele veien, samme om du er vant til å lese eller ikke, om du liker lettleste eller litt vanskeligere bøker. Det er en flott bok, så les den om du kan!!

Av Josh


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

En klar femmer!

Vi følger fire ungdommer fra Norge som har overlevd flommen i England og er på vei sørover, vekk fra ødeleggelsene. Underveis blir de fanget i et uvær. Victor, Kristine, Scott og Deepika Søker ly i et gammelt slott for. Men like etter at de har kommet inn i slottet, begynner folk å dø, og det hele går fra en lettelse til et forferdelig mareritt.

Det går en morder løs omkring på det store slottet…

Av Sesar

Vis flere anmeldelser

Til toppen