Dystopia III

Terje Torkildsen Samlaget 2013 12 anmeldelser

I den tredje boka i Dystopia-serien har 17-åringane Scott, Victor, Kristine og Deepika komme til Belgia. Utmatta etter vandringa gjennom det katastroferamma landskapet, finn dei til slutt ly i slottet til markien av Moulindam. Men ikkje før dei har komme Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dystopia III

Dystopia III er 3. bok i en serie der vi møter ungdommene Victor, Deepika, Kristine og Scott. I Dystopia III er de fire ungdommene på flukt fra en stor flom. Deepika er syk og de kommer inn i et forferdelig uvær og må søke tilflukt på et gammelt slott. Allerede noen timer etter de har ankommet slottet, begynner det å skje ting.
Kokka blir funnet drept og Victor, Kristine og Scott begynner å jakte på morderen.

Jeg, for min del, synes at forfatteren klarte å holde spenningen gjennom hele boka.
Boka var jo på nynorsk, men jeg som aldri har lest en nynorsk bok før, glemte at boka var skrevet på en annen dialekt. Det er ganske lett å leve seg inn i historien fordi forfatteren har med mange kildringer av miljøet og beskriver det som skjer bra. Boka har en god del banning og språket er naturlig ungdommelig.

Jeg vil si at boka omhandler mange temaer som er flettet inn i hverandre. Hovedtemaet er jo å oppklare mordene, men det er flere andre aspekter som også er viktig for resten av handlingen. Blir Deepika frisk? Hvordan utvikler flommen seg? Og kommer uværet til å gi seg?

Boken har noen budskap det er verdt å ta til seg. For eksempel som å ha respekt for hverandre og å ha et godt forhold til vennene sine. Historien har både indre og ytre spenning. Det er jo både spenning i om Deepika overlever, som er inne i vennegjengen. Og så er det jo også mystikk rundt mordene og det er utenfor vennegjengen.

keg anbefaler boken for de som liker å lese spenningsbøker. Det er ikke nødvendig å lese bøkene i rekkefølge.

Av Dina


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dystopia III

Boken Dystopia III er bok tre i en serie. Du kan godt lese denne boken selvom du ikke har lest de andre. Dystopia er skrevet av Terje Torkilsen. Terje bor i Satavanger og jobber som komiker, skuespiller og forfatter. Han har tidligere skrevet Marki Marco som vant Uprisen i 2009. Serien er en spenningsserie, mens denne boken er i krim sjangeren.

I denne serien møter vi Viktor, Kristine, Scott og Deepika. De er på flukt fra en voldsom flom. Deepika er alvorlig syk og de må finne husly. De finner et slott og Marco, som bor der, slipper de inn. Bare etter en halvtime begynner spenningen. Kokka blir funnet død og Viktor, Kristine og Scott må finne morderen.

Boka er lett å lese siden det er lett språk og korte setninger. Selvom språket ikke er skrevet på direkte ungdomsspråk er det enkelte ord og talemåte som får det til å virke ungdommelig. De bruker ord som Bullsit, djises, banneord og fraser som gir denne effekten. Jeg vil si at språket er naturlig ungdommelig og forfatteren prøver ikke for hardt. Det kan ofte bli litt rart, men dette har forfatteren ungått.
Du blir fort revet inn i boka siden forfatteren har klart å holde spenningen oppe, ved at noe nytt skjer hele tiden. Mange ganger i boken skjer det forskjellige ting overalt, hovedpersonene kan ikke være der alt skjer. Derfor vil du vite hva som har skjedd og du må bare lese mer.

Det er mest skildringer, handling og direkte tale siden boken er skrevet i tredjeperson. Dette gjør at du føler du ser på handlingen og får med alt som skjer, ikke bare hva som skjer med en person.
Boken passer veldig godt til ungdom fordi handlingen og språket er lett å forstå. Boken handler om ungdommer noe som gjør at man setter seg inn i situasjonen.

Spenningen bygges opp og det er vansklig å legge ned boken. Det er fordi det skjer flere ting på en gang, som nevnt tidligere. Man føler at man må finne ut hva som skjer, og hvis man legger ned boka går du glipp av det.

Jeg anbefaler denne boken for de som liker og lese spenning og krim. Den passer like godt for de som liker lette bøker som for de som liker tyngere bøker.

Av Hanna .T


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

En supergod bok!

Dystopia er 3 bok i en serie med 4 bøker. Den handler om Scott, Victor, Kristine og Deepika som en stormfull natt kommer til et slott i Belgien og samme natt dør kokken på slottet. Det er en bra bok med et kult språk, det er fanstasy med krim i som gjør boka dødskul. Forfatteren er Terje Torkildsen som har skrevet Marki Marco som han vant uprisen med i 2009. Nå har han skrevet Dystopia bok 1, 2, og 3, bok 4 kommer til neste år. Jeg anbefaler denne bok for både unge og voksne, spesielt for dem som liker action. Super Bok.

Av Alice


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Sterkt anbefalt

Boka Dystopia er bok 3 av en serie på 4 bøker. Boken er skrevet av Terje Torkildsen, han har skrevet hele serien, og en bok som heter «Marki Marco» Den fjerde boken om Dystopia kommer ut neste år.
Boken vil jeg si er en krim/drama bok, det er mye krim, og det er veldig dramatiske hendelser under veis.

Dystopia III er en bok som handler om fire ungdommer (Scott, Viktor, Deepika og Kristine) som klarte og overleve flukten fra England. De er på vei sørover, og hjem, men underveis blir De-Pika syk. Heldig vis kommer de over ett slott. Problemet er bare at, med en gang de kommer seg inn i slottet begynner folk å dø rundt dem, ingen vet hvem morderen er. Den ukjente konen til Marco skal føde, og Deepika er syk.

Denne boken har et ungdommelig språk, og det er veldig mange replikker, og korte setninger. Boken er lett å lese, og den er veldig spennende. Slutten er litt overraskende, men bra.
Det eneste som (liksom) er problemet, er et den står på insane nynorsk. Boken er bra og jeg vil anbefale de fleste som liker krim/drama å lese denne boken. Boken egner seg for alle fra 13 år og oppover.

Av Thomas


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Morderen er ikke den du tror!

Dystopia er nummer 3 i en serie på 4. Boka handler om 4 norske ungdommer (Scott, Viktor, Kristine, Deepika) Deepika er veldig syk. De redder seg inn på et slott på grunn av et forferdelig uvær, men så begynner folk å dø rundt dem. Og på toppen av det hele er kona til verten er gravid og skal føde. Det forferdelige uværet ødelegger demningen som ligger like ved, og dette gjør at ingen kommer seg noen vei.

Boka er skrevet av Terje Torkildsen. Han har skrevet hele Dystopia serien. I tillegg har han skrevet Marki Marco, som vant U-Prisen i 2009

Boka har blanding av korte og lange setninger, men har ganske mange replikker og er ganske lett å lese/lytte til. Boka er skrevet på nynorsk og har et ungdommelig språk og mye banning.

Jeg synes boka var spennende, men begynnelsen var ganske kjedelig, også er det av og til litt forvirrende med alle replikkene. Men det er en bra bok for ungdommer. Sikkert bra å lese hvis man vil forbedre nynorsken sin litt.

Av Jonathan

Vis flere anmeldelser

Til toppen