Du er HER

Anne Ch. Østby Schibsted 2015 12 anmeldelser

Fine drømmer om å bli designer. Tinos vet ikke hva han drømmer om. Men midt på natten er det Fine han tekster.

Hvordan skrive en anmeldelse

Svein Jarle

Svein Jarle

Skrevet av 14. desember 2015 av Svein Jarle på Orstad skule

Du er her
Tittel: Du er her
Forfatter: Anne CH. Østby
Forlag: schibstedforlag
Sjanger: Ungdomsroman/kjærlighet
Denne boka handler om en jente som heter Fine, og fine elsker mote. Hun elsker å sy ene kjoler og bukser, altså lage sine egne klær. Hennes største drøm er å bli en kjent desinger, altså verdensberømt. Men hun liker ikke bare design, hun har andre ting og drive med. Hun har akkuratt funnet ut at Tinos ikke lenger er sammen med Helene, og det er gleder Fine seg av. Fordi Fine liker selvsagt Tinos, og plutselig en dag kom Tinos på døren til fine og begynte å verme henne. Fine har også en familie som bor i Svea som hun besøker hver sommer, men som hun blir eldre og eldre så stopper hun og reise så mye. Fine elsker jo familien fanske godt fordi hun liker og se på gamle bilder av mormoren of morfaren hennes for hun elsker og komentere dem av at”de var så fine” og ” at de hadde så fine klær på seg”.
Det jeg synes om denne boka var at den var gasnke så kjedelig for jeg forstod ikke så mye av den, og at den var kjempe kjedelig og lese.
Terningskast: 2


Tiril

Tiril

Skrevet av 8. desember 2015 av Tiril på Osterøy ungdomsskule

«Du er her» skrevet av Anne Ch. Østby.
Fine går på vidaregåande skule og drøymer om og bli designar. Ho har mange spørsmål om familien og slekta hennas, og når ho finn fleire gamle bildar kjem det fleire spørsmål og mora vil ikkje gje ho noko svar. Ho bur åleine med mora si. Tinos går i klassen til Fine. Han slenger kommentarar og seier ting om Fine. Men dette endrar seg. Dei blir venar i all hemmelegheit. Dei tekstar og går turar saman. Fine fann ut at han kanskje var ein betre person enn ho hadde trudd.
Det var vanskelig og forsette og lese boka for den var veldig treig. Den ga meg ingen lyst til å lese vidare fordi den var lite underhaldande. Den hadde lite oppturar og nedturar. Inni boka var det utrag om historia til familien hennes frå andre sine synspunkt. Det blei veldig forvirrande og eg skjønte aldri heilt kva historiene skulle få fram. Samtidig fekk eg dårleg intrykk av hovudpersonen Fine. Det var noko med måten ho var på og måten ho behandla Tinos som gjorde at eg ikkje fekk sansen for ho.
Ein anna ting som irriterte meg er måten forfattaren skriver på. Det verkar som ho prøver alt for hardt å skrive på eit språk meint til ungdom, men der feila ho og språket blir berre irriterande.
Under heile boka venter eg på ting som skjer og det er først i slutten av boka det blir meir spennandes ,men der og blir det berre skuffelsar.
Boka har bra potensiale, men den blir for lite underhaldande. Eg ville ikkje anbefalt boka vidare. Eg gjer den terningkast 2.


Karita Øksnevad

Karita Øksnevad

Skrevet av 29. november 2015 av Karita Øksnevad på Orstad skule

Du er Her
Av Anne CH.Østby
Fine går på vidaregåande og hennes drøm er å bli ein berømt og verdskjend designar. Ho er veldig glad i å sy om på klede og lage sine eigne klesplagg, men ho blir ofte erta på grunn av det. Fine vil finne ut meir om hennes familie, og sidan ho ikkje får vite så mykje gjennom hennes mor så få ho vite ein del gjennom bildar som hun har liggande i ein eske. Spørsmålene svirrer i hovudet på henne. Samtidig så har Tinos, ein i klassen, nettopp gjort det slutt med Helene. Noko som Fine syntes var bra men visste ikke heilt hvorfor.
Tinos var han som alltid skulle erte Fine for eit eller anna, men ein kveld dukka han opp ved døra hennes. Han sa ikkje kvifor, men han gjor det fleire gonger. Han sendte tekstmeldinger til henne om natten som ingen andre visste om, og dei gjekk turer sammen. Fine oppdaget at det fantes en annen og bedre Tinos inni ham, en Tinos som Fine ble forelsket i.
Boka var eigentleg ganske treig, spesielt i starten, og fikk ikkje meg til å ha lyst til å fortsette med lesingen. I tillegg så var boka delt i to handlingar som ikkje hadde noko samanheng. Og som gjore at eg ikkje klarte heilt å følgja med, og det var skikkelig forvirrande nokre gonger. Altså så var det ikkje noko stort problem å leggja i frå seg boka.
Boka hadde ikkje noen spesielle spenningstopper, men det var først i slutten det ble litt interessant men i tillegg så ble eg nok så skuffa. Slutten var absolutt ikkje som forventa i det heila tatt, men det var ikkje ein dårlig ting. Eg syntes boka var grei nok, og passer nok for jenter og guter i alder frå 13-16 år. Eg gjer boken terningkast 4.


Ajna Bojic

Ajna Bojic

Skrevet av 26. november 2015 av Ajna Bojic på Gulskogen ungdomsskole

Du er her

Hun heter Josefine og går på videregående. De kaller henne bare Fine. Fine ønsker å finne ut av de dypt begravde familiehemmelighetene, moren vil ikke si noe, så Fine tar det i egne hender. Midt oppi dette er Tinos til stede, og meldingene om natten begynner.

Jeg hadde dessverre ingen leseglede av denne boken. Det første jeg stusset på var det faktum at disse ungdommene gikk på videregående, for det fikk man virkelig ikke inntrykk av. Forfatteren har prøvd seg på et ungdommelig språk, men feilet sterkt. Måten ungdommene oppfører seg på, har jeg ikke opplevd på ungdomsskolen engang. Elevene i boken oppfører seg som en gjeng med 4. klassinger. Tinos roper barnslige kommentarer etter Fine, og jentene på skolen fniser av alt guttene kommer med. Jeg syntes dette er å dra den veldig langt, det finnes barnslige folk på videregående, men virkelig ikke slik som Anne Østby har fått de til å virke som.

Det var ikke bare språket som var dårlig, jeg likte heller ikke bokens oppbygning . Forfatteren har to historier gjennom boken, men jeg klarte ikke å se hvilken sammenheng disse to skulle ha med hverandre. Gjennom hele boken ventet jeg på at det skulle komme en slags spenningskurve, jeg la den fra meg flere ganger og hadde vansker med å få meg selv til å lese den ferdig. Da jeg faktisk kom til det jeg tror forfatteren mente skulle være en spenningskurve, nettopp det at Tinos var homofil, ble jeg bare oppgitt.

Det var vanskelig å finne noen sammenheng i boka, og den var rett og slett bare forvirrende. Sorry Østby, terningkast 2.


Anders

Anders

Skrevet av 23. november 2015 av Anders på Orstad skule

Du er her
av Anne CH. Østby
denne boka er skrevet av Anne CH. Østby og er utgitt av Schibsted forlag. Boka handler da om ei jente som heter Fine. Fine er ei jente som er opptatt av klær/mote og liker å lage egne klær/antrekk som for eksempel en kjole og noe ekstra tilbehør. Fine sin drøm er å bli en kjent designer som designer egne klær som skal være verdensberømt. Hun har funnet ut at Tinos ikke lenger er sammen med Helene og dette gleder Helene litt selv om hun ikke liker Tinos fordi han hele tiden plager/erter henne. Men da han plutselig begynner å komme til huset hennes og være med henne blir han en helt annen person som Fine blir forelsket i. Fine har familie i Svea som hun besøkte hver sommer men ettersom Fine ble eldre så stoppet de å reise så mye som de gjorde til Svea. Fine er også opptatt litt av familien hennes fordi hun liker å se på gamle bilder av mormor og morfar og andre i slekten å kommenterer ''så søte de var'' og ''For en vakker kjole mormor hadde'' og beskriver den. Miljøet i denne boka da gjenspeiler et godt ungdomsmiljø slik ungdommene nå til dags er, hvordan de oppfører seg og du får et innblikk om hvordan vi ungdommer er. Denne boka er en ungdomsroman men den handler også om å vite hvem man selv er. Synsvinkelen er skrevet i både første og tredjeperson hvor forfatteren har i tredje person skrevet hun skjønner ikke hva han mener for eksempel og i første person Jeg går og tar meg et glass vann for eksempel. hovedpersonen i denne boka er Fine som går i klær som hun har laget selv og jeg tenker at Fine ikke bryr seg så mye om hva andre i klassen sier om klærne til Fine fordi hun synes at klærne hennes er kule. Boka har litt over 200 sider og er inndelt i mange kapitler. Jeg syns at boka var veldig kjedelig i begynnelsen at jeg kunne lett legge den fra meg å gjøre noe annet men etter hvert som jeg kom lenger inn i boka så ble den kjekkere å lese. Hvis du liker å lese ungdomsromaner så anbefaler jeg denne boken sterkt.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anders

Anders

Skrevet av 23. november 2015 av Anders på Orstad skule

Du er her
av Anne CH. Østby
denne boka er skrevet av Anne CH. Østby og er utgitt av Schibsted forlag. Boka handler da om ei jente som heter Fine. Fine er ei jente som er opptatt av klær/mote og liker å lage egne klær/antrekk som for eksempel en kjole og noe ekstra tilbehør. Fine sin drøm er å bli en kjent designer som designer egne klær som skal være verdensberømt. Hun har funnet ut at Tinos ikke lenger er sammen med Helene og dette gleder Helene litt selv om hun ikke liker Tinos fordi han hele tiden plager/erter henne. Men da han plutselig begynner å komme til huset hennes og være med henne blir han en helt annen person som Fine blir forelsket i. Fine har familie i Svea som hun besøkte hver sommer men ettersom Fine ble eldre så stoppet de å reise så mye som de gjorde til Svea. Fine er også opptatt litt av familien hennes fordi hun liker å se på gamle bilder av mormor og morfar og andre i slekten å kommenterer ''så søte de var'' og ''For en vakker kjole mormor hadde'' og beskriver den. Miljøet i denne boka da gjenspeiler et godt ungdomsmiljø slik ungdommene nå til dags er, hvordan de oppfører seg og du får et innblikk om hvordan vi ungdommer er. Denne boka er en ungdomsroman men den handler også om å vite hvem man selv er. Synsvinkelen er skrevet i både første og tredjeperson hvor forfatteren har i tredje person skrevet hun skjønner ikke hva han mener for eksempel og i første person Jeg går og tar meg et glass vann for eksempel. hovedpersonen i denne boka er Fine som går i klær som hun har laget selv og jeg tenker at Fine ikke bryr seg så mye om hva andre i klassen sier om klærne til Fine fordi hun synes at klærne hennes er kule. Boka har litt over 200 sider og er inndelt i mange kapitler. Jeg syns at boka var veldig kjedelig i begynnelsen at jeg kunne lett legge den fra meg å gjøre noe annet men etter hvert som jeg kom lenger inn i boka så ble den kjekkere å lese. Hvis du liker å lese ungdomsromaner så anbefaler jeg denne boken sterkt.

Til toppen