Dronen

Tor Arve Røssland mangschou 2017 37 anmeldelser

Thomas har fått en drone i gave. En kveld filmer han en gjeng råkjørere. De legger ut filmer med stunt og ulykker på nettet. Politiet er på sporet. Gjengen stoler på at Thomas holder kjeft. Snart får Thomas vite at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Edi Galane

Edi Galane

Skrevet av 13. desember 2017 av Edi Galane på Rothaugen skole

Bokanmeldelse

Dronen

Boken handler om en gutt som heter Thomas. Thomas flyttet fra Bergen og fikk en gave fra onkelen. Gaven var en drone. En natt da Thomas er ute og prøver dronen filmer han en råkjøring. Mannen som gjør sånt at råkjøringen skjedde fikk kontakt med Thomas og truet hans liv. Thomas får møte mannen, vennene hans og sjefen hans, Thomas begynner å hjelpe dem å filme råkjøringer. Det skjer mange forskjellige ting mens Thomas og «Vennene« hans filmer råkjøringer.

Boken er veldig godt på å få morsomme vitser og seriøse emner til å passe sammen. Hvert kapittel varierer mellom morsomt og seriøst og det er noen ganger hvor det er seriøse vitser som du bør egentlig ikke le til, men det gjør du uansett. Boken handler litt om ting som skjer nå.

Jeg synes at boken er ikke så fengende, den begynner ganske sakte, men etter noen få kapitler begynner boken å være gøy. Jeg begynte å like de forskjellige personene og de var veldig interessante. Først var de ikke så lett å like de forskjellige personene, men etter jeg leste mer og mer begynte jeg å like dem.

Boken er gøy og seriøst. Jeg anbefaler den får personer som er 12 til 16 år. Noen av personene i boken er litt rasistiske så det kan være at noen ting som blir sagt i boken er litt rasistiske, men jeg hadde ingen problem med det. Og med det gir jeg Dronen en 5 fordi den er veldig spennende og morsom.


William Ramsø

William Ramsø

Skrevet av 7. desember 2017 av William Ramsø på Åsly skole

Dronen handler om en gutt som heter Thomas. I julegave får han en drone. Han bestemmer seg for å kjøre litt med dronen utenfor huset. Etter en liten stund er han på vei ned mot hovedveien der han blir vitne til en bilulykke. Med dronen fikk han filmet hele ulykken. Senere får han vite at ulykken var planlagt og at det var flere som filmet. Han kommer senere i kontakt med disse menneskene og de vil ha hans opptak. Thomas velger å gi i fra seg opptakene sine og de andre setter det sammen til en film. Thomas blir med i denne «gjengen» og fortsetter å filme for de.
Dette er en ganske spennende og realistisk, noe som gjorde at jeg klarte å forestille meg hva som skjedde i boken. Den er også veldig lettlest som gjør den perfekt for nesten all ungdom. Denne boken passer bra for de som er mellom 11 og 16 år og de må selvfølgelig like action. Når jeg leste boken var det nesten helt umulig for meg å legge den i fra meg, jeg er egentlig ikke så glad i bøker, men denne var bra!
Jeg gir boken terningkast 6, og jeg håper på en fortsettelse på boka.


Julius Rosager

Julius Rosager

Skrevet av 5. desember 2017 av Julius Rosager på Luster ungdomsskole

Som å lese ei atombombe

Når ei atombombe dett, kjem ho med fart, er proppa full med sprengstoff og eksploderer på eit splitt-sekund. Dette er også litt min oppfatning av boka. «Dronen» var spennande frå start og kjørte rett fram heile tiden, tok ingen omvegar eller pausar. Om den hadde hatt same tjukkelse som Ringenes Herre hadde eg fått hjernekrampe av berre spenning. Total leseoppleving, terningkast 5.

Boka starter midt i livet til Thomas som er på veg til å feire Jul og alt skulle vere på plass. Men Thomas har mareritt. Og for litt tid sida blei han overfallt og no øydeleggar politiet julen hans totalt ved å henlegge saken. Da Thomas får ei drone begynner han på ferden mot å bli komplett hjernevaska.
Boka har ein god handling og gjer meg frustrert på både Thomas og bipersonar. Eg rekk nesten ikkje å tenkje over boka før eg er ferdig med den. Det er som om forfattaren har samla boka til ein 100 meter der han gir alt frå start til slutt.

Det vil ta lang tid å komme over boka og eg er totalt imponert. Dessverre rakk eg aldri å føle meg ferdig med boka og eg synest den kunne ha ein litt lengre og mindre hektisk avslutning for min del, men dette avhenger av om du liker korte eller lange bøker. Dronen kommer til å passe perfekt for deg som likar korte og spennande bøker.

Av Julius Rosager 14


Ulrik

Ulrik

Skrevet av 30. november 2017 av Ulrik på Ringshaug ungdomsskole

Dronen

Denne boken handler om en gutt som heter Thomas. Thomas pleide og være en veldig pinglete gutt men dette endret seg raskt når de flyttet ut av bergen. Det hele startet med at Thomas fikk en drone av onkelen sin til jul. Første juledag gikk han ut for og prøve dronen da kom det plutselig noen råkjørere så han begynte og fly etter de. fyren som hadde kjørt bilen tok kontakt med thomas og de ble venner. Neste gang de gjor dette krasjet han og det ble en svær kollisjon. Han ble ikke skadet de bare løp vekk å det var da politiet kom inn i bildet. Resten får du lese selv det er vært det.

Min mening
Jeg syntes dette var en veldig bra bok den var noen ganger morsom og det var alltid noe spennende som skjedde. Alt i alt vil jeg gi denne boken terningkast 5. Jeg anbefaler denne boken for gutter og jenter som liker bøker med mye spenning som aldri tar slutt.


Marcus

Marcus

Skrevet av 29. november 2017 av Marcus på Rothaugen skole

Droner

FORFATTER: Thor Arve Røssland
KORT OM SJANGER:
Boken Droner er en drama bok.

Den handler om en gutt på !4 år som heter Thomas. Thomas har et veldig dramatisk liv, og han har mange ganger fått besøk av politiet. Thomas har til og med blitt truet på livet av en liksom venn med navn Albert. gjeng gjeng
Før Thomas møtte på Albert ble han bøllet med av en gjeng ungdommer.
Som Thomas politianmeldte men til ingen nytte. I denne boken er foreldrene veldig lei seg på Thomas sine vegner og han selv blir veldig lei seg gjeng.
Denne boken føler jeg hadde et viktig budskap om at du må velge dine venner og hvis du ikke vil være deres venn fordi de gjør dumme ting må den personen respektere det. Jeg likte denne boken veldig godt. Og jeg ville faktisk betalt for å lese den.

Boken startet litt tregt men når man kom inn i den var den veldig morsom.
Når jeg leste ble det vanskelig å legge boken fra seg fordi den ble mer og mer spennende. Denne boken likte jeg fordi den var veldig underholdene, gøy å lese og lett og forstå. Boken er ganske lettlest syntes jeg og man burde kanskje ikke lese den hvis du vil ha litt større utfordringer. Jeg gir denne boken en 5 stjerners Rating.

Vis flere anmeldelser

Til toppen