Dronen

Tor Arve Røssland mangschou 2017 37 anmeldelser

Thomas har fått en drone i gave. En kveld filmer han en gjeng råkjørere. De legger ut filmer med stunt og ulykker på nettet. Politiet er på sporet. Gjengen stoler på at Thomas holder kjeft. Snart får Thomas vite at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Vilde Indrebø

Vilde Indrebø

Skrevet av 28. november 2017 av Vilde Indrebø på Stryn ungdomsskole

Boka handlar om en gut som heiter Thomas som er en gut for seg sjølv og han har ikkje så mange vennar. Han og familien har nettopp flytta litt utanfor Bergen fordi han hadde blitt overfalt av nokre utlendingar på gata. Han gjekk til politiet men dei hendla saken. Når han kjem til den nye plassen skal han byrje på ny skule og starte eit nytt liv. Til jul får Thomas ei drone av onkelen sin. Da han skal ut og prøve den skjer det ei bilulykke. Han får filma heile bilulykka med drona si, men da blir han sett av nokre eldre gutar. Seinare blir han med i gjengen og filmar med drona si. Dei gjer masse ulovleg. Er dei vennane hans på ekte? Han følg med dei ,men til slutt blir han og gjengen ferska av politiet.
Eg gir den terningkast 5 fordi den var litt spennandes, men den holdt ikkje ut heile boka. Og den var bra skreve. Den anbefalast frå 12-15 år fordi det er ei typisk ungdomsbok.


Marius Røyset

Marius Røyset

Skrevet av 28. november 2017 av Marius Røyset på Stryn ungdomsskole

Dronen handlar om ein gut som heiter Thomas. Thomas budde i Bergen først men, han vart banka opp og då måtte dei flytte fordi Politiet gjor ingenting. Thomas og familien flytta til ein liten plass 1 time utanfor Bergen. Når dei hadde flytta vart det Juleferie og Jul. Til jul fekk han ein drone. Dronen brukte han til og filme bilar som køyrde på vegen. En dag fikk han med ein bilulykke.
Eg gir terningkast 6- fordi boka var spennande, men den får minus fordi det var litt irriterande slutten fordi eg fekk ikkje vite meir om kva som skjer.
Boka passar for gutar og jenter mellom 12-15års alderen.


Eirik Flo Stavik

Eirik Flo Stavik

Skrevet av 28. november 2017 av Eirik Flo Stavik på Stryn ungdomsskole

Boka handlar om Tommas som har fått ein drone i julegåve av onkelen sin. Han dreiv å filma ute i skogen. Når han såg videoen etter han kom heim såg han at det var nokon som hadde krasja med bil. Han som krasja hadde gjort det med vilje. Dagen etter møtte Tommas han som krasja med bil på ein restaurant, han heiter Albert. Han ville ikkje at Tommas skulle seie noko til politiet.
Eg syntes boka var spennande og morosam. Den passar for dei som er 11-15. Eg gir boka terningkast 5


Erik Paulsen

Erik Paulsen

Skrevet av 28. november 2017 av Erik Paulsen på Stryn ungdomsskole

Dronen
Boka handlar om ein gut som heiter Thomas. Thomas vart banka opp der han budde før, dei som banka han opp tok mobiltelefonen. Foreldrene til Thomas anmeldte saken til politiet. Det skjedde ingenting saken.
Thomas og familien flytta. Når dei flytta var det straks jul. Når julekvelden kom fekk Thomas nokre gåver, men han fekk også ein drone. Dagen etter jul dreiv Thomas og filma med dronen. Når han filma kom det nokre bilar som kjører veldig fort. To bilar kræsjar. Thomas fekk alt på film. Seinare på dagen er det nokon som ringer på, Thomas er heime aleine. Det er politiet og dei spør han om han har sett noko om bilulykka som skjedde før i dag. Da svarer Thomas nei. Politiet lurer også på om han har flydd drone i dag. Thomas svarer nei og politiet drar men dei sier at det var ei dødsulykke.
Boka får ein 5 er av meg. Fordi den var ganske spennande, handlinga var lett å forstå og det var spenningskurve. Boka passer for folk får 12-15 år.


Martine Erdal-Henriksen

Martine Erdal-Henriksen

Skrevet av 28. november 2017 av Martine Erdal-Henriksen på Stryn ungdomsskole

Boka handler om en gutt som heiter Thomas. Han hadde flytta til Bergen pga han vart banka av nokon folk els. Når det var Jul fekk han en drone, han prøvde den med en gang ute. Og der fekk han filma ein planlagt u-lykke med bilvegen. Seinare i boka møtte han
dei folka som gjorde u-lykka, og vart trua med døden av en av dei.

Eg gir boka et terningkast 5. Eg syntes denne boka var ganske spennande med alle dei u-lykkene, med all den krimmen og spenninga. So denne boka kunne ha vunne U-prisen.

Anbefaler boka for 12 år -> 18 år.

Vis flere anmeldelser

Til toppen