Drømmeprinsen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 32 anmeldelser

Prinsesse Margrethe sliter etter at skoleballets nachspiel endte dramatisk på sykehus. Hva som faktisk skjedde den natta, tør hun ikke fortelle noen. Når både tvillingbroren og resten av familien svikter i kjølevannet av pandemien, tårner problemene seg opp. Hadde hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aleksandra

Fin men ikke veldig fengende

Skrevet av 14. desember 2021 av Aleksandra på Rå skole

Tittel: Drømmeprinsen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Boken er en dramabok.

Dette er andre bok i serien Halve kongeriket, i første bok fikk vi møte en jente som heter Lena Karlsvik. Hun ble forelsket i prinsen Karl Johan, broren til prinsesse Margrethe. Karl og Margrethe bor sammen med dronningen og kongen av Norge men barna går på skole som alle andre.
Denne boken, som er den andre boken i serien handler om prinsessen. Siden Margrethe er hoved karakteren får vi se hennes perspektiv etter det som skjedde i bok en. I denne boken får vi vite mye mer om hvordan hun har det. Hun var mesteparten frekk mot Lena på grunn at Lena var “bare en vanlig jente”. I boken Drømmeprinsen ser vi at hun ikke egentlig mente å være så frekk som hun er og setter pris i at Lena var der.

Boken starter med Margrethe og Karl i en bil, etter hvert får vi vite at de kjører til skolen.
Handlingen i boken skjer under pandemien der skolene endelig har åpnet igjen. Jeg har ikke lest forrige bok men jeg har en mistanke at Halloween festen som blir nevnt tidlig på starten i boken er fra der. Vennene til Margrethe og broren visste tydlig ikke om det som var krenkende for Margrethe og hun holdt det hemmelig. Gjennom boken tenker Margrethe mye på det som skjedde før og vi hører om Gustav Heger, han var kjæresten hennes før festen. Ut i fra starten på boken kan vi se at noe skjedde på festen som fikk Margrethe på sykehus. Prinsessen trodde at Gustav var den hun skulle gifte seg med i framtiden, men det gikk ikke som planlagt. Nå hadde broren fått seg en kjæreste mens hun lette fortsatt. Margrethe tenkte seg den perfekte prinsen for hun og fant bilder av den danske prinsen på instagram. Hun ble forelsket i han og skulle ønske de kunne være sammen. Han er hennes “drømmeprins”.

Jeg synes at denne boken var skrevet på en måte som var lett å forstå. Ordene som ble brukt var velkjente og jeg synes at karakterene i boken alle hadde sin egen personlige stil og var lett å skille fra hverandre. Det var mye frem og tilbake men jeg likte boken fortsatt, selv om jeg mistet litt leselyst underveis. Dette er kanskje ikke den type bok som jeg liker men det var fortsatt gøy å lese. Hvis jeg skulle gi boken et terningkast ville jeg ha gitt boken terningkast 4/5.


Nora Grong

Drømmeprinsen

Skrevet av 14. desember 2021 av Nora Grong på Mæla ungdomsskole

Jeg leste boka Drømmeprinsen som er bok nr.2 av serien Halve kongeriket som ble skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Jeg syns boka var ok! I drømmeprinsen følger vi Margrete, prinsessa som endte dramatisk på sykehuset etter skoleballets nachspiel . Under pandemien svikter familien hendes og problemene blir bare større. Jeg syns boka var kjedelig i starten, men når jeg kom på side 90 ble boka mye bedre i en god periode. På det tidspunktet var boka sykt bra og jeg måtte bare lese videre. Brått ble boka kjedelig og treig igjen. Av den grunn hadde ikke jeg motivasjon til å lese mer. Jeg tror boka ikke kommer til å bli lest av så mange gutter, men kanskje mer av jenter. Terningkast 4!


Tuva Theres Staurvik

Ikke noe for meg

Skrevet av 14. desember 2021 av Tuva Theres Staurvik på Mæla ungdomsskole

Denne boken handler om to kongebarn på 17 år, de går på samme skole. Men hovedpersonen gjorde noe på halloween som hun ikke vil at andre skal få vite. Dette var en bok som ikke fanger min interesse i det hele tatt. Jeg leste litt inn i boken men jeg ville ikke lese videre. Jeg synes det ser ut som en bra bok og noe jeg har lyst til å lese men innholdet er ikke noe for meg. Det var litt mye frem og tilbake synes jeg, jeg forsto ikke alltid helt hvor de var. Denne fenger ikke for meg.


Andrea Meling Skilbred

Et kinderegg av en ungdomsbok

Skrevet av 14. desember 2021 av Andrea Meling Skilbred på Mæla ungdomsskole

Boken er en blanding av ungdomsroman og drama bok.

Tittel: Drømmeprinsen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Drømmeprinsen er bok 2 i serien, Halve kongeriket. I bok en, er hovedpersonen den nye jenta, Lena Karlsvik som akkurat hadde flyttet fra Horten. I Bok to er det prinsesse Margrethe som er hovedpersonen. Boken starter med at Margrethe og hennes tvillingbror Kalle er på vei ut av bilen for å rekke deres første skoledag etter pandemien. Margrethe gruer seg veldig til å komme tilbake på skolen. Ikke på grunn av vennegjengen, men på grunn av det som skjedde på halloween-festen rett før nedstengingen. Hun hadde blitt innlagt på sykehuset i flere dager etter det som hadde hendt og i tillegg var det en dust på skolen som hadde et lydopptak. Hvis det ble vist til noen, var hun død. Hun prøvde derfor å holde lav profil og ikke prate med så mange andre enn de i gjengen.

Etter å ha lest bok en vill man nokk tenke at Margrethe er en skikkelig dust, men når man blir mer kjent med henne i bok to skjønner man hvorfor. Det er ikke lett å være Margrethe og det er det flere grunner til. Margrethe har mange ting på hjertet som hun ikke helt klarer å prate om.

Boken er både spennende, morsom og dramatisk. En skikkelig ungdomsbok. Jeg selv er ikke en ivrig leser, men denne boken fikk meg til å ville lese mer. Jeg likte veldig godt at historien bare bygde og bygde seg opp helt til vendepunktet. I tillegg var det en spennende slutt som gjør at jeg har lyst til å lese den neste boken for å få svar på hva som egentlig skjedde. Jeg vill beskrive boken som et kinderegg. Du vet hvordan det ser ut på utsiden, men vet ikke hva som er inni før du har åpnet det. Litt på samme måte følte jeg det med denne boken. Du vet litt av hva den handler om/har en mistanke, men når du virkelig begynner å sette deg inn i historien, skjønner du alt og ting gir så sykt mye mer mening.

Hvis du liker: Drama, vennskap, kjærlighet, fest og spenning er dette den perfekte boken for deg. Det skjer noe hele tiden og det gjør at boken aldri blir kjedelig. Boka er så spennende at du ikke vil legge den vek.

Jeg gir Drømmeprinsen terningkast: 6


Trude

Drømmeprinsen

Skrevet av 14. desember 2021 av Trude på Stokksund skule

Er drømmeprinsen ein ekte prins?

Tittel: Drømmeprinsen
Forfattar: Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2021
Tal på sider: 268
Målgruppe: Ungdom
Illustrasjonar: Nei

Drømmeprinsen er ein spennande og romantisk ungdomsroman om forelskelse og familiedrama. Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug gir oss eit innblikk i privatlivet til kongefamilien og Margrethes kjærleiksliv. Kongen reiser mykje vekk til ei hytte for å gjere jobb, men Margrethe skjønar at det er andre grunnar. Danske Familien kjem på påsketur til Norge for å vere med kongefamilien. Margrethe trur der er noko mellom henne og Henrik, danskeprinsen, men ting blir ikkje slik ho hadde tenkt.

Boka Drømmeprinsen handlar om Margrethe, og blir fortalt fra hennar synsvinkel. Ho vil vere saman med vennegjengen, men etter halloween natta har dei vore meir i lag utan ho. Tvillingbroren hennar er alltid ilag med kjæresten Lena, som Margrethe ikkje er noko fan av. Nokon ho er fan av er Henrik, prinsen av Danmark. Dei snakkar masse på Snapchat, sender bilder, og deler tankar. Ho tenker på han kvar dag. Ein ho ikkje vil tenke på er Gustav Heger. Etter natta på halloween har ho unngått han. Han har taleopptak av ting ho har sagt om venane hennar som han truer med å spre.

Forfattarane skriv historia så den blir spennande, rar, morsom og ekkel. Historia blir fortalt i tredjeperson. Karakterane er realistiske, og man får fort følelse av kven man liker og ikkje. Tempoet går fort når man har levd seg inn i boka, men kan fort senkast om man kjem til ein spennande del der man må følge godt med.

Då eg las, levde eg meg inn i boka. Den var spennande der enkelte av sidene var slik at eg ikkje klarte å leggje ned boka. Enkelte scener var litt overreagerte og dårlege. Då Margrethe fann ut om vennen til faren, reagerte ho meir enn ho trong, og det var ikkje noko å verte så irritert over. Anna enn den scena var boka ganske bra. Det er toaren av ein bokserie på tre bøker, så man bør lese den første boka så det er lettare å setje seg inn i historia. Eg har sjølv ikkje lest den første boka, men trur at det hadde vore lettare å forstå om eg hadde gjort det.

Eg vil gi denne boka terningkast fire, fordi karakterane, miljøet, skildringane og språket var bra. Medan spenninga, og reaksjonane kunna vore betre. Eg vil anbefale alle som likar drama og spenning å lese denne boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen