Drømmeprinsen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 34 anmeldelser

Prinsesse Margrethe sliter etter at skoleballets nachspiel endte dramatisk på sykehus. Hva som faktisk skjedde den natta, tør hun ikke fortelle noen. Når både tvillingbroren og resten av familien svikter i kjølevannet av pandemien, tårner problemene seg opp. Hadde hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

johannes

greitt nok

Skrevet av 3. oktober 2022 av johannes på Danielsen ungdomsskule avd Osterøy

Halve kongeriketer ei bra bok eg anbefaler 10/10maryam

Drømmeprinsen bok

Skrevet av 16. desember 2021 av maryam på Rommen skole

U-prisen- Drømmeprinsen
Drømmeprinsen er en moderne kjærlighetshistorie som er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. boka handler om en prinsesse som heter Margrethe, og sliter etter det som hadde skjedd på en Halloween fest. Jeg synes boka er bra å lese, fordi det er alltid noe spennende som skjer.
Hovedpersonen i denne boka er Margrethe. Boka har 268 sider, den er lett å lese fordi den har ikke vanskelige ord, men har korte setninger. Det jeg ikke likte med denne boka var banning, fordi det syntes jeg ikke var noe nødvendig. Forfatterne burde ha brukt et annet ord. Jeg synes boka brukte litt lang tid til å komme til hemmeligheten, rundt det som hadde skjedd mellom Margrethe og Gustav Heger på Halloween festen.
Boka starter med at Margrethe er tilbake på videregående igjen etter 16 uker, skolen hadde blitt stengt på grunn av viruset. Og etter det som hadde skjedd i den festen mellom henne og Gustav heger hun hadde vært forelsket i så lenge. Margrethe gruet seg veldig og stoppet midt på gata. Kalle var med og sa at det kommer til å gå fint. Hva som hadde skjedd den natta, hadde hun ikke sagt til noen.
Jeg synes at forfatterne av denne boka var flinke til fange interesse. Boka hadde bra innhold. De skrev boka på en spennende måte som gjør at man får lyst til å lese den videre.
Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den hadde en fin tittel som passer til bokas tema. Boka var morsom og dramatisk, men på starten var den litt kjedelig fordi da var det ikke så mye som skjedde.


stella astrup

drømmeprinsen

Skrevet av 15. desember 2021 av stella astrup på Ris ungdomsskole

På jakt etter drømmeprinsen
Tittel: drømmeprinsen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Bok nr. 2/3 i serien halve kongeriket
Utgivelsesår: 10. juni 2021
Denne boken er en moderne kjærlighetshistorie med mye drama og litt humor. Boken handler om en norsk prinsesse som heter Margrethe. Margrethe er 17år og prinsesse av Norge. Margrethe sliter etter fjorårets Nachspiel på Halloween. Ingen kan få vite hva som faktisk skjedde den kvelden, ikke engang bestevenninnen Fanny. Hun har vokst opp med tvillingbroren Kalle. Kalle og Margrethe har alltid vert gode venner, men helt forskjellig. Kalle er kjæreste med tenårings mamma Lena som vokste opp i Horten, men Margrethe mener at en prinsesse ikke kan bli sammen med hvem som helst. Margrethe snakker mye med en familievenn (prinsen av Danmark) og han er akkurat den perfekte kjæresten for en prinsesse som henne. Den årlige hytteturen på Trysil sammen med den danske kongefamilien er her, Margrethe tenker at kanskje dette er sjansen hennes til å bli sammen med den kjekkeste gutten i hele Danmark. Kanskje dette er hennes mulighet til å bli sammen med drømmeprinsen.
Jeg liker synsvinkelen i denne boken veldig godt fordi du følger en person hele tiden og får veldig godt innblikk i hva som skjer. Det jeg syntes gjorde boken bra var at den var ekstremt realistisk skrevet, du kunne tenkt at det var helt sant. Boken var veldig lettlest, og den er skrevet med veldig moderne ord.
Ting jeg syntes påvirket boken negativt var at det tok veldig lang tid før du kom inn i boken, og at det ikke ble bygget opp nok spenning før du nådde spenningstoppen. Jeg syntes heller ikke at spenningstoppen var ekstremt spennende.
Alt i alt vil jeg gi boken terningkast 4 fordi jeg syntes jeg boken var sånn passe bra fordi selv om den var ganske treig med lite spenning hadde den noen morsomme ting i seg og du levde deg veldig inn i det fordi det var så realistisk. Boken fikk meg til å tenke at selv om det ofte kan virke som alt er perfekt fra utsiden så er ikke det nødvendigvis hvordan ting faktisk er. Jeg tror at hovedbudskapet i boken er at selv om man er kjent eller rik så kan man fortsatt ha vanlige ungdoms problemer. Jeg mener denne boken passer for folk som er glad i å lese fordi da gjør det ikke så mye at det tar litt tid å komme inn i boken i motsetning til folk som blir litt utålmodige når de leser og liker at spenningspunktet kommer fort. boken passer for ungdommer mellom 10-14 år og jeg vil anbefale den mer for jenter enn gutter. Vis noen hadde spurt meg om jeg syntes de skulle lese boken hadde jeg sannsynligvis svart ja, men det er ikke den første boken jeg tenker på når jeg skal anbefale en god bok.
Skrevet av: Stella Astrup 8G


sofie

kjedelig

Skrevet av 15. desember 2021 av sofie på Høylandet barne- og ungdomsskole

drømmeprinsen er en drama bok som handler om prinsessen av norge, Margethe. hun begynner på skolen igjen etter nedstengelse og møter sin gamle kjæreste. du kan fort sjønne at det var noe som sjedde i bok nr 1 mellom dem.
jeg synst at boka var veldig preget av bok nr 1. starten og et godt stykke inn i hoveddelen skriver forfatteren bare om den forje hendelsen ,men forteller aldri hva som skjedde. boka går veldig treigt. det jeg likte med boken var karakterene og skildringer av karakterer. forfatteren klarer og beskrive karakterene godt slik at man skjønner hvordan de ulike karakterene har det.
terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen