Drabant volum 1

Øyvind og Noguchi Mikael Holen Cappelen Damm 2013 10 anmeldelser

Året er 1994. Oslo kommune ruster opp kampen mot graffitimiljøet. Det trues med store bøter og fengsel. For 16 år gamle Fredrik er taggingen, under navnet «Deks», det eneste lyspunktet mellom alle timene han kaster bort på skolen, senteret eller Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Utrolig dårlig bok

Boken drabant var utrolig dårlig. Jeg skjønte ingen ting og jeg aner ikke hva den handler om. det eneste jeg fikk med meg var at de dopet seg, slåss,tagget og holdt på med jenter. Det var en jente der som het Camilla som hadde seg med kompisen til kjæresten. Hun hadde dopet seg og var helt uttafor. Hun var også lei seg for at kjæresten behandlet henne som luft. guttene slåss og selgte dop. dette var en gjeng med gutter som trur de er noe, og trur de er utrolig kule som bruker narkotiske stoffer og sniker seg ut om kveldene. Jeg anbefaler ikke denne boken for noen. Ihvertfall ikke de som er under 12 år. det er mye banning og ord so barn ikke skjønner. Det er bare de som er i graitti miljøet som forstår noe som helst av de grafitti ordene de bruker. boken drabant var utroig skuffende


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Chill bok

Drabant handler om 4 personer Marcus, Victor, Fredrik og Camilla

Boka handler om at Fredrik blir kjent med Victor, Victor har en kjæreste som heter Camilla. Fredrik blir litt forelska i Camilla. Fredrik henger med Victor hele tida og begynner å hjelpe Victor med å selge dop. Camilla blir lei av å bli behandlet som luft av kjæresten sin Victor. Et trekantdrama oppstår og det blir drama og slåssing.

-Boka var veldig spennende og helt greit å lese. Grei tekst, Men det kan bli litt for mye banning.

Anbefaler ikke til barn under 12 år!


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Guttebok

Jeg syntes boka var veldig guttete, og veldig forvirrende. Det er jo klart at det ikke er lett å få frem en historie gjennom en tegneserie, så sånn sett så klarte de det veldig bra.
Boken handler om en gutt som heter Fredrik, som er rundt 16 år. Han flytter til en blokk i Oslo og moren hans er ikke veldig ofte hjemme. Dette skaper et litt vanskelig og annerledes liv for Fredrik, med blant annet venner, dop og alkohol.
Det som var bra med boka, var at de fikk selve fortellingen frem i boka, selv om det var en tegneserie. Det var også fine bilder.
Det jeg ikke likte så godt ved boka, var at den var veldig forvirrende med hvem som var hvem, og hva som skjedde innimellom.
Jeg anbefaler boken videre til gutter fra 14 år og oppover.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Drabant

Boka handler om Fredrik på 16 år som flytter til Groruddalen i 1994 og blir kjent med en chilener som heter Victor. Fredrik er kjent som DEKS i taggemiljøtet. Victor er kjent som SENC. De ble kjent på Grorud T-banestasjon der begge sto med hver sin sprayboks og skrev kallenavnene sine. Victor har droppa ut av skolen fordi han var skolelei, og han selger dop for å betale regningene til faren sin. Victor har også en kjæreste som heter Camilla. Camilla går i samme klasse som Fredrik. De går begge på allmenn. Fredrik søkte seg inn på idrettslinja, men han kom ikke inn. Fredrik liker Camilla kjempegodt som noe mer enn en venn, men han vet at det er dama til Victor, så han prøver å holde seg unna.

Dette er en lettlest tegneseriebok på 57 sider. Boka handler om hvordan det er å vokse opp i en drabantby, ta dop og bruke spraybokser for å vise sine kunstneriske talenter. Boka ender opp i et trekantdrama. Boka er ganske brutal, og jeg synes ikke den egner seg for barn. Den passer kanskje for ungdom fra 15 og oppover.

A.E.R.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Drabant

Det er en tegneseriebok. Det er en veldig kort bok, som er veldig lett å lese den, og den skal handle om tagging. Den handler også om dop og sex, jeg likte den ikke.

Jeg anbefaler boka til gutter rundt 7-12 åringer, som ikke heilt liker å lese, men vil lese noe.

Jeg vil ikke at den skal være nominert til uprisen – så jeg anbefaler den ikke

Hansine, 13 år

Til toppen