Døgnfluedans

Ellen Fjestad Schibsted 2015 11 anmeldelser

Hva var det som egentlig skjedde da Gard døde? Luka må leve videre, men hvordan? Det er ingen hun kan fortelle hemmeligheten til - hemmeligheten bare hun og Gard visste om. Det eneste hun har igjen, er et blåskjær i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Øivind Løvmoen

Øivind Løvmoen

Skrevet av 14. desember 2015 av Øivind Løvmoen på Dokka ungdomsskole

Denne boka handler om Luka som mistet kjæresten sin Gard. Hun går igjennom en hard tid og sørger daglig. Hva skjedde egentlig med Gard? Alt hun nå hadde igjen fra han var et arr. Et arr som kom fra en hemmeligheten mellom dem som hun ikke kan si til noen. Boka er en oppfølger av "Sammen skal vi holde himmelen" som etter min mening er en bok du må lese før du starter på denne. Forfatteren er Ellen Fjestad.
Boka starter veldig treigt og du ønsker ikke akkurat å lese videre på den. Boka er lett og lese, men har ingen spenning i seg før langt uti boka. Handlingen i boka forsto jeg ikke og hver side er like meningsløs som den forrige, så det betyr ikke så mye hvor i boka du starter. Det er derfor jeg mener at man må lese den første boka o. De timene du bruker på å kjempe seg igjennom de 218 sidene denne boka har kan du heller bruke på noe annet. Denne boka er nok skrevet for jenter.
Terningkast:1


Miriam Elisa Olsen

Miriam Elisa Olsen

Skrevet av 11. desember 2015 av Miriam Elisa Olsen på Grim skole

«Det er ingen framtid. Det er ingen morgendag. Det er ingen vei ut av det som ble gjort. Historiebøkene blir skrevet av de som vinner krigene, sier de. Men hva med historien om deg og meg? En historie med bare tapere.»
Døgnfluedans skrevet av Ellen Fjestad, utgitt av Vigmostad & Bjørke er oppfølgeren av Sammen skal vi holde himmelen. Sammen skal vi holde himmelen vant Uprisen 2013 og Østfoldungdommens kritikerpris 2014.
Jeg anbefaler og lese den første boken først, noe jeg ikke har. Boka fortsetter der den forrige slapp, som kan virke forvirrende for nye lesere, men praktisk for de som har lest den første boken. Forfatteren er god til å beskrive tanker og følelser og man lever seg virkelig inn i fortellingen. Det er en fin fortelling og jeg anbefaler den til alle og enhver. Men merk deg likevel at jeg tror den er beregnet mest på jenter.


MARTHE

MARTHE

Skrevet av 8. desember 2015 av MARTHE på Slåtthaug Ungdomsskole

Døgnfluedans

Dette er bok 2 i en serie kalt Luka. Jeg som selv ikke har lest eneren hadde vanskeligheter med å komme helt inn i denne boken. I begynnelsen kan det bli litt lett å bli forvirret fordi den blant annet er en del detaljert, og starter rett der bok 1 sluttet.

Uansett handler denne boken om Luka. Hun har nettopp mistet kjæresten sin, Gard. Hvordan vil hun klare seg nå? Og det eneste hun har igjen er et arr som hun fikk etter hjertet hans. De var så forelsket og fortapt i hverandre at for å være bundet sammen resten av livet, var de villig til å bytte hverandres hjerter. Gard´s hjerte støtet seg fra kroppen hans slik at han døde. Hvordan kunne Luka noen gang tilgi seg for dette? Og hva skjer videre med Luka´s gale kjærlighetssorg?

Denne hjerteskjærende boken er virkelig noe for seg selv. Den er urovekkende bra, spesielt fordi Fjellstad har vært så god til å skrive. Hun beskriver tanker, følelser, sanser og alt mulig som om det var lekende lett. Alt passer utrolig bra sammen, spesielt historien fordi den virker ganske trolig. Ikke det med at de byttet hjerter, men i hverdagen kan man oppleve og se slike følelser som Luka hadde. Disse er blant annet kjærlighetssorg, lengsel, sinne, hat og mye mer.

Denne boken kan jeg lett anbefale selv om jeg ikke hadde lest eneren. Den var kjekk og nervepirrende. Det var konstant spenning. Jeg kan trygt si at det var en rød tråd i boken. Boken passer nok kanskje best til jenter, siden alt er fra en jentes perspektiv, men ser ikke bort i fra at gutter også kan lese den.

Alt i alt en sabla god nok! Terningkast 6.


Hallvard Vesetrud

Hallvard Vesetrud

Skrevet av 1. desember 2015 av Hallvard Vesetrud på Hvittingfoss skole

Boka handler om en jente som har mistet kjæresten sin. Hun går rundt i gatene å vil ha svar på hva som skjedde med ham. Hun finner et brev som skal gi svar på nesten alt. Boka er ganske bra og den er lett å lese, men setningene kan bli litt lange, handlingen derimot er forferdelig, det første spennene som skjer er på side 157 og varer i 7 sider. Spenning er viktig for en bok den drar deg med inn i handlingen, uten spenning er det samme flate tekst hele tiden. Innledningen var teig, og man fikk ikke lyst til å lese videre. Det var litt banning her og der som trekker boka enda litt mer ned.

Min mening

Gjespe seg gjennom sirka 200 sider med ganske flat tekst tar sin tid. Boka tar deg med til en ganske normal by i juletida der det skjer nesten ingenting hovedpersonen sørger over kjærestens død i hele boka. Uansett hvor du begynner å lese i boka har du ikke peiling på hva som skjer. Den ene siden er like meningsløs som den andre. Boka får deg til å tenke, tenke på hva du gjorde i vinterferien for to år siden. Denne boka er nok beregnet til jenter og de aller færreste gutter.

Terningkast 1


Malin Finni

Malin Finni

Skrevet av 30. november 2015 av Malin Finni på Torpa barne- og ungdomsskole

Bokanmeldelse
Malin
Hjerte i hånden
Døgnfluedans er en bok som handler om litt action, drama og kjærlighet.
Luka har mistet personen hun elsket, hun strever seg gjennom den harde tiden. Luka må leve med et arr, etter at Gard ga henne hjertet sitt. Men bare de to visste om det.
Boka er skrevet av Ellen Fjestad.
Begynnelsen av boka er detaljert, men ganske enkel å lese, fordi det var ganske korte kapitler. Jeg får bare lyst til å fortsette å lese boka, for den handler om ei modig jente med en sykdom hun ikke visste om. Da stiller den hun elsker mest opp og gjør noe med det. Jeg syns boka var veldig bra, bare litt hard og vanskelig i visse setninger, litt mindre spennende på slutten.
Boka er godt skrevet, jeg får følelsen av hvordan hovedkarakteren har det og føler seg. De fleste ungdommer nå til dags liker litt action, drama og kjærlighet. Så denne boka syntes jeg da passer bra for en typisk ungdomsbok, jeg tror jenter får mer følelsen av boka enn det gutter hadde gjort, men det er ikke bare en typisk jentebok. Gutter kan helt fint lese den, for Luka er en ganske sterk kvinnelig karakter.
I boka er det noen overraskelser, plutselig kan Luka bli veldig modig og tøff, og til tider kan hun være veldig skjør.
Boka slutter overaskende, Luka finner ut om hjertefeilen hun hadde. Gard gjorde da noe som er ekte kjærlighet. Men tenkte han noen gang på at hun måtte da leve livet sitt uten personen hun elsket mest i verden.
Boka var spennende men mot slutten begynte jeg å bli litt lei av å lese boken, for da syntes jeg den ble litt mindre spennende. Jeg er ikke selve lese- typen, men likte boka helt til slutten. Hvis det hadde skjedd noe mer action på slutten hadde jeg sikkert lest slutten med en gang også.
Jeg gir denne boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen