Døgnfluedans

Ellen Fjestad Schibsted 2015 11 anmeldelser

Hva var det som egentlig skjedde da Gard døde? Luka må leve videre, men hvordan? Det er ingen hun kan fortelle hemmeligheten til - hemmeligheten bare hun og Gard visste om. Det eneste hun har igjen, er et blåskjær i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nikoline Killi Haugen

Nikoline Killi Haugen

Skrevet av 2. november 2015 av Nikoline Killi Haugen på Otta Ungdomsskole

Å ELSKE ETTER DØDEN
Luka har nettopp mistet kjæresten sin, og strever med å fortsette videre i livet. Det eneste hun har igjen etter han er et arr. Arret etter hun fikk hjertet hans. Dette er det bare hun og Gard som vet. At de var så forelsket at de byttet hjerter, for å være bundet sammen for alltid. Det de ikke visste var at kroppen til Gard kom til å støte fra seg hjertet hennes, og bli sunket ned i jorden for evig. Hvordan kan hun leve videre etter dette? Denne boka handler om hvor gal kjærlighetssorg kan gjøre deg, og Fjellstad beskriver det helt perfekt.

Denne boka er nå en av mine favoritter. Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville lese «Sammen skal vi holde himmelen» før denne og likevel var boka hjerteskjærende. Den beskriver hvordan de små tingene er det som teller i det store hele. Hvordan mennesker lukter, fargen på øynene deres, og de små «feilene» som nesten bare du legger merke til, men likevel elsker. Det er de små tingene som får Luka til å fortsette, som gjør henne glad. At man ikke bare kan slutte å elske en person, selv om den andre slutter å puste. Kjærlighet har ingen grenser, og det er virkelig framhevet i denne boka her. Bare det at Luka føler hun får vondt i hjertet når hun kysser en annen gutt, fikk meg nesten til å gråte. På samme tid er hun sint på Gard, skal hun ikke få lov til å finne seg en ny kjæreste noen gang? Det sies at linjen mellom å elske å hate er liten. Og jeg tror at Luka føler veldig på akkurat det. Hun elsker Gard, men hater at han forlot henne så fort, uten en advarsel. Handlingene i denne boka er veldig hverdagslige, som kjærlighetssorg, utroskap, forskjellige syn på verden og familie. Men Ellen Fjellstad har satt et litt spesielt preg på boken, og det er det som gjør den så bra.

Jeg vil si at denne boken kanskje passer bedre til jenter, men hovedpersonen er en såpass sterk kvinnelig karakter at gutter gjerne kan lese den.

Denne boken anbefaler jeg virkelig hvis du vil lese en litt mer nytenkende roman, som du ikke glemmer med det første.

Jeg gir denne boka terningkast 6.

Til toppen