Døgnfluedans

Ellen Fjestad Schibsted 2015 11 anmeldelser

Hva var det som egentlig skjedde da Gard døde? Luka må leve videre, men hvordan? Det er ingen hun kan fortelle hemmeligheten til - hemmeligheten bare hun og Gard visste om. Det eneste hun har igjen, er et blåskjær i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Fredrik

Fredrik

Skrevet av 14. november 2017 av Fredrik på Fagerborg skole

Boken starter litt sakte, men den går mye opp rundt halveis i boka.
Boken var ganske interessant. boken ser på noen ting som går på i verden idag, som for eksempel global oppvarming, olje katastrofer og sånne ting
Jeg likte boken selv om jeg følte at det var litt sakte med selve storien.
Jeg gir den terningkast 4


Knut Kaikor M.Mina

Knut Kaikor M.Mina

Skrevet av 15. desember 2015 av Knut Kaikor M.Mina på Hvittingfoss skole

Boka er den andre boka i trilogien etter "Sammen skal vi holde himmelen" lagd av Ellen Fjestad.
Man burde lese den første boka først fordi det virker som det er en viktig del av historien, som gjør at det er vanskelige å følge med i historien.
Boka følger Luka som har mistet kjæresten Gard, som hun byttet hjerte med.
Hjerte transplantasjonen ble gjort ulovlig av en lege, så hun kan ikke fortelle noen om det.
Hun har en farmor på et sykehjem som hun har fortalt at hun er sammen med gard, men hun husker ikke hvem luka eller noen andre er.
Luka får smerter i hjertet hver eneste gang hun kommer i et forhold med en annen mann, så hun føler at Gard fortsatt er med henne.
Det virker som denne boken er rettet mot jenter, fordi man hører mye om følelsene til Luka .
Boka passer mest til folk som liker å lese bøker som handler mye om kjærlighet.
Boka har ikke noe spenning og er ganske vanskelig å komme seg igjennom.
Jeg synes boka ikke burde bli nominert til ungdomsprisen
Jeg gir boka terningkast 1


Ida Benjaminsen

Ida Benjaminsen

Skrevet av 15. desember 2015 av Ida Benjaminsen på Furnes ungdomsskole

Døgnfluedans fortsetter der den første boka i serien (Sammen skal vi holde himmelen) slapp. Luka har nettopp mistet kjæresten Gard. Det eneste hun har igjen etter han er et arr. Et arr etter operasjonen der de byttet hjerter. Det viste seg at kroppen til Gard støtet fra seg hjertet en stund etter operasjonen. Eller var det egentlig det som skjedde? Luka må leve i savn og sorg. Hvordan skal hun noen gang kunne tilgi seg selv for det som skjedde med Gard?
Jeg hadde på forhånd lest «Sammen skal vi holde himmelen». Jeg vil anbefale å lese den boka før du leser denne, fordi da er det lettere å forstå handlingen.
Alt i denne boka er beskrevet utrolig godt. Alt fra Lukas følelser til de små tingene som skjer er med på å skape denne fantastiske boka. Det er lett å leve seg inn i boka på grunn av alle de gode beskrivelsene. Forfatteren beskriver hovedpersonen, Luka, på en veldig god måte hele veien. Jeg synes boka starter litt treigt, men mot slutten ble den utrolig spennende og umulig å legge fra seg. Boka er veldig original på grunn av handlingen, men også på grunn av måten den er skrevet på.
Jeg anbefaler absolutt å lese denne boka. Den er spennende og har utrolig gode beskrivelser. Jeg tror den passer litt bedre for jenter enn gutter. Det er fordi jeg tror jenter kanskje vil få litt flere følelser av den enn gutter. Boka fikk meg virkelig til å tenke, og jeg tror ikke jeg kommer til å glemme den med det første. Den får terningkast 5 fra meg.


Sunniva Jægtvik

Sunniva Jægtvik

Skrevet av 15. desember 2015 av Sunniva Jægtvik på Søvik Oppvekstsenter

Boken er skrevet Ellen Fjestad. Det er oppfølgerboken til «Sammen skal vi holde himmelen».
Boken følger Luka, som har mistet kjæresten sin. Det eneste hun har igjen etter han er et arr i brystet, fra en hjertetransplantasjon mellom dem, som hun ikke kan fortelle til noen. Den eneste personen Luka har fortalt om Gard til er farmora hennes. Som nå ligger på sykehjem, i en tåketilstand der hun ikke kan huske Luka. Hun føler at hun fortsatt har en forbinding til Gard. Hun klarer ikke ha et kjærlighetsforhold til noen andre, fordi hun får fysiske smerter i hjertet av det. Hun føler at han fortsatt er med henne.
Jeg vil anbefale å lese første bok i Luka-serien først. Jeg har ikke lest første bok i serien, og følte at det ble forvirrende når jeg ikke visste bak historien.
Jeg fikk en følelse av at forfatteren snakket seg bort underveis i boken. Plutselig handlet boken om bjellegeiter og julegardiner, og om Luka sine meninger om juletrær. Det gjorde boken vanskelig og sette seg inn i, fordi den ikke hadde noen sammenheng. Boken skildrer følelser veldig bra, og beskriver sorgen og savnet Luka føler på en måte som gir boken en realistisk følelse.
Boken handler mye som tankene og følelsene til Luka, og passer nok best for jenter. Det er en bok som spiller mye på følelse og ubehagelige situasjoner. Luka snakker mye om savn, om hvordan ting pleide å være.
Underveis får vi høre tilbakeblikk fra opplevelser som har gjort inntrykk på henne. F.eks. begravelsen til Gard. Vi får også høre om gleden Luka finner i kunst. Noe som er et viktig budskap.
Jeg vil si at boken har flere viktige budskap. Selv om den passer best for jenter vil jeg si at den kan være vært å lese, hvis man er interessert i sorgfylte spenningsbøker. Terningkast 4,5.
Anmeldt av Sunniva Jægtvik.


Eline Brenne

Eline Brenne

Skrevet av 15. desember 2015 av Eline Brenne på Varteig skole

Døgnfluedans.
Jeg vet ikke hva denne boken går ut på. Jeg bare leste den igjennom og fant ut at det var noe som hadde skjedd med et hjerte og en kjæreste som var død, og en fabrikk. Denne boken syntes jeg var et rot og det var for mye skildringer, fordi at absolutt alt skulle skildres til hver minste detalj. Denne boken kunne sikkert skjedd i virkeligheten, men ikke i mine tanker. Vis du skal lese denne boka bør du lese eneren først, noe som ikke jeg gjorde. Når jeg leste var det vanskelig å lese hva som stod, fordi ordene var så kompakt. Selve språket passer til teksten. Passer for 15-åringer.
Jeg gir denne boken en svak 2er.

Vis flere anmeldelser

Til toppen