Dødsreisen

Caterina Cattaneo Gyldendal 2013 7 anmeldelser

Dette er historien om en ung jente som får livet snudd opp ned i det hun får øye på Dødshesten. Den viser seg bare når noen skal dø. Men hvem er det som skal dø? Moren eller faren, som alltid Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Jotner og Norner? Hva er det?

En bok med navn «Dødsreisen» dukker opp. Jeg syntes at tittelen gjør at en får lyst til å lese boka. Boka er på 111 sider og er ikke særlig lang. Da jeg først begynner å lese, er det veldig mange fremmedord jeg aldri har hørt om. Som «norner» og «jotner». Ï siste del av boka finner man en ordliste med fremmede ord som dukker opp. Som sagt er det en del ord, og man må nesten gå bak i ordlista hver gang et rart ord dukker opp. Boka er forvirrende med tanke på ordene forfatteren bruker.

Tora er 16 år og skal snart vinke farvel til broren hennes, Trym. Plutselig ser Tora en slags hest med tre øyne. Dødshesten. Hun har hørt om den før. Hun vet at når noen ser hesten, skal noen i familien dø. Og at hun ikke kan si til noen at hun har sett hesten. Tora går ut i skogen og finner ut at det er hun som skal dø. Men Tora nekter å dø som 16 åring. Hva vil egentlig skje med Tora.

Boka ga meg en negtativ opplevelse, selvom boka er lettlest. Forfatteren klarte ikke å holde spenningen oppe hele tiden, noe som gjør boka, rettogslett, kjedelig.

Av Britanna Paramore


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsreisen

Caterina Cattaneo har skrevet boken ”Dødsreisen” som tar utgangspunkt i norrøn mytologi.

Etter at dødshesten viser seg for Tora en julemorgen, er hun nødt til å finne ut: Hvem som skal dø? Tora går ut i natten for å finne Helke, den mektige trollalven i tjernet. Men hun får også svar på noe annet. Sannheten er sjokkerende og snur hele den verdenen hun kjenner til opp ned.

Boken var spennende, overraskende og lett å lese, men den manglet språkbilder og at den viser istedenfor å fortelle. Det gjorde at boka ble litt tørr og kjedelig noen steder.
Forfatteren skriver mye handlingsreferat, men det kunne vært litt mer av tankereferat og skildringer.
Boken kan passe for ungdommer som liker norrøn mytologi. Boken var litt vanskelig å legge fra seg fordi den var spennende, men den var også litt kjedelig noen steder. Starten var fengende og ga et lite frampek på hva som skulle skje videre. Noen av ordene som ble skrevet i boka var vanskelig å forstå, men det sto ordforklaring bakerst i boken. Jeg tror at moralen i denne boken handler om å velge den riktige veien selv om den er vanskelig å gå. Tora har blitt sterkere fordi hun godtar det som har skjedd og hun velger den rette veien selv om den er den vanskeligste og sannheten er smertefull. Den handler også om at det alltid finnes et lys i tunnelen.

”Dødsreisen” er en spennende, overraskende og lettlest bok som handler om å velge den rette veien. Den mangler noen språkbilder, skildringer, tankereferat og å vise istedenfor å fortelle. Personlig synes jeg at ”Dødsreisen” er en ganske fin og spennende bok, men den mangler skildringer og språkbilder som kunne gjort det enklere å ”leve seg inn” i boken.

Av BSN

Til toppen