Dødsreisen

Caterina Cattaneo Gyldendal 2013 7 anmeldelser

Dette er historien om en ung jente som får livet snudd opp ned i det hun får øye på Dødshesten. Den viser seg bare når noen skal dø. Men hvem er det som skal dø? Moren eller faren, som alltid Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Interresang og spennende.

Bokanmeldelse av «Dødsreisen»
Forfatteren av boka heter Caterina Cattaneo og er født i 1967. Hun er født i Bergen og bosatt i Ski. Andre bøker hun har skrevet er Dvergene, Løgnere og Ord for Ord. Denne boka tilhører fantasisjangeren.
Historien handler om Tora, en 16 år gammel jente og broren hennes Trym. Tora har en spesiell sangstemme som gjør at hun kan få kontroll over mennesker og dyr. Hun bor på en gård sammen med resten av familien. Trym er gammel nok til å ta hyre på et handelsskip. Tora og foreldrene hennes er engstelig og redde fordi han skal reise ut og vil helst at han blir hjemme et år til. På julemorgen står Tora og ser utover havet mens hun tenker på Trym. Hun har hatt mareritt og trenger å roe seg ned. Da hun snur seg ser hun en stor, grå hest med tre øyne stå på gårdsplassen. Dødshesten. Den viser seg hver gang noen skal dø. Utover i fortellingen avdukes hemmelighet etter hemmelighet som Tora aldri har fått vite før nå. Men hva skjer når Tora går ut på julekvelden for å oppsøke Helke for å få vite sannheten. Da hun egentlig skulle ha ligget i sin egen seng?
Bokas tema er sorg og vennskap fordi broren skal reise fra familien og alle synes det er vanskelig. Vennskap fordi søsknene er sterkt knyttet til hverandre.
Historien er knyttet til Norrøn mytologi og det synes jeg forfatteren har fått fram tydelig fordi det hele tiden vises til gudene i teksten. Det var en spennende vri som jeg synes hun var heldig med, da hun brukte de forskjellige gudene og fikk det til å bli en blanding av det gamle og hennes egen fantasi.
Jeg synes boka var lettlest med få sider og store bokstaver. Det var enkelt å forstå hva forfatteren mente og ville utrykke i teksten. Det er noen beskrivelser i teksten, men mye er allikevel overlatt til leseren å danne seg bilder av.
Jeg synes boka passer for ungdommer fordi det handler om det å være ungdom. Siden Tora er så spesiell som det hun er, blir det allikevel vanskelig å kjenne seg igjen i henne. Jeg opplever at boka er lett å forstå fordi forfatteren bruker et enkelt språk. For meg er det viktig at bøkene er fengene og utfordrende så jeg må bruke leseferdighetene mine og konsentrere meg om boka og dens innhold. Denne boka passer nok best for de som liker fantasisjangeren og trenger lettleste bøker med en enkel handling.

Av Hannah Eriksen


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsreisen

Bokanmeldelse om «Dødsreisen». Den er skrevet av Caterina Catteneo, som er født i Bergen, 1967. Hun har bla. Skrevet bøkene Løgnere og Ord for Ord. Sjangeren er Fantasi.
Boka handler om Tora som er 16 år gammel. Hun ha en spesiell sangstemme som gjør at un tar kontrollen over dyr og kanskje til om med mennesker?
Broren hennes Trym er gammel nok til å dra ut på handelsskip med den gode vennen Grim, som har lært han alle kunnskapene sine. Tora er svært bekymret over broren, og er redd at han skal komme til skade og aldri vende hjem. Pga denne bekymringen har Tora ofte mareritt. En natt går hun ut av huset for å roe seg ned. Vil synet av skapningen på plenen gjøre at Trym dør ? Og hva vi skje når Tora drar ut i skogen for å finne Helke, og finne ut sannheten?
Bokas tema er sorg, og dette synes jeg forfatteren har fått til bra, på en spesiell måte. Alt det Tora opplever blir skrevet ned på en skikkelig måte. Man får virkelig sett seg rundt i tankene i Tora sitt hodet. Det er bra beskrevet og variert ordbruk.
Det eneste som gjør at jeg må stoppe å lese, er at jeg mener boken kanskje er litt for «lett» for en på min alder. Den er skrevet på et lett språk, og litt små setninger. Ikke at lettlest er dårlig, men jeg synes den kanskje kunne passet bedre for en mindre person.
Bort fra dette, var boken bra fengslende og jeg likte at den var skrevet fra en annen tid, så de var litt forskjellige miljøer og språk.

Av Anna


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Det ville rittet

Boka heter Dødsreisen ,og handler om ungjenta Tora som lever et fint liv sammen med mor, far og storebroren Trym. Vi blir tatt tilbake til vikingtida, det nærmer seg jul og alle strever hardt for å ordne alt klart så de kan nyte jula. Men plutselig, midt i forberedelsene ser Tora dødshesten. Dødshesten viser seg kun når noen skal dø, og Tora blir veldig redd. Hvem i familien er det som kommer til å dø? I ren desperasjon søker hun hjelp hos trollalven Helke, og der får hun vite noe hun aldri i sin villeste fantasi kunne forestilt seg.
Forfatteren heter Caterina Cattaneo, og hun har skrevet mange andre bøker. Jeg tror denne boka er en del av en serie, og jeg kan ikke vente med å lese resten. Boka var lett å lese med store bokstaver og gode avsnitt. Boka hadde et gammeldags språk , men var likevel utrolig fengende og veldig lett å leve seg inn i. Denne boka passer til ungdom i alderen 13 til 16, og jeg anbefaler den virkelig!

Av Siri Marie


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsreisen

Dette var en veldig bra bok. en av de bedre jeg har lest faktisk. men en tingene jeg ikke likte var at det var noen lange og vanskelige ord, dette er jo en ungdomsbok og da syns jeg at ungdommen skal skjønne hva de leser.men dette var det eneste som trakk ned bokens kvalitet.

boken er skrevet av caterina cattaneo, og har handling fra vikingtiden. det handler om ei jente som heter tora. hun er ei jente på 16 som lever godt med sine foreldre og bror, helt til en morgen bare noen dager før julekvelden at hun ser dødshesten. denne hesten viser seg bare når noen skal dø. nå har du kjangsen til å bli med i eventyret og prøve og finne ut hvem som står for tur. dette er en bok som holder på spenningen til siste slutt, ANBEFALES!!!

Av Marius


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Denne boken vil jeg ha!

Boken heter Dødsreisen, og den handler om jenta Tora som har to forskjellige farger på øynene og en spesiell gave til å lokke dyr til seg. Hun lever sammen med sin far, mor og storebror. Men alt blir annerledes når dødshesten viser seg for henne og hun blir redd for hvem som skal dø. Da begynner hennes reise for å få svar.
Boken er skrevet av Caterina Cattaneo og det er hennes 3 bok.
Det er en litt vanskelig bok om man gjerne vil ha hele innholdet med, for det må leses litt imellom linjene om man vil få en fullstendig forståelse. Det er ikke en lærerik bok, den nordiske mytologi som er med, er skrevet om så det passer inn i denne fantasy bok. Den er skrevet mye om hva Tora føler og tenker, vi får se det fra hennes synsvinkel.
Den boken kan jeg ikke sammenligne med andre bøker, den har sitt helt eget særpreg som gjør den annerledes. Jeg vil anbefale denne bok for de fleste, men om den ikke fanger på de første sidene (1,2 og 15) vil den ikke det senere heller. Jeg syns den var veldig god, da jeg først var igang var den veldig vanskelig å legge fra seg.

Av Alice

Vis flere anmeldelser

Til toppen