Dødsengler

Steffen R.M. Sørum Aschehoug 2013 4 anmeldelser

«Hva om jeg sier at Gud ikke finnes, men at englene er kommet tilbake for å overta fremtiden?» To steder i Norge. Fire ungdommer. Tre medhjelpere. En fremtid. I Oslo rammes to bygninger av en gasseksplosjon. Mystiske kvinnevesener dukker opp, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsengler

Det begynner å skje rare ting med fire ungdommer som ikke kjenner hverandre. Ting som ikke kan forklares. Umenneskelige vakre mystiske kvinner er ute etter dem og farlige engler er i ferd med å drepe uskyldige ofre. Men ungdommene har overnaturlige evner som kan redde verden. Men vil de klare det?
Dødsengler er første boken i en serie. Sjangeren er spenning og fantasy. Den er på 337 sider og er gitt ut av Aschehoug. Boka er skrevet av Steffen R. M Sørum som har gitt ut flere bøker for voksne, men dette er den første romanen for yngre lesere.
Handlingen virket spennende og hørtes veldig gøy ut men da jeg begynte å lese ble jeg veldig skuffet. Det ble for mye beskrivelser så det ble kjedelig å lese og noen ganger da handlingen ble spennende, gikk det for fort sånn at du nesten ikke fikk med deg hva som hadde hendt. Boka var vanskelig å lese og jeg måtte nesten kjempe meg gjennom den. Den var også litt vanskelig å forstå og hadde litt mye banning.
Denne boka falt ikke i så god smak hos meg men, den passer kanskje for andre. Passer best for ungdom mellom 12-16 år.

Av F. Bergersen


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsengler

Engler.. Bevingede vesen, bud fra høyere makt. Vi har alle egne oppfatninger om hvordan englene ser ut. Noen mener de er vakre bud, andre at de er trøstende hjelpere, og de fleste ser for seg babyer med små, søte vinger. Hva om de ikke er bud fra høyere makt? Og hva om de ikke er snille? Hva om de ha noe ondt sinnet? En svart fremtid nærmer seg om vi ikke stopper dødsenglene!

I dag: Vi følger fire ungdommer, alle med sine egne kamper: Mikkel med sorg etter å ha miste moren, Ida som sloss for å bli sett av sin far, snøbrettproffen Super G og Petter som føler et sterkt press fra sin far om å gjøre karriere. De blir alle sammen dratt inn i en større og farligere kamp enn de mot sine personlige, indre slagsmål. De blir dratt inn i en krig som foregår i en dyster fremtid, der slagene skjer når som helst i tiden.

Det er en kjapp bok. Det skjer mye, hele tiden og overalt. Der var mange spennende scener her: Mikkel og Ida i et småfly med kurs rett mot slottet omringet av ”dødsengler”. Et skatehopp som går forferdelig galt (det som skjer etterpå var brutalt!) og ikke minst Mikkel sitt hopp ut fra fly i en ”Wing suit” med snøbrett på ryggen og ingen peiling på hvordan det virker. Dette er scener som får deg til å flippe bokside etter bokside for å finne ut hvordan det går. Men alle disse flotte scenene ble ikke til sammen en god historie. Jeg ikke nysgjerrig på verken den dystre fremtiden, på de fire ungdommene eller hvordan det hele skulle gå. Verden føles ikke helt ”skrudd sammen”, det er definitivt mer ”Fiction” enn ”Science”. Jeg burde likt dette, men dessverre.

Av Anna


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsengler

”Dødsengler” er en fantasy roman.

Engler dukker opp flere steder i verden og i flere tidsepoker. I Oslo rammes to bygninger av en gasseksplosjon og i Kvengedal dukker det opp mystiske kvinnevesener, like vakre som de er dødelige. Farlige engler som er i ferd med å drepe uskyldige ofre. De blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Heldigvis har Mikkel, Ida, Peder og Noor krefter som speiler englenes egenskaper, men kan de redde menneskeheten?

Boken er lett å lese og forfatteren bruker korte og lange setninger når det passer. Språket er spennende og lett og overraskende. Teksten inneholdt en del banning og det er akkurat som om forfatteren er hovedpersonen når man leser hva de føler og tenker. På starten og på slutten dukker det opp mange metaforer, kontraster og språkbilder. Boken inneholder mye handlingsreferat, tankereferat og skildringer som er gode og gjør teksten spennende. Forlaget har også lagt ut en litt morsom advarsel som jeg tror prøver å skape spenning og forventning for leseren.

Det jeg synes er spesielt med denne boken er at det er en pose som innleder til handlingen litt som Hedwig uglen til Harry Potter når den kommer flyvende på vei til Harry på starten av filmen og så er handlingen i gang når Hedwig kommer frem. På slutten blir posen borte og gir et frampek om at hovedpersonene kanskje drar til et annet sted for slåss mot dødsenglene.

Denne boken passer til ungdom og jeg vil anbefale den til alle som liker å lese om fantasy. Boken handler mye om vennskap, kjærlighet, sorg og kampen mot det gode og det onde. Personlig syntes jeg det var nesten umulig å legge fra meg boken fordi den var så spennende. Det var en fengende start og at forfatteren viste hva som skjedde istedenfor å fortelle det rett ut. Jeg tror at moralen til denne boken er at ikke alt er som det ser ut som og at selv om ting blir verre og verre kan man fortsatt finne kjærlighet og vennskap.
Personene har forandret seg ved at de har klart å fylle tomrommet inni seg med vennskap og kjærlighet med hjelp av dødsenglene. Jeg tror hovedpersonenes utvikling er troverdig fordi hvis jeg hadde vært en av hovedpersonene ville jeg også forandret meg på samme måte. I tillegg inneholder boken mye metaforer og språkbilder som til sammen med det andre gjør boken spennende, overraskende og litt trist.
Jeg synes denne boken var veldig spennende og jeg håper andre vil like denne boken like mye som meg eller bedre.

Jeg synes denne boken er en av de beste bøkene jeg har lest.

Av BSN


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Dødsengler – Momentum, av Steffen R.M. Sørum

Dødsengler – Momentum er en mesterlig skrevet bok som passer for ungdom over 13 år. Den markerer starten på en ny serie som følger Mikkel, Ida, Noor og Peder som blir mål for vakre kvinneskapninger med evner fra dyreriket. De er menneskeskapte engler.

Boka følger fire ungdommer, bortsett fra Peder, i parallellhandling med hverandre i to grupper. De opplever at de utvikler evner, og blir sett på som mål av dødbringende engler. Englene er fra fremtiden der de prøver å utrydde alle menn i verden. De mener at det da blir slutt på all krig og ondskap i verden.
Mikkel og Ida bor i Kvengedal. De blir blandet inn i kampen mot englene en kveld Mikkel skal møte Ida et sted hun skal gi ham tilbake et skateboard han hadde kastet fra seg i raseri. I stedet møter han en vakker kvinne som sier han er i besittelse av noe som ikke er hans. Hun prøver å plassere en dolk i hodet på ham. Ved hjelp av en krigsveteran som kjempet på tyskernes side i andre verdenskrig lærer de om englene, og finner ut at Idas far er i fare oppe i Kvenga. De setter ut på en farefull ferd for å redde ham.
Noor kommer i kontakt med en mystisk mann, Lucian, som fører henne til Peder Dabb. Lucian forteller dem om de dødbringene suristene, skapninger fra fremtiden som har kommet tilbake for å drepe mennesker som kan speile de sinnsyke evnene deres. Noor vet ikke hva hun skal tro, men når hun blir forsøkt drept under graderingen hennes i taekwondo blir hun med Peder i et forsøk på å stenge portalen suristene kommer fra.

Resten må du lese for å skjønne. Det er så masse som foregår, og til tider er det vanskelig å skjønne hvordan forfatteren skal få alle hovedpersonene til å møtes. Han klarer det på en utrolig bra måte. Jeg ser fram til å se hvordan forfatteren fortsetter serien etter å ha tatt livet av en den karakteren som ga boka mest grobunn. Det blir spennende å se, men jeg håper han lykkes.

Av Truls Toftevåg

Til toppen