Dødsengler 3: Endelikt

Steffen R.M. Sørum Aschehoug 2015 34 anmeldelser

Akkurat nå var Mikkel større enn Isaac Newton og Albert Einstein. Viktigere enn Christopher Columbus og Fridtjof Nansen. Men ingen ville noensinne få vite det. Han ville aldri kunne dele dette med noen. Et arkeologisk funn dypt under Jerusalem skaper Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tiril Olaussen

Tiril Olaussen

Skrevet av 12. desember 2016 av Tiril Olaussen på Håvåsen skole

Dødsengler – Endelikt, forlag Aschehoug, er skrevet av Steffen R.M. Sørum, og er en Sci-Fi bok.

5 ungdommer fra Norge reiser i tid og prøver å redde verden fra suristene og dødsenglene. En av dem har ansvar for den hemmelige organisasjonen Lasarus, mens de fire andre er fanget i fortiden.

Dette er den tredje og siste boka i serien dødsengler. Jeg har ikke lest de to første bøkene, så det var litt forvirrende å begynne på den tredje, men boken forklarte det viktigeste som hadde skjedd tidligere. Begynnelsen var litt forvirrende, og siden jeg ikke kjente alle karakterene var det vanskelig å følge helt med, men jeg kom inn i det etter hvert. Starten var spennende og jeg fikk lyst til å lese videre. Starten og slutten hang på en måte sammen, og alt ga mer mening etter å ha lest hele boken, men man måtte følge med i svingene.

Boka var spennende, og etter et kapittel fikk jeg lyst til å lese videre for å finne ut hva som skjedde. Slutten på boka var uventet og åpen, som gjorde det mer spennende. Jeg klarte å leve meg inn i boka, på grunn av skildringene, handlingen og karakterene. Hovedpersonene i denne boka er ungdommer, som gjør det lettere å kjenne seg igjen.
Jeg liker selv sci-fi, som er litt av grunnen til at jeg likte boka. Om du ikke er interessert i overnaturlige fortellinger, eller ikke liker reiser i tid, er ikke denne boka for deg. Men om du vil på en tidsreise med fem kjekke ungdommer, møte de grusomme dødsenglene og følge med dem i sorg og glede, så er denne boken for deg, og bør nomineres til u-prisen.


Peder Gran Kjøsnes

Peder Gran Kjøsnes

Skrevet av 9. desember 2016 av Peder Gran Kjøsnes på Vear skole

En god bok under alt rotet

Dødsengler 3 handler om hvordan en gruppe ungdommer forsvinner i fortiden imens de prøver å stoppe en type drapsvesen som er kalt dødsengler. Dødsengler er drapsvesener som ble lagd av høyere makt for å jakte ned mål gjennom alle tider, men de vet ikke hvem derfor følger de bare etter gjennom portaler og prøver å stoppe dem.

Denne boka var en sci-fi bok som valgte å ha om tidsreiser og dødsengler. Tidsreise delen var veldig forvirende fordi man fikk aldri en god forklaring på hvordan det funket. Det var sikkert forklart i en av de andre bøkene som jeg ikke har lest. Det jeg vet er dårlig forklart er hvordan dødsenglene noen ganger bruker en mengde forskjellige våpen og bruker dem bare en gang for å hjelpe plottet videre. Noe annet som ikke ble gjort bra var at forfatteren valgte å dele plottet i 2 deler og det gjorde plottet nesten umulig å følge fordi det ene øyeblikket var vi hos Hein imens det andre var vi hos Ida, Mikkel og Noor.

Boka var ikke særlig forutsigbar fordi du visste aldri egentlig ikke hva som ville skje når de møtte dødsengler. Jeg likte det ganske selv om det bare virket som et hull i plottet så det irriterte meg samtidig.

Der boka virkelig skinte var skildringene forfatteren er ekstremt god på å beskrive hva karakteren tenkte samtidig som du kunne føle at de forandret seg over eventyret. Selv om de noen ganger byttet uten at noe hadde skjedd.

Jeg føler at denne boka ikke er alt for original fordi det er ikke første gang tidsreise lager masse plothull og at en mektig høyere makt blir sett på som en trussel og blir framvist som et vesen som var hellig i fortiden/at det var der ryktene av engler og guder kom fram.

Jeg anbefaler denne boka til ungdommer og unge voksne fordi dette har en fantasy følelse rundt det hele. Jeg gir denne boka terningkast: 4 fordi jeg personlig likte den.


Simen Lafton

Simen Lafton

Skrevet av 1. desember 2016 av Simen Lafton på Jevnaker skole

Boka handler om fire ungdommer som reiser i tid. Ungdommene som ble igjen må kjempe for å få de andre hjem igjen mens Kendra som vet hvordan, ligger i koma og dør sakte men sikkert. Mens de blir jaget av dødsenglene.
Jeg mener at boka hopper litt for mye mellom hvert kapittel. Det er veldig vanskelig å huske hvem som er hvem og hvem som vet hva og hvem som gjør hva. Det virker også som om boken hopper fram og tilbake mellom to historier. Boka har visstnok hoppet fram i tid og glemt noen parter om hva dødsenglene er.


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 16. november 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

Dødsengler 3

Boka: Dødsengler 3 er siste bok i triologien Dødsengler. Sjangeren er Sci-Fi. Det handler om noen ungdommer som er med på et prosjekt kalt Lazarus der de reiser tilbake i tid. Fem ungdommer er fanget i fortiden og må finne ulike portaler for å komme tilbake til nåtiden. I tillegg må de prøve å unngå å møte på de farlige dødsenglene.

Min opplevelse av boka: Boka startet veldig spennende og midt inn i handlingen. Romanen var ofte forvirrende fordi det kom veldig mye informasjon på en gang i starten, og fordi det var mye informasjon jeg ikke forstod noe av, som for eksempel Lazarus prosjektet. Det ble aldri forklart hva dette var og siden jeg ikke har lest de første bøkene visste jeg heller ikke hva det var. Romanen hadde mange spenningstopper og det skjedde alltid noe. Dette gjorde at jeg ble veldig oppslukt av handlingen, selv om det var mye jeg ikke forstod. Forfatteren har klart å blande virkeligheten og fantasi på en måte som virket veldig realistisk. Slutten endte veldig forvirrende og åpen. Jeg måtte selv tenke meg til hva som skjedde og hva som kom til å skje videre, fordi det ikke stod svart på hvitt. Boka bytter hovedperson i nesten hvert kapittel. Dette syntes jeg var bra fordi da fikk jeg sett fortellingen fra ulike synsvinkler.

Originalitet og språk: Boka er veldig original. Jeg har aldri lest lignende. Språket var lett å forstå og var skrevet slik ungdom flest gjør. Dette gjorde det lettere å leve seg inn i handlingen.

Oppsummert: Jeg likte denne boka veldig godt. Den var original og forfatteren klarte å fenge interessen min. Romanen var spennende og virket veldig troverdig. Det føltes som om handlingen kunne skjedd i virkeligheten, selv om det var mye fantasi. Den som trekker boka ned er at den er veldig forvirrende. Det er mye informasjon jeg ikke forstår fordi jeg ikke har lest de tidligere bøkene i serien. Likevel anbefaler jeg boka, men jeg tror at du vil få en bedre leseropplevelse om du har lest de tidligere bøkene i serien. På grunnlag av dette gir jeg terningkast: 4


Magnus Posti Møller

Magnus Posti Møller

Skrevet av 8. november 2016 av Magnus Posti Møller på Finnsnes ungdomsskole

Dødsengler 3, Den mest forvirrede boka jeg har lest.
PS: Jeg har bare lest til side 30 fordi eg forsto ikke mer av boka og klarte ikke å lese den da.

Boka handler om fire ungdommer som reiser i tid. Mens de må komme seg forbi krigere og normale personer blir de fulgt etter Dødsenglene (Det dødeligste våpenet noen sinne)

Problemet med boka er at ganske rotete. Det hele starter med Prologen, om at ett funn i Jerusalem kommer til å endre menneskehetens historie, som i mitt syn ikke har noen sammenheng med historien og temaet i boka. Nyhetsreporteren som var med arkeologen som fant funnet begynte å lure på om liket (som de sier er Jesus i boken) hadde en telefon eller noe sånt. I Første kapittel hopper vi rett inn i Coronabasen, ett topphemmelig base der forskere finner ut som Dødsengelene og savnet etter 5 personer. Liksom, når fikk vi vite om dødsenglene? Boka har visstnok hoppet fram i tid og glemt noen parter om hva dødsenglene er. Jeg har ikke lest de første bøkene i serien, men ifra det jeg har lest kan jeg gi en terningkast 4. Jeg like temaet rundt historien men den er litt rotete.

Vis flere anmeldelser

Til toppen