Dødens spill

Anne Elvedal Cappelen Damm 2020 4 anmeldelser

Etter farens plutselige død finner Rebekka et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Det hun trodde var en ulykke, viser seg å være et drap og merkelige ting begynner å skje rundt henne. Rebekka står plutselig overfor Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathilde Moss Mæland

Fengslande grøsser

Skrevet av 30. november 2020 av Mathilde Moss Mæland på Bremnes ungdomsskole, 9E

Dødens spill er ein krimroman. Boka handlar om ei jente som heiter Rebekka som mister faren sin. Ho går gjennom ting som tilhøyrde han og finn eit åndebrett, og kjem i kontakt med mørke krefter. Ho blir kjend med ein ny gut og dei blir gode venner.
Boka begynner ganske bra. Det er masse så skjer så det er ikkje kjedeleg å lese. Det er noko som skjer gjennom heile boka. Vendepunktet er overraskande, og boka sluttar overraskande brått. Boka var vanskeleg å legge frå seg. Det var lett og leve seg inn i boka fordi det var bra forklart og gode skildringar.
Boka er ganske tjukk, men det var masse som skjedde så det var verdt å lese heile. Det er litt banning og drikking og sånt, men ikkje mykje.
Boka handlar om ungdommar, sakn og å ha det vanskeleg. Viss du liker å lese bøker med masse spenning og mysteriet , så bør du lese denne boka. Eg personleg syntest at boka var veldig bra og eg gir den ein terningkast 6. Denne boka fortener ein pris.


Ingvild

Under mine forventninger!

Skrevet av 25. november 2020 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

Boka Dødens spill skrevet av Anne Elvedal, handler om Rebekka som mister faren sin i et tragisk ulykke. Rebekka finner etterhvert en åndedrett som setter henne i kontakt med ånder, og merkelige ting begynner å skje. I boka møter vi også Iselin og Martin som begge prøver å hjelpe Rebekka på hver sin måte. Men ble faren drept? Og hvem er denne Martin egentlig?

Boka var spennende og hadde mange vendepunkter som jeg likte godt. Det var ofte at jeg var sikker hva som kom til å skje, men så snudde det plutselig. Jeg likte også godt hovedpersonen, Rebekka, som var en karakter som var lett å forstå og relatere seg til. Det jeg ikke likte så godt med boka var at den til tider skifta tidsrom, som gjorde det vanskelig å holde følge med. Jeg likte heller ikke de andre karakterene så godt, som gjorde det litt kjedelig å lese. Handlingen skjedde også på de samme stedene, så jeg skulle kanskje ønsket meg flere steder. Boka hadde med mye tekst, og historien kunne vært skrevet mye kortere, og fremdeles vært den samme. Jeg synes også det som ble snakket om var uinteressant, og jeg ville egentlig bare bli ferdig med boka. Denne boka var under mine forventninger, terningkast 2.


Espen Hofmann

Dødenspill-bokrapport

Skrevet av 19. november 2020 av Espen Hofmann på Hommelvik ungdomssskole

Dødenspill-bokrapport

Dødenspill ble skrevet av Anne Elvedal

Boka har 348 sider med masse spenning og mysterier

Dødenspill er en grøsser, boka var enkel å lese. Boka hadde en bra start som fikk meg hekta på boka og resten av innholdet.

Dødenspill handler om en jente som heter Rebekka, i historien finner Rebekka et åndebrettet som tilhørte den døde faren hennes som døde i en ulykke. Hun bruker åndebrettet og får kontakt med mørke krefter. Men så finner hun ut at farens ulykken ikke var en ulykke så det begynner å skje mange merkelige ting rundt henne. Så nå er dette et mysterie som er langt Støre en hun tror.

Boka er bra men ikke det beste jeg har lest. Det er en grei bok og grei å lese. Jeg synes at boka er en bra bok for alle ungdommer og den har en bra handling og den er spennende med mange mysterier som får deg til å tenke hva er det neste som skjer. Anne Elvedal brukte språket på en utmerket måte til å gjøre boka let for å få med seg handlinga.

Jeg har ikke lest en sånn bok før, derfor er det ekstra spennende å lese den. Boka har mange sterke sider, men også noen svake sider. Jeg liker hvordan historien går fra et vanlig liv til et stort mysterium. Jeg synes at Dødenspill fortjener å vinne årets ungdomsbok fordi den hadde bra handling den var spennende og let å lese.

Jeg gir boka terning kast 5.


Christina

«Av jord er du kommet og til jord skal du bli, av jord skal du igjen oppstå.»

Skrevet av 29. oktober 2020 av Christina på Siljan ungdomsskole

«Dødens spill» er en spennende bok skrevet av Anne Elvedal som setter søkelys på det overtroiske. En bok om tar for seg mange uløste mysterier og åndemakt.

I boka møter vi Rebekka, som snart mister faren sin i en grufull ulykke. Hun finner snart nok et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter og rare ting begynner å skje rundt henne. Alt blir plutselig et mye større mysterium enn Rebekka noen gang kunne forestille seg og det dukker stadig opp nye spørsmål i hodet hennes. Var pappas død bare en ulykke? Hvem er det som raserer rommet hennes? Hva er egentlig greia med den nye gutten Martin? Og hvem er det som har ringt henne fra pappas forsvunne telefon?

Den har mange uforventede vendinger og du får opplevd mange følelser igjennom hele boka som for eksempel sorg, fortvilelse, frustrasjon, glede og sist men ikke minst kjærlighet. Jeg likte boken veldig godt, og den var vanskelig å legge fra seg. Den er spennende, og du blir virkelig ivrig på å finne ut hva som kommer til å skje til slutt.

Jeg anbefaler boka hvis du liker en bok med masse følelser, oppturer og nedturer og en haug av mysterier. Eller bare litt fantasifulle historier, det er trossalt en historie fullt av åndemakt.

Til slutt vil jeg gi denne boka terningkast 5. For dens fabelaktige innhold, spennende historie og lette tekst.

Til toppen