Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet av 7. november 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Brødre uansett hva

"Dødball" handler om tenåringen Henrik, som bor med sin mor. Han er i konfirmasjonstiden, og det er litt mye for tiden. Henriks far er på rehabilitering, for å lære seg å snakke og gå igjen. Ting krøller seg når broren Johannes forsvinner. Han har gjort noe han ikke burde ha gjort, noe som får konsekvenser for hans familie.

Handlingen starter "in medias res", som betyr at den starter midt i handlingen, altså uten innledning. "Dødball" starter slik: "Det durer kraftig på nattbordet, et grønnaktig lys får taket til å skinne." Dette virkemidlet gjorde at jeg ikke fikk helt med meg hva som skjedde. Jeg skjønte at noe skjedde, men ikke hva. Hvis forfatteren hadde startet med en innledning, der forfatteren hadde fortalt litt om bakgrunnen til hva som skjedde, da hadde det vært lettere å forstå. Men så var det kanskje meningen at leserne skulle bli hevet inn i handlingen, men det funket ikke helt for meg.

Synsvinkelen er 1.person, vi ser alt gjennom øynene til hovedpersonen Henrik, vi vet hva han tenker og føler. Boken er ganske lettlest, kapitlene kommer med jevne mellomrom og språket er godt. Boka inneholder en del slang, som for eksempel «Bikkje» og Kødd».

Boken er godt skrevet og har gode skildringer. Den er nok ikke helt min type bok, dermed blir den uinteressant og jeg blir lite engasjert. Det er ikke sagt at den ikke passer for andre, det er som sagt bare ikke min type bok. Men jevnt over en god bok, og får terningkast 3 fra meg.

Til toppen