Ida Marie Janzon

Ida Marie Janzon

Skrevet av 15. desember 2017 av Ida Marie Janzon på Harestua skole

Dødball synes jeg har en veldig bra start! Jeg elsker «in medias res». Boken er meget interessant og forfatteren skriver forståelig. Innholdet er noe forvirrende til tider, men dette kan gjøre det spennende. Jeg tenker du må ha veldig god fantasi for å klare å leve deg inn i boken.
Jeg gir terningkast 4.


Cecilie Taraldsen

Cecilie Taraldsen

Skrevet av 14. desember 2017 av Cecilie Taraldsen på Hisøy skole

«Dødball» handler om Henrik. Han bor bare med moren sin, siden faren er på rehabilitering, og broren hans Johannes er forsvunnet. Henrik og moren bestemmer seg for å besøke Johannes på 18-årsdagen hans, noe som får store konsekvenser..
Henrik blir etterhvert forelska i Tina, ei jente han møtte på konfirmasjonleir, men det viser seg senere at hun kommer til å ødelegge alt.

Jeg synes boka var godt skrevet med mange fine beskrivelser og godt språk, men jeg skjønte aldri helt hva som skjedde. Forfatteren begynner midt i handlingen noe som kunne vært en bra start, men som ikke helt funket her, han burde kanskje startet med en innledning. Jeg klarte aldri å sette meg helt inn i historien, og følte jeg datt litt utafor, og dermed ble hele boka kjedelig og litt vanskelig å forstå, og var egentlig ganske forvirrende. Hvis du skal lese denne boka, må du nok ha like god fantasi som
forfatteren selv.
Terningkast 2-3


Sarah Næss

Sarah Næss

Skrevet av 14. desember 2017 av Sarah Næss på Svensedammen skole

Boken "Dødball" er litt vanskelig å forstå fordi den starter rett i handlingen, (in medias res) og vi vet ikke hva som skjedde før eller hva som var årsaken til hendelsen.

Boken handler om Henrik, han er tenåring og har en bror som heter Johannes. Johannes er forsvunnet og når han fylte 18 så skulle moren og Henrik besøke han. Men han er ikke den samme som han var før forsvinningen. Og de angret på at de besøkte han. Han mistet hukommelsen og er nå på et sted som heter Sunnaas og blir trent opp igjen. Senere drar Henrik på konfirmasjons leir og møter ei jente han forelsker seg i, Tina, men hun ødelegger alt mellom dem.

Boken er skrevet ut ifra Henrik (hovedpersonen) synsvinkel, derfor syntes jeg at boken ble litt kjedelig fordi jeg ble forvirra, forfatteren ville sikkert at leseren skulle komme midt på handlingen, men jeg likte det ikke. Men boken er ganske lettlest og man forstår, i tillegg er ikke boken så tjukk. Terningkast 4


Lana

Lana

Skrevet av 13. desember 2017 av Lana på Presterød ungdomsskole

Dødball er fortsettelsen på En dag skal jeg stupe.

Dødball- Magnus Buen Halvorsen

Dødball handler om Henrik. Henrik er broren til Johannes. Johannes har forsvunnet. Når Johannes fyller 18 år bestemmer Henrik og moren seg for å gå å besøke han. Det dummeste er at han er ikke den samme som han var før han forsvant. Faren til Henrik hoppet inn i akvariet han hadde og det førte til at han mistet hukommelse og masse sånt så nå er han på et sted som heter Sunnaas. Der blir han trent opp igjen.

Senere ble Henrik med på en konfirmasjonskjole og han møtte Tina. Han ble sakte forelska i henne men så ødela hun alt. Alle fant ut om Johannes. Hva skal Henrik gjøre nå?

Man er nesten nødt til å lese ''En dag skal jeg stupe'' for å skjønne denne boka, fordi ''Dødball'' er den andre boka i serien. Jeg likte denne boka svært godt. Den hadde mange beskrivelser og den ble aldri kjedelig. Man kunne på en måte se for seg alt fra Henrik sin vinkel. Jeg annebefaler denne boka på det sterkeste.

Terningkast: 5

,,,,,,,,,,,,,,


Stine Louise Haakenstad

Stine Louise Haakenstad

Skrevet av 19. november 2017 av Stine Louise Haakenstad på Harestua skole

Dødball starter midt i handlingen og det er litt vanskelig å få helt med seg hva som var bakgrunnen av hendelsen. Dette gjør også at boken blir litt kjedelig og ikke så bra som den kunne vært.

Broren til Henrik, Johannes forsvinner, han gir ingen lyder fra seg, men på 18-års dagen bestemmer moren og Henrik seg for å dra å besøke han, noe de senere kommer til å angre ganske kraftig på. Johannes er nemlig ikke den samme som han var før det hele skjedde..

Dette er en bra skrevet bok, med godt språk og en jevn spenning. Personlig likte jeg ikke denne boken så veldig godt, da jeg ikke fikk helt tak på handlingen. Jeg gir boken terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen