Død manns kiste

Johan B. Mjønes Aschehoug 2013 10 anmeldelser

Leif og Paul skal ha tidenes sommerferie ute i det nordnorske havgapet. Under en dykketur finner de restene av et skip som ble senket i 1940. Guttene begynner å nøste opp skipets historie - og plutselig forvandles drømmesommeren til et Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Olene Lade

Olene Lade

Skrevet av 11. desember 2013 av Olene Lade på Sunnylven

Død manns kiste av Johan B. Mjønes

Boka handlar om fetterane Leif og Paul som skal på ferie til tanta og onkelen i Mistfjord. Det er ei veldig forlatt bygd med lite folk. Leif og Paul er der eigentleg for å arbeide. Dei bestemmer seg for å arbeide dag og natt, slik at dei kan utføre hobbyen sin etterpå. – Nemleg dykking! Dei to gutane elskar å dykke, og det er noko av det mest morosame dei veit om. Ein dag då gutane er ute i hardt arbeid med å måle låven, dukkar postbuda Mia og Unn opp. Gutane inviterer dei på middag og det blir servert kamskjel som gutane har vore og dykka etter. Seinare i boka oppdagar Leif og Paul at det er noko mystisk med Mistfjord. Onkelen deira hadde teikna eit kart over gode dykkeplassar både for steinbitt og kamskjel, og over plassar dei overhodet ikkje måtte dykke på. Gutane bestemmer seg etter kvart for å dykke der dei ikkje hadde lov, slik at dei kan finne ut kva som føregår. Dei utfører nokre dykk før dei finn ut at det ligg eit vrak frå 1940 på botn. Dei startar med å finne informasjon om vraket, og finn straks ut noko om Svartskjær-forliset. –Eit forlis der åtte sjømenn drukna då båten deira gjekk ned. Dei trudde vertfall at alle var døde… Eg synes at denne boka var veldig bra. Det er ei kjempegod bok med mykje spenning i. Lesaren lever seg verkeleg inn i historia, og det er mange spenningspunkt i boka. Forfattaren har verkeleg gjort ein god jobb. Eg opplevde boka som veldig god og med litt overdriving. Det er nokre få drap i boka, men det synes eg gjer boka betre. Eg synes at slutten var litt trist, men god. Forfattaren har skrive eit lite samandrag på slutten, som eg synes var veldig bra. Det einaste eg synes var dumt, var at tittelen på boka ikkje passar heilt inn med innhaldet. Eg gir boka terningkast 6, og dette er ei bok som eg sterkt vil anbefale for andre ungdommar. Det er den beste boka eg har lest!


Lina Marie Malmedal

Lina Marie Malmedal

Skrevet av 10. desember 2013 av Lina Marie Malmedal på Fræna ungdomsskule

Tittel: Død manns kiste
Forfattar: Johan B. Mjønes
Sider: 218
Forlag: Aschehoug
«Fritt Vilt» møter «Bjørnsund»
Død Manns Kiste handlar om Leif og Paul. De er søskenbarn og skal arbeide for ein felles onkel i sommarferien. Dei gjer seg fort ferdig med arbeidet slik at dei kan ut på sjøen og dykke. Dei bestemmer seg for å dykke i områda rundt Mistfjord. Eit område med ei tragisk og mystisk historie. Til tross for onkelens åtvaringar. Men i dypet finn dei meir enn spøkelser. Dei finn noko som kan endre historie.
Boka startar med ein innledelse som gjer at lesaren fer noko å tenke på gjennom heile boka. Datoen, årstalet, de åtte krossane. Det er ting som skaper utrolig spenning. Og for kvart spor gutane finn, jo høgare blir spenninga. Boka var spennande frå perm til perm og passa perfekt til ein tog tur.


Henriette Misund

Henriette Misund

Skrevet av 5. desember 2013 av Henriette Misund på Fræna ungdomsskole

Boka heter: Død mans kiste
Forfatter: Johan B. Mjønes
Forlag: Aschehoug
Sider: 218
Omslagsdesigner: Erlend Askhov
Terningkast: 5

Boka handler om to gutter, som heter Paul og Leif, som skulle ha sommerjobb. De fikk i oppdrag om å skrape maling fra skolen, og de ble fort ferdig. Når de var ferdig med jobben dykka de, og fant et skip som heter HMS Curlew. De undersøkte skipet, og dykka inni skipet. De hadde med seg ei ny lykt, men plutselig lyset ikke lyste mer, selv om det var mer strøm i lykta.
Jeg synts boken er litt forvirrende, om hvor de er hen, og hvor de kom fra. Av alle bøker jeg har lest, er denne den beste. Så er du interessert i spenning er denne ungdomsboka noe for deg. ANBEFALES!


Oda Helene Hjørnevik

Oda Helene Hjørnevik

Skrevet av 1. desember 2013 av Oda Helene Hjørnevik på Haugeåsen ungdomskole

Oda Helene Hjørnevik (Skole: Haugeåsen ungdomskole)
Forfatter: Johan B. Mjønes
Tittel: Død manns kiste
Sider: 218
Sjanger: Roman, men jeg synes den er veldig spennende til å være en roman
Denne boka handler om de to fetterene Paul og Leif. I sommerferien så skal de opp til der tanta og onkelen deres bor for å hjelpe til å male. Planen deres var å bli ferdig med malejobben så fort som mulig, så de kunne få masse tid til å dykke. De ble ferdige ganske fort med jobben og de ble kjent med to jenter som heter Unn og Mia. Etterhvert som dagene gikk ,dukket det opp nye mysterier om onkelen og Mistfjord. Det som skulle være drømmesommerferien forvandlet seg til et mareritt.
Av alle spennings bøker jeg har lest (som er ganske mange) så kommer denne boken høyt opp på lista! Jeg anbefaler virkelig denne boken til de som liker spenningsbøker.


ISAK

ISAK

Skrevet av 29. oktober 2013 av ISAK på råde ungdomsskole

En utrolig spennende og fengende bok! Hvis du er interessert i spenning er denne ungdomsboka noe for deg. ANBEFALES!

Til toppen