Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 111 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Carina

Carina

Skrevet av 3. desember 2018 av Carina på Orstad skole

Død eller levande – Lars Mæhle

Død eller levande er ei nynorsk grøss og gru-bok som handler om Simon.
Han ser ting som andre ikke ser, hører ting andre ikke hører, og sanser skygger som glir omkring.
En dag kommer det en fremmed mann på besøk. Han vil ha hjelp til å finne den døde dattera si. Simon går inn i Bekkedalen for å finne svaret på mysteriet.
Svaret endrer overraskende nok hans eget liv, noe han ikke hadde trodd.
Jeg synes boka er langsom, fordi det er lite skildring og beskrivelser. Boka har også veldig mange avsnitt, som sikkert skal gjøre den mer oversiktlig, men som egentlig bare gjør den mer forvirrende.
Noe som er positivt med boka er at den inneholder et kart over hvor handlingen foregår, noe som gjør alt litt lettere å forstå.

Terningkast 3


Fredrik von Krogh

Fredrik von Krogh

Skrevet av 30. november 2018 av Fredrik von Krogh på Landøya ungdomsskole

Grøss og Gru (DØD ELLER LEVANDE), skrevet av Lars Mæhle

Lars Mæhle
Lars Mæhle er en norsk forfatter, som skriver for det meste barne og ungdomsbøker. Han arbeider som forlagsredaktør og debuterte med boka Keeperen til Tunisia i 2002

Opplevelsen av boken
Jeg opplevde denne boken som en bra bok, fordi jeg er glad i sånne type grøssere som aldri gir slipp på spenningen, fordi da får man mye mer innlevelse og skjønner handlingen bedre.

Noe som gjør boken bra er at det er mye bra beskrivelser og den starter rett i handlingen, og da føler jeg man får veldig fin leseforståelse og man vil bare lese mer og mer.
Andre bør lese denne boken visst de er glad i at det skal kile på kroppen og liker en bra og spenningsfull bok.
Visst du ikke liker starten på denne boken så ville jeg bare lagt den paddeflat, fordi det er starten som nesten gjør boken.

Troverdighet
Denne historien kan være realistisk, men visst man skal se på boken som en helhet så ville jeg sagt at den er urealistisk, noe jeg tror forfatteren vil frem til også. Det jeg mener med at det er det forfatteren vil frem til er at når man først lager en grøsser bok så er ikke det første man tenker på å lage den som en helt realistisk bok som alle går rundt og tror på.

Handlingen
Handlingen er forutsigbar og veldig gripende, fordi det er ting som plutselig dukker opp som du aldri trodde kunne komme i en bok som denne. Boken er lett å leve seg inn i og jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen i disse type grøssere, fordi det er på en måte den samme gamle handlingen, men som jeg selv liker.

Kort om handlingen
Simon ser ting andre ikke ser.
Han hører lyder andre aldri hører.
Han ser skyggene som glir i bakgrunnen.
En dag kommer en ukjent mann med et oppdrag til Simon:
Han trenger hjelp til å finne datteren sin, som forsvant for over tretti år siden. Simon må gå inn i ukjente og skumle tider og rom. Og til slutt inn i den mørke og grufulle Bekkedalen.

Boka er en del av Grøss og Gru serien som består av 4 bøker, men det kommer to
to nye i 2019


Henrik

Henrik

Skrevet av 29. november 2018 av Henrik på Landøya ungdomsskole

DØD ELLER LEVANDE
Jeg likte og likte ikke boken død eller levande. fordi den hadde et kart som gjorde det mye lettere å skjønne boken når de ankom til steder i fortellingen, men det sluttet når de gikk inn i elven da kunne man ikke se på kartet hvor man var. Jeg liker bedre realistiske bøker som jeg kan gjenkjenne meg i. Boken var både realistisk, men var allikevel også fantasy. Det var en bra oppbygging av boken, men jeg mistet interesse av boken mot midten fordi den ble forvirrende. Den ble forvirrende med alle navnene i boken, det ble litt mye å holde styr på. Boken stoppet veldig brått, Nesten alt sluttet på en side. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Rune Brønstad

Rune Brønstad

Skrevet av 27. november 2018 av Rune Brønstad på Fløysbonn skole

Grøss og gru

Boka handler om en gutt som kan høre og se det andre ikke kan. Jeg synes boka er spennende. Forfatteren må ha god fantasi for å komme opp med alle karakterene og evnene deres. Boka var også litt lett å lese. Handlingen på boka får meg til å ville lese mer av den. Jeg tror de som liker litt fantasi og skrekk kommer til å like denne boka.

Jeg gir boka en terningkast 4.


Bård Eftestøl

Bård Eftestøl

Skrevet av 23. november 2018 av Bård Eftestøl på Lillesand ungdomsskole

Død eller levande

Boka handla om to barn som hadde unaturlige evner, også prøvde de og finne en død jente. Det tok veldig lang tid før det ble litt spennende. Det var ikke mye action. Noen ganger forstår jeg ikke helt hva som skjedde. Det var en lykkelig slutt. Jeg følte at det var en original bok. Denne boka får terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen