Djevelen vil alltid finne deg

Lars Mæhle Samlaget 2019 69 anmeldelser

Ein mystisk familie, kledd i gamaldagse klede, flyttar inn i nabohuset til Onu. Inne i ei grotte finn Onu og klassekameratane Alex og Irmelin svarteboka til Djevelen. I boka blir det fortalt om det svarte fosteret. Det nærmar seg Valpurgisnatt, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Joakim

Djevelen vil alltid finne deg!

Skrevet av 14. desember 2019 av Joakim på Løkenåsen ungdomsskole, 9B

«Djevelen vil alltid finne deg» er en bok om svartekrefter. Det er en roman og den handler om en gutt som heter Onu. Onu bor med moren sin på et lite sted kalt Storsjøen. En dag flytter en mystisk familie kledd i gammaldagse klær inn i nabohuset. Onu og vennene hans Alex og Irmelin synes at det er noe rart med familien. De får vite at det er noe mystisk i grotta bak det gamle sagbruket. I grotten finner de en likkiste og i kista finner de en svartebok. De forstår raskt at det er noe mystisk som er i ferd med å skje i den vesle bygda deres.

Jeg synes boka var spennende. Den hadde overraskelser som ga meg et nytt syn på historien. Boka har en spennende tittel som fikk meg til å tro at den skulle være spennende. Det er også lett å leve seg inn i historien. Boka er på nynorsk, men det la jeg ikke merke til, for det var så spennende. Jeg synes at dette var en bra bok, men litt treg i starten så den får terningkast 5.


Linnea

Djevelen er inni oss!

Skrevet av 13. desember 2019 av Linnea på Hisøy skole

Utgitt av: samlaget
Utgitt: 2019
Skrevet av: Mæhle, Lars

Boka «djevelen vil alltid finne deg» er en fantasibok. Boka handlar om Onu, ein heilt vanleg gut, som bur ved Storsjøen. Ein dag flyttar det ein familie inn i nabohuset til Onu. Dette har vært ubygd sidan ei dame døydde der på mystisk vis. Dei nye naboane er mystiske, og Onu og vennene hans blir forviten.
Min menging om boka «djevelen vil alltid finne deg», er at det er ikkje det beste eg har lest. Eg synast rett og slett at den ikkje var særleg bra. Det var enorm mykje venta tid. Det er ikkje den verste boka eg har lest, men heller ikkje det beste. Forfattaren drygde alt til slutten, med bare eit langt keisam handlingsreferat til i mellomtida, som ikkje alltid ga så mykje menging. Eg må seie at slutten var veldig bra, og det trakk opp haldninga min til boka veldig. Dersom avslutninga hadde vært som resten av boka, hadde eg lest utan avbrot. Det var mykje beskrivingar, og eigentleg kjempe spennande i slutten. Boka endar på ein god måte, og eg likte godt at boka hadde ein epilog.
Det eg synast om boka er som sagt at den hadde ein bra avslutning. Den hadde også bruk av symbol som for eksempel bare på framsida så er det eld, og eld kan symbolisere helvete og som i overskrifta står det djevelen, og djevelen bor i helvete. På bare framsida kan man også sjå flaggermus, og flaggermus sameine man ofte med gruvor. Boka hadde også eit bra språk, et saklig og godt beskrivande språk. Vaskesetelen på boka fikk meg til å ville lese boka, men følte den var litt oppskrytt. Som sagt var det veldig mykje venting, og det trakk hovudsakleg ned. Det ble altfor mye venting, og til slutt ble eg lei.

Alt i alt synes eg dette var en middelmåtig bok, som eg ikkje har som favoritt av bøkene på U-prisen. Boka egner seg nok best for barn/ungdom frå ca. 12 års alderen. Eg gir boka en svak 3`er
-Linnea, elev ved Hisøy skole


Marie

Kven kan vi eigentleg stola på?

Skrevet av 13. desember 2019 av Marie på Hisøy skole

Boka Djevelen vil alltid finne deg er ein bok som e skrive av forfattaren Lars Mæhle. Boka er skrevi på nynorsk, og handlar om hovudpersonane Onu, Irmelin og Alex. Dei bur i ein lita bygd, og er 15 år gamle.

I boka så følger vi Onu, Irmelin og Alex gjennom ein historie der du ikkje kan stole på nokon, og ingen er kva du trur dei er. Dei kjem frå ein lita bygd ved Storsjøen, og Onu bur der i lag med mora sin. Onu, Irmelin og Alex er vennar, og ein kveld bestemmer dei seg for å dra ned i ein grotte som det går rykter om. Den kvelden forandra alt.

Viss du likar bøkar som handlar om unaturlige ting og ting som ikkje kunne skjedd i verkelegheita, så er detta ein bok for deg. Eg personlig var ikkje ein så stor fan av boka. Han var kjedeleg, og eg synest at det var vanskeleg å følga med i forteljinga. For meg blei det for mykje vendingar i boka, og derfor klarde ikkje eg å leve meg inn i historia. Denne boka var ikkje noko for meg, men eg ha snakka med vennar og dei likte boka, så det er meir ein personlig meinig. Selvom eg ikkje likte han så er det ein god ide, men eg følar ikkje at forfattaren fekk utforma ideen sin på ein god måte.

Eg synas at boka var kjedeleg, og forvirrande. Derfor gir eg den terningkast 3. Grunnen til dette er fordi boka gir meg ikkje ein følelse av at eg må lesa vidare, og eg fell ut av historia ganske ofte.


Sebastian Holter Nilsen

Djevelen lurer oss alle, og i oss alle!

Skrevet av 13. desember 2019 av Sebastian Holter Nilsen på Hisøy skole

Boka «Djevelen vil alltid finna deg» er ein godt skriven roman av forfattaren Lars Mæhle. Det er ein av mange bøker. Romanen tar for seg store tema som «satan» og «helvete», som kan vera vanskeleg og formulera. Boka er skriven på nynorsk og utgitt av samlaget.
Boka finn stad på ei lita bygd i Storsjøen, og der hovudpersonen Onu bur saman med mora si. Vi følgjer Onu og vennegjengen hans. Dei blir saman innvikla i ein veldig spesiell situasjon etter at dei finn ein mystisk svartebok. Inn i alt dette kaoset, dukkar det opp ein ny familie i bygda, familien korp. Onu, Alex og Irmelin finn ut at den verkelege grunnen til at korpane er her ikkje var som dei trudde. Men kan ein stola på sine næraste? Boka byr på mange overraskingar og uforventa hendingar.
Personleg synest eg at boka hadde mykje å by på. Boka er bygd opp på masse spenning, kor mykje er ukjend. Ei godt skriven bok har ofte mykje spenning. Men eg synest at boka burde fordelt mengda spenning utover. Det var store mellomrom mellom spenningstoppane og det kunne svekka tolmodet for å vilja lesa vidare. Boka byrja kjedeleg men henta seg opp igjen etter kvart. Den største spenningstoppen hende heilt i slutten av boka der historia fekk ein heilt ny tvist. Ein måtte tenka på ein heilt ny måte, og hovud gjekk i surr. Utan denne slutten ville nok historia enda på ein litt vanleg og kjedeleg måte. Temaa «satan» og «helvete» er personleg veldig interessante tema, som aukar eiga interesse for boka. Boka byr og på gode miljø – og personskildringar som gjer at ein får ei meir levande oppleving av boka.
Alt i alt er boka ein svært godt skrive, som definitivt fortener å vinna årets U-pris. Boka byr på må spenning og skildringar som bringar deg nærare boka. Boka eignar seg for barn og ungdom frå 12 års alderen. Terningkast 5.
– Sebastian Holter Nilsen


Mats

Djevelen iblant oss

Skrevet av 13. desember 2019 av Mats på Hisøy skole

Djevelen vil alltid finna deg
Lars Mæhle
Samlaget 2019
«Djevelen vil alltid finna deg» er ei god bok og eg skjønner kvifor den er nominert til U-prisen. Det er ei godt skriven bok. Etter du har lese første kapittel, vil du berre lesa vidare fordi veit du at det kjem til å skje noko spennande seinare i boka. Onu er hovudpersonen (15) og han bur med mora si. Dei bur i ei lita bygd med 58 innbyggarar. Etter kvart flyttar det inn ein mystisk familie i tomme huset på andre sida, familien er avisande og går berre i gamle klede. Lite viste den familien at det gamle trehuset var heimsøkt. Ho førre som budde der hadde Onu funnen død på trappa utanfor huset ein kald november morgon. Ein av dei nye naboane heiter Regina og er ca. på lik alder med Onu. Onu møtte Regina ei skumring ein kveld i april. I boka er det mystiske tinget som skjer. Handlingane spennande og mystiske. Kven er det djevelen gøymer seg bak? Dette er eit av mange spørsmål som vi bli svart på.
Boka har gotiske trekk, då ho er prega av uvêr, gammal folketro, og ein mørk, mystisk og mellomaldersk tone gjennom det heile. Djevelen vil finna deg er ei inspirerande bok som kan få deg til å snakka saman og boka få lesaren til å reflektera over korleis vi tar imot nykommarar i vår eiga verda.
Djevelen vil alltid finna deg er ein lettlest grøssar på 198 sider. Boka er først og fremst ein høgst lesbar og underhaldande grøssar frå start til slutt. Ho er spenna bok, men ho er på nynorsk og til tider er det litt vanskeleg å skjønna språket og orda. Boka hadde vore betre på bokmål. Prologen og vaskeseddelen gir litt lite meining. Alt i alt er det ei bra bok men det finst betre så ho burde ikkje vinna U-prisen. Terningkast

Vis flere anmeldelser

Til toppen