Djevelen vil alltid finne deg

Lars Mæhle Samlaget 2019 31 anmeldelser

Ein mystisk familie, kledd i gamaldagse klede, flyttar inn i nabohuset til Onu. Inne i ei grotte finn Onu og klassekameratane Alex og Irmelin svarteboka til Djevelen. I boka blir det fortalt om det svarte fosteret. Det nærmar seg Valpurgisnatt, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Zena

bra bok

Skrevet av 5. november 2019 av Zena på Jordal skole

Jeg synes boken «Djevelen vil alltid finne deg» er en bra skrevet roman. Jeg synes at det tok sin tid før boka faktisk ble spennende, det var nesten sånn at jeg fikk lyst til å slutte å lese den, men etterhvert blir boka veldig spennende, og tar en enorm vending mot slutten. Boken er innviklet, men alt gir mening på slutten av boka.
Boka handler om at en mystisk familie har flyttet til nabolaget. Tre 15-åringer går inn i en gråtte som de i hele deres liv har fått beskjed om å ikke dra til PGA myter om en demonisk svartebok. Der møter de familien som nettopp hadde flyttet inn, og ungdommene får feil tanker om familien. De tenker at familien har noe å gjøre med djevelen, og at moren er gravid med selveste djevelen.
Jeg tør ikke å fortelle mer fordi jeg vil ikke røpe noe, men slutten er den beste delen av hele boka, det som skjer er så uventa. Definitivt den beste og den mest spennende delen.
Jeg gir boka terningkast 5. vis du er glad i spenningsbøker, hadde jeg anbefalt denne.


Jonna

Spennende, men tempoet stopper veldig

Skrevet av 1. november 2019 av Jonna på Den norsk-tyske skolen i Oslo

Boka "djevelen vil alltid finne deg" handler om Onu, han bor ved en sjø med familien sin. En dag kommer det en liten familie på tre til den lille sjøen, dattera kommer i klassen til Onu og vennene hans. Hun bærer på en stor hemmelighet, som ingen skal få vite. Onu og vennene hans går in i en stor hule og gjør et skremmende funn.

Boka er veldig fint skrevet og det blir vidt veldig godt hvordan personene føler seg, gjennom handlinger og små detaljer. Forfatteren kunne kanskje tatt seg litt mer tid og brukt flere bindeord eller kommaer i boken sin. Det er en veldig spennende bok, men han mister litt tempoet i midten av boka og man får ikke lyst til å fortsette å lese. Jeg ble veldig forvirret av og til, fordi coveret til boka passe ikke virkelig til innholdet og det som står på baksiden av boka kan jeg ikke forstå i sammenheng med boka. Ellers er det en veldig kreativ bok, med en uventet slutt!

Terningkast: 4


hanne elise myhrer

Djevelen vil alltid finne deg

Skrevet av 1. november 2019 av hanne elise myhrer på Vågå ungdomsskole

– burde ikkje ta med får mange punktum mellom ordene/ setningane. FRK "nei.musestille."
sett kanskje komma istedefor. hadde gjedd meir meining . bruk komma det skal bruker:)
– det var noen får banneord i boka, men vu ungdommar kan lese det. så lengedet ikkje er med for mykje fårdi andre skal lese boka også.
– framsiden på boka gjedd ikkje heilt meining med det som eg las i boka.
– det som står bak på boka klarar eg ikkje heilt og sjå att det handlar om det som står i boka.
– eg ville gjedd terning kast 3/4.
3 ting dåleg med boka:
– greier ikkje å heilt følge med det som står.
– alt går i surr får meg når eg les.
– bilde frampå boka held ikkje med det som står i boka.
3 ting brae med boka:
– den var god og lese.
– framskriften 8djevelen vil alltid finne deg) passet med boka.
det va ikke så mye å lese:)


Nayomi Kesete

Djevelen vil alltid finne deg

Skrevet av 1. november 2019 av Nayomi Kesete på Vågå ungdomsskole

Djevelen vil alltid finne deg:

Boka handler om en hovedperson som heter Onu og vennene hans. Alle bor i Storsjøen. Plutselig flytter det en ny familie. Familien Korp flytter inn i nabohuset Prestegården. Det er ei jente som er på samme alder som Onu. Hun heter Regina. Det viser seg at Regina har noen skjulte hemmeligheter. Og det er da alt det rare begynner å skje.

Opplevelse av boka:
Jeg syns at boka var veldig bra i starten, men så begynte det å bli veldig kjedelig ca. i midten av boka. Jeg fikk mye mindre lyst til å lese boka, men så på slutten ble det spennende igjen. Under lesingen som var jeg veldig forvirra og forstod ikke meninga med settingene. Men når man har lest ferdig boka begynner man å skjønne sammenhengen.

Språk:
Det var lette ord så man forstod alt som stod. Men noen ganger fant jeg vanskelige ord som jeg måtte finne betydning på. Noen av setningene ga ikke noe mening og syns at den røde tråden forsvinner noen ganger, men så kommer den tilbake igjen. Og jeg hadde likt boka mye mer om den var på bokmål og ikke nynorsk.

Til slutt:
Jeg anbefaler boka til de som går i 6-7, til de som liker nynorske bøker og overtro.
Terningkast: 4


Anne

Djevelen vil overaske deg

Skrevet av 1. november 2019 av Anne på Vågå ungdomsskole

Kva handlar boka om?
Boken handlar om hovudpersonen Onu som bor på Storsjøen. Så flytter det inn ein ny merkeleg familie dit. Onu å vennene hans går inn i ein grotte å finner en mystisk bok.

Opplevelsen av boka

Eg synest at boka var veldig treig på starten og var plutseleg spennande og så plutseleg ikkje. Slutten var litt overraskande å rar, men bra fordi ein forventa ikkje at Onu var djevelen å at Irmelin hadde våre hjelparen til djevelen heile tida. Det var ein bra historie etter ein hadde lest heile boka å funne ut av alt som skjedde, men mens ein leste boka så var den ikkje så bra.
Språket i boka
Språket i boka var bra å lett å forstå. Nokon gonger var det rare ord som eg ikkje forstod, men da var det berre å spørje.

Oppsummering

Eg anbefaler denne boka til folk som liker å lese nynorsk å til dem som liker overtruiske bøker som er litt spennande og med overraskande slutt.

Terningkast:4

Vis flere anmeldelser

Til toppen