Djevelen vil alltid finne deg

Lars Mæhle Samlaget 2019 69 anmeldelser

Ein mystisk familie, kledd i gamaldagse klede, flyttar inn i nabohuset til Onu. Inne i ei grotte finn Onu og klassekameratane Alex og Irmelin svarteboka til Djevelen. I boka blir det fortalt om det svarte fosteret. Det nærmar seg Valpurgisnatt, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Eirik Løversen

Kven er Djevelen

Skrevet av 12. desember 2019 av Eirik Løversen på Hisøy skole

Kven er Djevelen?
Djevlen vil alltid finne deg er ei bok skrevet av Lars Mæhle. Boka handlar om Onu som er 15 år gamal. Han bur aleine saman med mor si på ein liten stad. Ein blir også kjent med vennene hans Alex og Irmelin. Onu og vennene hans finn ein bok inni ei grotte som handlar om djevelens gjenføding. Dei må prøve å løyse eit mysterium som ingen veit korleis ender.
Eg syns at forfattaren er veldig god til å beskriva alt i denne boka. Han beskriv både personane og miljøet veldig bra. Viss det er noko som kunne ha vore betre med denne boka, hadde det vore spenninga. Eg vil sei at det tek ganske lang tid før det skjer noko spennande handlingar i denne boka, men når det først skjer noko spennande, er det skikkeleg spennande. Slutten på denne boka var det mest spennande fordi forfattaren var veldig god til å ikkje avsløre mykje med ein gong. Eg synast at slutten var veldig bra og overraskande.
Alt i alt vil eg si at denne boka er helt grei. Den kunne heilt klart ha vært meir spennande og gøyare, men sjølve boka var godt skrevet. Eg vil gje boka terningkast 4.


Lisa

En unik idé

Skrevet av 12. desember 2019 av Lisa på Hisøy skole

Boka Djevelen vil alltid finne deg er skrevet av forfattaren Lars Mæhle. Den blei gjeven ut i 2019 og er på 198 sider. Dette er ein av mange bøker han har gjeve ut.

I boka Djevelen vil alltid finne deg blir vi kjend med ungdomane Onu, Irmelin og Alex, som bur ved i ei bygd Storsjøen med bare 58 innbyggarar. I byrjinga av boka blir ungdomane fortald om ei såkalla «Svarte bok» som ska vere i ei grotte der dei bur. Som i dei fleste bøkar vil ungdomane finne ut om dette stemmar, samtidig som ein ny familie, nemleg Korpane flyttar til staden, og det verker som om familien Korp har mykje å skjule.

Eg personleg synast ideen er veldig unik, og eg har aldri lest noko slikt før. I byrjinga av boka synast eg at det gjekk litt treigt, men utover i boka bygger det opp mot fleire spenningstoppar, før det til slutt bygger opp mot «hoved-spenningstoppen», nemleg slutten. Slutten var noko av det mest overraskande i heile boka, alt ga plutseleg meining. Men noko som trekkar den litt ned for meg er at det inniblant verker som om forfattaren noen ting fleire gongar med forskjellege ord for å fylla rommet mellom spenningstoppane. Noko anne som trekker den ned for meg er at eg ikkje er så glad i fantasy/ drama, men heller krim, men dette varierer frå person til person.

Alt i alt synast eg det er ei helt grei bok, eg ville anbefalt hun for barn og ungdomar over 12 år.

Terningkast: 4


Henrik

Djevelen vil alltid finne deg

Skrevet av 12. desember 2019 av Henrik på Hisøy skole

«Djevelen vil alltid finne deg» er ei bok som handlar om Onu og vennene hans, Irmelin og Alex. Dei prøver å løyse eit mysterium om dei nye grannane dykkar. Onu og vennene hans finner den såkalla «svarteboka» til djevelen inni en grotte. Dei skal prøve å løyse et mysterium og ingen vet kva dei kjem til å finne ut.
Eg liker veldig godt korleis forfattaren beskriver ut gjennom hele boka. Han beskriver sånn at man følger ekstra godt med. Da meiner eg at boka blir ekstra gøy. I slutten beskriver han ekstra godt og det er en av grunnene til at eg liker slutten veldig mye.
Eg synes forfattaren kunne starta boka med litt meir spenning. Eg kjeda meg når eg leste den. Dersom forfattaren hadde starta med meir spenning hadde eg likt boka mye meir og eg hadde følgja med meir frå starten.
Eg synes boka starter kjedeleg, men den bygger seg sakte oppover til en spenningstopp. Slutten var veldig spennande. Boka byr på spenning og vennskap. Eg ville anbefalt denne boka til ungdommar som liker å lese om litt urealistiske ting, men samtidig som at handlinga er ekte, type fantasibok.
Terningkast: 4


Fredrik Scheie

Flammen i oss alle

Skrevet av 12. desember 2019 av Fredrik Scheie på Hisøy skole

Boka Djevelen vi alltid finne deg er ei spenningsbok skrive av Lars Mæhle. Ho handlar om Onu og vennene hans som blir litt for interessert i ting dei eigentlig ikkje burde blande seig inn i. Eg syntest at boka var veldig god og dette er kvifor.
Ho startar med ein veldig spennande handling der Onu sit på rommet sit og heile huset hans brenner. Eg blei rive med i fortelljinga fra første side. Lars Mæhle hinter fra starten om at det kjem til å skje noko spennande på slutten av boka. Dette gjør at eg har lyst til til å lesa vidare heile tiden. Boka har også veldig gode miljø og karakter skildringar som gjer at eg føler at eg kan leve meg veldig godt inn i fortelljinga. Lars Mæhle er veldig god til å ikkje avsløra alt med ein gong. Oss som lesar får heile tida ny informasjon som gjer at det alltid er interessant å lesa.
Alt i alt syntest eg dette er ei fantastisk bok som fortener definitivt å vinna U prisen. Eg gir ho terningkast seks fordi ho har alle faktorane ei bok treng. Gode karakterar, gode miljøskildringar og spennande bok. Eg bare vikreleg elska denne boka.
-Fredrik Scheie.


june.?

dårlig forfatter !

Skrevet av 12. desember 2019 av june.? på Hisøy skole

Da eg lese boka ‘Djevelen vil alltid finne deg’, synas eg den var treg til å komme til spenningspunktar. Det var ikkje nok spennande handlingar gjennom boka, og når slutten endeleg kjem, var den ikkje som forventa. Man skulle tro at historia leda opp til ein spennande avslutning, men den var akkurat like kjedeled som resten av boka. Viss dette var noe som hadde skjedd med ekte personer, hadde det nok vært ein dramatisk oppleving, men dessverre var denne historia i denne boka ein historie som ikkje var spennande og ikkje eg sjølv fikk lyst til å lese vidare. Historia var ein god ide, men boka e skreve på ein måte som øydeleggar heile boka. Ein ting som eigentleg skjer fort og ikkje e veldig viktig, beskriver Lars Mæhle med lange, unødvendige ord. Så, forfattaren som sagt skrivar for mye. Dei hovedkarakterane i boka, hadde ein irriterande og remote personlegdom. Dei lar dæm sjølv bli leda rundt, og dei har ikkje eigna meiningar. Disse karaktertrekkane var også med på å føre historia på feil veg. Anbefalas om du kan relatere og kjenna deg igjen i disse mentalt forstyrra folks. Viss ikkje, så bruk tida di på relevant og viktig arbeid, ikkje dumme norsk bøkar som er ein bortkasta bruk av tid og leseevne.
Terningskast 3, sidan idean til ein slik historie var kreativ og krevar sikkert ein physisk syk tankegang, så syntas eg det trekkar terningkast opp til ein 3ar.

Vis flere anmeldelser

Til toppen