Dit månen drar

Bjørn Grinde Fair 2017 15 anmeldelser

Dette er bakteppet for en roman helt utenom det vanlige. ”Dit månen drar” er en varm historie om kjærlighet og samhold. Boken er lettlest og underholdende, men samtidig tankevekkende. Menneskene vi møter, er akkurat som oss. De er født med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofie Husby

Sofie Husby

Skrevet av 13. desember 2017 av Sofie Husby på Rosten skole

Boka ‘’Dit månen drar er en tankevekkende roman som handler om mennesket 60.000 år tilbake i tid. Bokas hovedperson heter Kaje. Han er en ung mann som tilhører nujutstammen. I boken følger vi hans liv. Livet vi kanskje kjenner oss igjen i men samtidlig er helt ukjent. Det viser at mennesket før i tiden har noen trekk som vi nå i dag har.
Boka er en reality bok som kjærlighet og samhold.
Jeg mener denne boken er mer en voksenbok i mine øyne men kan også godt leses av ungdom med mye fritid.
Boken skulle være lettlest men den var tung og lese og var veldig langdryg. Den har en del vanskelige ord og utrykk mange ikke skjønner, og alt for mange detaljer. Det tar alt for lang tid før boken kommer til poenget og det er ingen spenningstopp.
Men bare negativt er det ikke om boken.
Forfatteren bruker en del gamle ord og beskrivelser så språkbruken passer godt til boken. Den har utrolig mange flotte beskrivelser. Slutten er ganske åpen men likevel ganske avsluttende.

Jeg gir denne boka terningkast 2


Aleksander Eide

Aleksander Eide

Skrevet av 11. desember 2017 av Aleksander Eide på Rosten skole

"Dit månen drar" er en bok som går 60 000 år tilbake i tid i Afrika. Denne boka er ganske tung lese jo med at den har 421 sider. Det kunne blitt gjort mer ut av boka med litt spenning. Det er absolutt godt tenkt av forfatteren, men den mangler det siste lille som utgjør mye. Jeg vil anbefale denne boka til de som liker historie og særlig om Afrika. Siden jeg liker historie passet den bra til meg. Jeg vil gi denne boka terningkast 3(sterk).


Sarah Eline Falkenhaug

Sarah Eline Falkenhaug

Skrevet av 1. desember 2017 av Sarah Eline Falkenhaug på Korgen sentralskole

Ikkje egna for ungdommar
Boken «Dit månen drar» setter oss 60 000 år tilbake i tid. Historia følgjar ein stamme, den følgjar dem gjennom alt dei gjer. Hovudperson er Kaje, ein ungdom som tilhøyrar denne stammen. Boka handlar om trua deira til «alles mor».
Handlinga går treigt og den burde ikkje vere 421 sider lang. Boka er fortelt i 3 person og dette gjer heile boka endå meir rotate og forvirrande. Den er godt detaljert, men veldig tung og lang å lesa.
Den er godt skreve, men eg vil ikkje seie at den er egna for ungdommar. Den er nesten litt «feilkategorisert». Historia i seg sjølv er bra og ein blir litt fanga i boka, men igjen det som trekkar veldig mykje ned er kva aldersgruppa til boka eigentleg skule ha vorre.
Boka i seg sjølv likte eg, men det trekkar kjempe mykje ned at den er såpass tung å lesa.
Terningkast 3


Eskil b. sveen

Eskil b. sveen

Skrevet av 10. november 2017 av Eskil b. sveen på Torpa barne- og ungdomsskole

"Dit månen drar" er en bok som jeg tilbrakte mine 14 tråeste timer i hele mitt liv til å få lest, jeg måtte faktisk truge meg til å åpne boka og lese setning for setning fordi denne boka ga meg ALT for mange detaljer og ble nesten litt mer en dokumentar om livet for 60 000 år tilbake i tid isteden for en ungdomsbok og det er ikke sånn som ungdommer er noe særlig interessert i å lese om, det var også veldig forvirrende skriving som gjorde at man måtte lese flere ting om igjen for å skjønne det. Så denne boka er bedre egnet for voksne som har mye fritid og har mer interesse får dette temaet enn det vi ungdom har i dag, så min mening er at denne boka sikkert er en bra bok for noen MEN ikke en fin "ungdomsbok".


Ole Marius Evensen

Ole Marius Evensen

Skrevet av 27. oktober 2017 av Ole Marius Evensen på Presterød ungdomsskole

Handlingen i "Dit månen drar" er satt 60 000 år tilbake i tid, og prøver å gi oss et innblikk i hvordan livet var på den tiden. I Afrika er det blitt trangt om plassen, og det oppstår konflikter mellom stammene.
"Ser spennende nok ut, tenkte jeg da vi fikk bøkene utdelt på skolen."
Jeg gikk inn i denne boken spent på hva den ville by meg, men jeg må helt ærlig si at jeg ble dypt skuffet.
Boken bruker aaaaalt for lang tid til å komme til poenget, og du vet aldri helt hva som er spenningstoppen. Vanligvis leser jeg MASSE og kjempefort, men har aldri i livet hatt så liten vilje til å fortsette å lese i boken. De få øyeblikkene i boken som jeg syntes var spennende, er ikke verdt 421 sider.
Når sant skal sies så ble jeg bittelitt knyttet til noen av hovedpersonene i boka, men resten av menneskene føltes "uferdige" og "upersonlige". Skildringene i boka er mange, men de er egentlig bare forvirrende og upassende.
Slutten på fortellingen er kanskje det mest skuffende med hele boken. Jeg trodde det skulle bygge seg til noe mer, men spenningen slapp taket før jeg hadde forventet. Det var liksom et "Slap in the face" til alle som har lest boken og forventet noe til gjengjeld for at de har slitet seg gjennom den.
Noe av innholdet i denne boken syns jeg helt ærlig ikke er egnet for ungdommer. Boken føles mer tilpasset voksne, men jeg ville ikke anbefalt boken til noen.
Det var en god idè til en bok, men var en bortkastet mulighet. Anbefales ikke til noen.
Jeg gir boken en score på 2/10.

Vis flere anmeldelser

Til toppen